Bästa webbhotell för fotografer 2020

bästa webbhotell-för-fotografer


Letar du efter att skapa din fotografihemsida? Det finns nu fler alternativ än någonsin för både professionella och amatörfotografer som vill dela sin vision och marknadsföra sina tjänster. Som fotograf själv är detta definitivt ett ämne mitt hjärta. Så låt oss ta en titt på Bästa webbhotell för fotografer år 2020.

Fotografering Webbhotell: Vad du behöver tänka på

Först måste vi gå igenom vilka objekt du bör tänka på innan du bygger din fotografihemsida. Här är några överväganden att börja med.

Vad är huvudsyftet med din fotograferingssajt?
Är den här webbplatsen för ett fotograferingsföretag eller en hobby? Om det är för din fotograferingsverksamhet, vill du ta med funktionalitet för dina kunder, t.ex. korrektur och beställning? Eller vill du verkligen bara marknadsföra och marknadsföra ditt företag för kundförvärv? Om du är en amatörfotograf och vill visa upp ditt arbete, behöver du fotolagringskapacitet?

Hur mycket tid vill du ägna åt att skapa din webbplats?
Tycker du om själva processen att skapa en onlinesida och har åtminstone viss webbplatsupplevelse? Eller vill du verkligen bara ett snabbt och enkelt sätt att få en webbplats online så snart som möjligt?

Vad är din webbplatsbudget?
Hur mycket är du villig att spendera på din webbplats? Beroende på dina svar på några av de andra frågorna ovan kanske du inte behöver välja den dyraste webbhotellplanen. Det finns många bra val på alla prisnivåer.

Webbhotell vs webblagring

Innan vi går in på detaljer om webbhotell och webbplatser, låt oss kort beröra vad den här artikeln inte innehåller. Jag har sett ett antal fotograferande webbhotellartiklar som innehåller alternativ som 500px och Flickr. Jag anser emellertid att dessa är mer fotolagringstjänster i motsats till webbhotell för din egen webbplats. Medan 500px och Flickr är bra för vad de erbjuder, är det inte det vi överväger här.

Webbhotell vs webbplatsbyggare

Nästa skillnad vi behöver göra är mellan webbhotell och webbplatsbyggare. Idag finns det ett antal företag som erbjuder webbplatsplaner som är ett legitimt alternativ till traditionell webbhotell. Båda alternativen har sina fördelar. I allmänhet ger en webbhotellplan dig fler alternativ och kontroll över en webbplatsbyggare (som Wix, SquareSpace, etc.) men kräver mer tid och ansträngning från din sida. För webbplatsbyggare är det omvända vanligtvis sant, mindre kontroll men mycket snabbare webbplatsskapande.

Fördelar med webbhotell

 • Fler alternativ för att skapa webbplatser
 • Bättre kontroll över din webbplats
 • Bättre värde
 • Alla onlineverktyg ingår (e-post osv.)
 • Enklare att flytta din webbplats

Webbplatsbyggare Fördelar

 • Snabbare skapande av webbplatser
 • Kräver mindre tid
 • Fotografspecifika alternativ

Webbhotellfunktioner för fotografer

Så om du vill ha en traditionell webbhotellplan, vilka funktioner ska du leta efter? Här är vad jag anser vara de viktigaste artiklarna som din värdplan bör innehålla.

Obegränsad lagring och dataöverföring
Med alla de bilder du kanske vill ladda upp och inkludera på din webbplats vill du definitivt inte ha några begränsningar för webbutrymme eller bandbredd. Lyckligtvis är det inte så svårt att hitta värdplaner som tillåter dig obegränsad lagring och dataöverföring.

Webbplatsens hastighet
Webbplatsens hastighet är viktig för alla webbplatser. Men med fotograferingsajter blir det ännu viktigare. Återigen, med alla bilder som din webbplats kan innehålla, vill du se till att din webbplats laddas tillräckligt snabbt för din webbplats besökare och dina potentiella kunder.

Nätverk för innehållsleverans
Ett innehållsleveransnätverk (eller CDN) kan hjälpa dig att förbättra din webbplatshastighet och laddningstider för sidor. Innehållsleveransnätverk är särskilt effektiva om du har mycket statiskt innehåll (som foton) på din webbplats. Med ett CDN kan ditt innehåll lagras på olika servrar runt om i världen så att när någon försöker komma åt din webbplats kan ditt innehåll (bilder i detta fall) nås från en server närmare deras plats – och därmed minska laddningstiden för webbplatsen.

