Ce face o gazdă web bună?

ce-mărci-un-bun-web-gazdă


A doua zi, am participat la o conferință în care unul dintre vorbitori, care a lucrat pentru o anumită companie de găzduire web, a făcut o observație off-hand în timpul prezentării sale că toate gazdele web sunt practic aceleași (adică toate rulează servere Dell și HP, etc). Când am auzit asta, am început imediat să mă întreb că dacă acesta ar fi cazul, atunci de ce există astfel de diferențe majore în ceea ce privește performanțele de găzduire web?

Este adevărat că multe companii de găzduire folosesc același tip de echipament, aplicații software și interfețe de utilizator. Cu toate acestea, am avut cu siguranță experiențe mai bune cu unele companii de găzduire web decât cu altele. Deci, ce face o gazdă web mai bună sau mai bună decât alții? Trebuie să te uiți dincolo de echipamentele hardware și aplicațiile web care au devenit standard în industrie.

Iată câteva considerente de care trebuie să țineți cont atunci când evaluați o gazdă web.

Optimizarea vitezei – Nimeni nu vrea să aștepte!

 • Sisteme de cache proprietate
 • Rețele de livrare de conținut
 • Tehnologia zonei de viteză maximă
 • Configurare server turbo

Să începem cu viteza și performanța site-ului web. Și da, gazda dvs. web poate face diferența în cât de rapid se încarcă site-ul. Deși toate companiile de găzduire web pot pretinde că furnizează site-uri web cu fulgere rapide, trebuie să priviți dincolo de specificațiile hardware ale serverului și să vedeți ce tehnologii și configurații suplimentare sunt incluse.

De exemplu, sistemele de memorie în cache proprietate pot face cu adevărat diferența în timpii de încărcare a site-ului web, deoarece datele site-ului dvs. web nu trebuie să fie preluate de pe un hard disk de fiecare dată. Cu o rețea de livrare de conținut (sau CDN), datele dvs. pot fi distribuite pe diferite servere din întreaga lume. Deci, atunci când un utilizator vă vizitează site-ul, serverul cel mai aproape de locația sa poate furniza conținutul.

Unele gazde web vor oferi funcții suplimentare, cum ar fi tehnologia de rețea specială sau configurațiile serverului premium, care pot îmbunătăți, de asemenea, viteza site-urilor dvs..

Asistență pentru clienți – Mai devreme sau mai târziu, veți avea nevoie de el

 • Asistență telefonică, e-mail și chat 24/7
 • Timp de răspuns rapid și de rezoluție
 • Agenți de sprijin instruiți corect

O altă parte absolut critică a unei gazde web bune este asistența lor pentru clienți. Fie că sunteți un începător complet sau un profesionist web experimentat, uneori veți avea nevoie de asistență din partea departamentului de asistență al companiei dvs. de găzduire web. Asigurați-vă întotdeauna că există mai multe căi în care puteți obține ajutor (telefon, chat, e-mail). Și, vă sugerez să testați departamentul de asistență al unei gazde web înainte de a vă înscrie la găzduirea lor. Aveți o grămadă de întrebări și contactați-le prin chat sau telefon. Veți putea avea o idee bună despre modul în care sunt cu adevărat reacția și informațiile agenților lor de asistență.

Inovare și îmbunătățiri – Putem să ne îmbunătățim întotdeauna

 • Caracteristici tehnologice noi
 • Actualizări platformă
 • Extinderea centrului de date
 • Îmbunătățiri vizate pentru diferite grupuri

Peisajul de găzduire este în continuă schimbare și evoluție. Unul dintre aspectele pe care le caut atunci când companiile de găzduire web de evaluare este cât de inovatoare și dornice să le îmbunătățească. Doriți întotdeauna compania dvs. de găzduire să ofere cel mai bun serviciu cu cea mai bună tehnologie disponibilă, așa că caut constant să văd dacă sunt adăugate noi îmbunătățiri sau îmbunătățiri la planurile lor de găzduire web. De-a lungul anilor, experiența mea a fost că calitatea unei companii de găzduire web se poate schimba în timp. Prin urmare, vreau ca gazda mea să caute să îmbunătățească tot timpul!

Securitatea site-ului web – Mai bine în siguranță decât ne pare rău

 • Diminuarea DDoS
 • Scanare malware
 • Securitatea aplicațiilor expert (Sucuri)

Securitatea a fost întotdeauna importantă, dar continuă să fie și mai critică în fiecare zi. Din fericire, majoritatea gazdelor web fac o treabă bună, oferind cel puțin un nivel de bază de securitate. Întotdeauna asigurați-vă că gazda dvs. web oferă atenuarea DDoS și scanarea malware cu planul dvs. de găzduire. Cu siguranță doriți să vă asigurați că aveți aceste funcții în loc. În plus, pentru o protecție și mai mare, puteți căuta securitatea site-ului web la nivelul aplicației. Pentru acest tip de securitate, căutați gazde web care s-au asociat cu companii precum Sucuri, care sunt specializate în oferirea de protecție suplimentară pentru site-uri web.

Backup de date – cea mai bună protecție

 • Backup gratuit și restaurare
 • Sunt disponibile mai multe copii de restaurare

Desigur, cea mai bună protecție de securitate a site-ului web este să aveți una sau mai multe copii valide ale datelor de pe site-ul dvs. disponibile ca copie de rezervă. Cel puțin, asigurați-vă că planul dvs. de găzduire web include backup-uri automate zilnice, de preferință gratuit. Cu toate acestea, vă recomand să căutați un plan de găzduire care să vă ofere mai multe copii de restaurare din care puteți alege. De exemplu, unele gazde web vor oferi 30 de zile de copii de rezervă din care puteți restaura. Aceasta este o soluție optimă, deoarece copia dvs. de rezervă cea mai actuală poate să nu aibă starea de date originală de care aveți nevoie. O ultimă notă, în ciuda tipului de rezervă de date și de restaurare a gazdei dvs. web, amintiți-vă întotdeauna să faceți propriile backupuri periodic doar pentru a fi pe partea mai sigură.

Concluzie

Este cu adevărat remarcabil modul în care unele gazde web se disting cu adevărat de celelalte. Experiența mea de-a lungul anilor mi-a dovedit că, deși există multe similitudini între companiile de găzduire web, există unele gazde care oferă continuu servicii și suport superioare. Reținând elementele de mai sus, veți fi cu mult înaintea jocului când vine vorba de alegerea unei gazde web bune!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map