Säkerhetskopiering och återställning av data
Säkerhetskopiering av din webbplatsinformation är kritisk och också ditt bästa försvar mot attacker på din webbplats. Även om du alltid bör se till att göra dina egna säkerhetskopior av webbplatsen efter behov, för en extra skydd bör du välja en webbhotellplan som innehåller automatisk dagliga säkerhetskopior av din webbplats. Om du har säkerhetskopior av din webbplats tillgänglig för återställning kommer du att spara massor av tid istället för att behöva återskapa hela webbplatsen.

Webbplatssäkerhet
Medan säkerhetskopiering av din webbplats är din bästa säkerhetsåtgärd, vill du också se till att din webbhotellplan innehåller säkerhetsfunktioner som skanning av skadlig programvara, DDoS-begränsning och andra proaktiva säkerhetsåtgärder. Även om du inte helt kan förhindra att din webbplats någonsin hackas, finns det definitivt säkerhetsfunktioner som kan skydda dig så mycket som möjligt.

Flera webbplatsplattformar
Eftersom en av fördelarna med en traditionell webbhotellplan är mer kontroll över ditt innehåll, bör du se till att din webbhotell innehåller flera webbplatsplattformar som du kan använda. Visst skulle jag rekommendera att din webbhotell innehåller de viktigaste innehållshanteringssystemen som WordPress, Joomla och Drupal. Men jag skulle också rekommendera att du går med ett cPanel-värdpaket som innehåller många andra webbapplikationer du kan använda. På det sättet är du inte låst in i ett enda system.

Rekommendationer för webbhotell för fotografer

Okej, så låt oss titta på de webbhotellrekommendationer vi har för fotografer. Det finns många bra alternativ, men jag har valt tre webbhotell här som jag inte bara anser vara det bästa för fotograferingssidor utan också som jag personligen har använt i ett antal år nu.

GreenGeeks

GreenGeeks-webbhotell-för-fotografer

GreenGeeks-funktioner:

 • PowerCacher Technology
 • Val av 5 datacenter
 • Snabb responsiv kundsupport
 • Obegränsad diskutrymme och bandbredd
 • Gratis låt oss kryptera Wildcard SSL
 • Gratis Cloudflare CDN
 • Nightly Data Backup
 • Drivs av 300% förnybar energi
 • Hosting Account Isolation
 • Proaktiv serverövervakning
 • Realtidssäkerhetsskanning
 • Förbättrat skräppost
 • Gratis domännamn

Medan GreenGeeks kanske är bäst känt som det mest miljövänliga webbhotellföretaget, är de också min rekommendation för många typer av webbplatser – inklusive fotograferingssidor.

GreenGeeks har en av de bästa webbhotellplattformarna som är optimerade för snabbhet och proaktiv säkerhet. Deras PowerCacher-teknik tillsammans med optimerade LiteSpeed- och MariaDB-servrar ger enastående prestanda – särskilt för innehållshanteringssystem som WordPress. Till skillnad från andra webbhotell får du med GreenGeeks gratis Wildcard SSL. Och med deras Ecosite Premium-plan får du gratis GobalSign Premium Wildcard SSL för ännu mer skydd. GreenGeeks säkerhet är också utmärkt med proaktiv serverövervakning och säkerhetsskanning i realtid.

Och när det gäller kundsupport ger GreenGeeks snabba svarstider och hjälpsam hjälp vid behov.

Klicka här för mer om GreenGeeks

Bluehost

Bluehost

Bluehost-funktioner:

 • Automatisk installation av WordPress
 • Användarvänlig guidad WordPress-skapande av webbplatser
 • Anpassat WordPress Dashboard-gränssnitt
 • Performance Caching
 • Automatiska WordPress-plugin- och temauppdateringar
 • Webbplatsuppsättning ingår
 • Responsiv kundsupport via telefon, e-post och livechatt
 • Snabb tillhandahållande av webbplatser
 • Gratis Låt oss kryptera SSL
 • Gratis SiteLock CDN

När det gäller WordPress-värd rekommenderas Bluehost inte bara av WordPress.org, de är också en av mina toppval – särskilt för nya WordPress-webbplatsägare. Bluehost ger mer vägledning när du skapar din första WordPress-webbplats. Och de har utvecklat en stor, lättanvänd, anpassad WordPress-instrumentbräda som låter dig snabbt hitta och få tillgång till alla viktiga funktioner du behöver när du arbetar på din webbplats.

Bluehost har också gjort några betydande förbättringar av de funktioner, prestanda och support du får med deras webbhotell. I min testning är webbplatsens hastighet och prestanda betydligt bättre än tidigare år. Dessutom är kundsupportens svarstid mycket förbättrad. Supportchattens svar har nästan alltid varit omedelbart för mig.

Om du föredrar att använda en annan webbapplikation än WordPress ger Bluehost också ett av de bästa anpassade cPanel-gränssnitten som jag har sett.

Klicka här för mer om Bluehost

InMotion Hosting Hanterad WordPress

InMotion Managed WordPress Hosting

 • Max Speed ​​Zone Technology
 • Förinstallation av WordPress eller Joomla
 • Inkluderar BoldGrid Site Builder
 • Responsiv kundsupport
 • 90 dagars pengar tillbaka-garanti

Jag har varit kund hos InMotion Hosting i över 10 år nu. Deras Business Power- och Pro-planer inkluderar obegränsad lagring och bandbredd tillsammans med fler serverresurser. Med InMotion får du deras Max Speed ​​Zone-teknik som kan ge dig kraftigt ökad webbplatshastighet när din plats ligger inom hastighetszonområdet.

För en bättre WordPress-värdupplevelse för fotografer rekommenderar jag dock InMotion: s Managed WordPress Hosting-planer. Du får bättre hastighet med deras avancerade servercache och hanterade uppdateringar och säkerhet.

InMotion är särskilt lämplig för WordPress-webbplatser, och du kan till och med låta dem förinstallera WordPress för dig när du beställer. Och för WordPress-användare, med din InMotion Hosting-plan får du också BoldGrid webbplatsbyggare. BoldGrid förenklar och påskyndar skapandet av webbplatsen och ger dig fortfarande den populära funktionen för WordPress. Och eftersom InMotion Hosting är en officiell BoldGrid-värd (i själva verket var de avgörande för utvecklingen av produkten) får du det bästa stödet för den här webbplatsbyggaren. Se nästa avsnitt om webbplatsbyggare för mer information om BoldGrid.

Klicka här för mer om InMotion Hosting

Rekommendationer för webbplatsbyggare för fotografer

Om du har bestämt att du hellre skulle använda en webbplatsbyggare för din fotografihemsida är här de bästa alternativen som vi rekommenderar.

BoldGrid

boldgrid-for-fotografer

BoldGrid har drag-and-drop-gränssnitt
Obegränsade sidor
WooCommerce kompatibel
Integrerad formulär Funktionalitet
Avancerad bloggning och postbyggnad
Inbyggda sceneringsplatser / sandlådor
Premium SEO-plugin
Premium backup-plugin
Avancerad bildredigering

 • Enkel och snabb skapelse av WordPress-webbplatser
 • Fotograferingsbaserade teman
 • Bättre kontroll och ägande än med andra webbplatsbyggare
 • WordPress-funktionalitet
 • Kan användas med valfri WordPress webbhotell

BoldGrid är inte din genomsnittliga webbplatsbyggare. Som vi beskrev ovan är det en WordPress-baserad webbplatsbyggare som låter dig enkelt skapa professionella webbplatser. Bland de många webbplatsteman som finns i BoldGrid finns ett antal fotografibaserade mallar. Den stora fördelen med att använda BoldGrid är att det ger fördelarna med en webbplatsbyggare som Wix eller SquareSpace, men ändå ger dig kraften i WordPress plus bättre kontroll och ägande av din webbplats.

Eftersom BoldGrid faktiskt är en uppsättning WordPress-plugins kan du använda den med alla webbhotell som stöder WordPress. För den smidigaste upplevelsen skulle jag dock rekommendera att du väljer en officiell BoldGrid-värd som InMotion Hosting.

Klicka här för mer om BoldGrid

SmugMug

smugmug

SmugMug-funktioner Din egen anpassningsbara webbplats
Obegränsade foto- och videouppladdningar
Responsiv design – anpassar sig till mobil, surfplattor och bildskärmar
Gratis mobilapp för att redigera, arkivera och dela när du är på språng
Helt värd, obegränsad trafik
Bädda in foton och videor på andra webbplatser
Lägg till foton och synkronisera hela biblioteket från Lightroom
Visa detaljerad statistik och analys
Använd robusta SEO-verktyg, inklusive metataggar och XML-webbplatskartor
24/7 verkligt mänskligt stöd
Ställ in och lära dig med videohandledning
Få ut mesta möjliga av ditt konto med vårt djupgående hjälpcenter
Delta i live, online SmugMug-träningsevenemang
Skapa en helt personlig hemsida
Enkel anpassning av dra och släpp webbplats
Lägg din logotyp eller varumärke på din webbplats
21+ moderna, formade designmallar
Skapa anpassade teman med dina egna teckensnitt och färgkombinationer
Använd din egen domän
Valfri anpassning via HTML och CSS
Enkel organisation för dina foton och webbplats
Varje bild säkerhetskopieras med Amazon Web Services
Molnlagring ger åtkomst när som helst, var som helst
Upphovsrätten är alltid din
Ladda ner dina ursprungliga foton och säkerhetskopior i galleriet när som helst
Lösenordsskydda mappar, gallerier, sidor eller hela webbplatsen
Begränsa synligheten till mappar, gallerier och sidor till endast de som du har delat en länk med
Gör valfri mapp, galleri eller sida helt privat
Lägg till anpassade vattenmärken för att skydda bilder
Skapa smarta gallerier för automatiserade samlingar
Dela via Facebook, Twitter, Google+ och mer
Gratis mobilapp för att redigera, arkivera och dela när du är på språng
Beställ utskrifter och produkter från ett professionellt utskriftslaboratorium direkt från din webbplats
Helt värd kundvagn och kassa
Kreditkortbehandling och kundservice ingår
Köp fotoböcker, inramning etc. från flera leverantörer
Skicka var som helst
Uppfylla beställningar med topplaboratorier: Bay Photo, WHCC, EZPrints och Loxley (UK)
Skapa anpassade priser och sälj från ett urval av mer än 1 000 tryck och produkter med vinst
Acceptera globala valutor på beställningar (USD, CAD, GBP, EUR, AUD, JPY, CHF, NZD, SEK, HKD)
Sälj digitala bilder och videonedladdningar
Aktivera provfördröjning och lägg till slutredigeringar innan leverans
SEO-optimerad webbplats
Få inblick i betraktarens beteende med inbyggd statistik och analys

 • Fotografispecifik webbplatsplattform
 • Kör ditt fotograferingsföretag online
 • Låt kunderna se foton online
 • Obegränsad fotolagring
 • Begränsa eller ge åtkomst till foton som du önskar
 • Anslut till Adobe Lightroom för att förbättra arbetsflödet
 • Beställ utskrifter online från Photo Labs

Utan tvekan är det ultimata webbhotellet / webbplatsfordonet för fotografer från SmugMug. SmugMug är specifikt för fotografer på alla nivåer, och de erbjuder planer för alla typer av fotografihemsidor. Det finns lösningar för dig som bara vill visa upp lite av ditt arbete och ha ett säkert lagringsområde för dina bilder, samt webbplatser för professionella fotografer som vill driva sin verksamhet online.

SmugMug har några av de snyggaste mallarna för fotograferingswebbplatser. Dina foton kan förvaras på den säkraste molnlagring som finns. Och det som är bra med SmugMug är att du kan tillåta åtkomst till dina foton för bara de du väljer att få se dem. Du kan också använda vattenmärken och lösenordsskydd för ytterligare säkerhet.

Men det är fotograferingsbranschen på saker som verkligen skiljer SmugMug från tävlingen. SmugMug innehåller all den funktionalitet du behöver för att driva ett fotograferingsföretag. Med SmugMug kan du inkludera anpassade prislistor för dina kunder. Du kan låta dina kunder välja och ladda ner sina foton online. Och du kan sälja dina foton och digitala nedladdningar via kundvagn och kassaprocess.

SmugMug hjälper dig också med ditt arbetsflödessystem. Du kan ansluta till Adobe Lightroom via plugin för att ladda upp och organisera dina foton. Och om du använder fotolaboratorier som whcc eller BayPhoto.com, har du tillgång till dem genom SmugMug.

Klicka här för mer om SmugMug och för att få en gratis 14-dagars rättegång

Webbhotell för fotografer rekommendationer

Web HostPriceSolution
a2-hostingA2 Hosting$ 2,99 mo. – 14,99 $ mo.Webbhotell
BluehostBluehost$ 2,95 mo.Webbhotell
InMotion HostingInMotion Hosting6,99 $ mo. – 19,99 $ mo.Webbhotell
boldgridBoldGrid3,99 $ mo. – 13,99 $ mo.WordPress Site Builder
SmugMugSmugMug12,50 $ mo. – 25,00 $ mo.Fotografispecifik plattform
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map