Farë e bën një host të mirë në internet?

ajo-bën-a-mirë-web-host


Një ditë tjetër, unë ndoqa një konferencë ku njëri prej folësve, i cili punoi për një kompani të caktuar të mbajtjes së faqes në internet, bëri një vërejtje jashtë dorës gjatë prezantimit të tij se të gjithë hostët në internet janë në thelb të njëjtë (d.m.th. të gjithë ata ekzekutojnë serverat Dell dhe HP, etj). Kur e dëgjova këtë, unë menjëherë fillova të pyes veten nëse ky do të ishte rasti, atëherë pse ekzistojnë ndryshime kaq të mëdha në performancën e pritjes së faqes në internet?

Shtë e vërtetë që shumë kompani pritëse përdorin të njëjtin lloj pajisje, aplikacione softuerësh dhe ndërfaqe të përdoruesit. Sidoqoftë, kam pasur përvoja më të mira me disa kompani të mbajtjes së uebit sesa me të tjerët. Pra, çfarë e bën saktësisht një host në internet më të mirë apo më të mirë se të tjerët? Ju duhet të shikoni përtej pajisjeve harduerike dhe aplikacioneve në internet që janë bërë standarde në industri.

Këtu janë disa konsiderata për tu mbajtur në mend kur vlerësoni një host të uebit.

Optimizimi i Shpejtësisë – Askush nuk dëshiron të presë!

 • Sistemet e mbajtjes së pronave
 • Rrjetet e dorëzimit të përmbajtjes
 • Teknologjia e Zonës së Shpejtësisë Max
 • Konfigurimi i serverit Turbo

Le të fillojmë me shpejtësinë dhe punën e faqes në internet. Dhe po, host-i juaj në internet mund të bëjë një ndryshim në atë se sa shpejt ngarkon faqja juaj. Ndërsa të gjitha kompanitë e mbajtjes së faqeve në internet mund të pretendojnë të ofrojnë faqe interneti të shpejta rrufe, ju duhet të shikoni përtej specifikimeve të harduerit të serverit dhe të shihni se cilat teknologji dhe konfigurime shtesë janë përfshirë.

Për shembull, sistemet e mbajtjes së pronave mund të bëjnë vërtet ndryshime në kohën e ngarkimit të faqes në internet – pasi të dhënat e faqes suaj të internetit nuk duhet të merren nga një hard disk serveri çdo herë. Me një rrjet të ofrimit të përmbajtjes (ose CDN), të dhënat tuaja mund të shpërndahen në serverë të ndryshëm në të gjithë botën. Pra, kur një përdorues viziton faqen tuaj, serveri më i afërt me vendndodhjen e tij mund të sigurojë përmbajtjen.

Disa hostë të uebit do të ofrojnë karakteristika shtesë, siç janë teknologjia e veçantë e rrjetit ose konfigurimet e serverit premium, të cilat gjithashtu mund të përmirësojnë shpejtësinë e faqeve tuaja.

Ndihma për klientët – Së shpejti ose më vonë do t’ju duhet

 • 24/7 Ndihma për Telefon, Email dhe Chat
 • Koha e reagimit të shpejtë dhe zgjidhja
 • Agjentët e trajnuar si duhet të mbështetjes

Një pjesë tjetër absolutisht kritike e një hosti të mirë në internet është mbështetja e tyre ndaj klientëve. Pavarësisht nëse jeni një fillestar i plotë apo një profesionist i përvojës në internet, ndonjëherë do t’ju duhet ndihmë nga departamenti i ndihmës së ndërmarrjes suaj të mbajtjes në internet. Gjithmonë sigurohuni që ka shumë rrugë ku mund të merrni ndihmë (telefon, chat, email). Dhe, unë sugjeroj shumë që të provoni departamentin e ndihmës së një hosti në internet përpara se të regjistroheni në pritjen e tyre. Bëni një seri pyetjesh të gatshme dhe kontaktoni ato përmes bisedës ose telefonit. Do të jeni në gjendje të merrni një ide të mirë për sa reagim dhe njohuri janë agjentët e tyre të mbështetjes.

Inovacioni dhe Përmirësimet – Ne Mund Gjithmonë të Përmirësohemi

 • Karakteristikat e reja të teknologjisë
 • Përditësimet e platformës
 • Zgjerimi i qendrës së të dhënave
 • Përmirësime të synuara për grupe të ndryshme

Peizazhi pritës po ndryshon dhe po zhvillohet vazhdimisht. Një nga gjërat që unë kërkoj kur vlerësimi i kompanive të mbajtjes në internet është sa inovative dhe të gatshëm për të përmirësuar ato. Ju gjithmonë dëshironi që kompania juaj pritëse të sigurojë shërbimin më të mirë me teknologjinë më të mirë të disponueshme, kështu që unë vazhdimisht kërkoj të shoh nëse ka ndonjë shtesë ose përmirësime të reja që shtohen në planet e tyre të mbajtjes në internet. Me kalimin e viteve, përvoja ime ka qenë që cilësia e një kompanie web hosting mund të ndryshojë me kalimin e kohës. Prandaj, unë dua që hosti im në internet të kërkojë të përmirësohet gjatë gjithë kohës!

Siguria e faqes në internet – Më mirë e sigurt se sa keq

 • Zbutje DDoS
 • Skanimi i malware
 • Siguria e Aplikimit të Ekspertëve (Sucuri)

Siguria ka qenë gjithmonë e rëndësishme, por ajo vazhdon të jetë edhe më kritike çdo ditë. Për fat të mirë, shumica e pritësve në internet bëjnë një punë të mirë të paktën duke siguruar një nivel themelor të sigurisë. Gjithmonë sigurohuni që hosti juaj i internetit të ofrojë skanim të DDoS dhe skanimit të malware me planin tuaj të hostimit. Ju patjetër dëshironi të siguroheni që t’i keni ato tipare në vend. Për më tepër, për një mbrojtje edhe më të madhe, mund të kërkoni sigurinë e faqes në internet në nivelin e aplikacionit. Për këtë lloj sigurie, shikoni për hostë në internet që kanë partnerë me kompani të tilla si Sucuri që specializohen në ofrimin e mbrojtjes shtesë të faqes në internet.

Ruajtja e të dhënave – Mbrojtja më e mirë

 • Rikthim falas dhe rivendosje
 • Rivendosni shumë kopje të disponueshme

Sigurisht mbrojtja më e mirë e sigurisë së faqes në internet është të keni në dispozicion një ose më shumë kopje të vlefshme të të dhënave tuaja në internet si kopje rezervë. Në minimum, sigurohuni që plani juaj i hostimit të uebit përfshin rezervë automatik ditor – mundësisht pa pagesë. Sidoqoftë, unë rekomandoj që të kërkoni një plan pritës që do t’ju ofrojë kopje të shumëfishta të rikthimit nga të cilat mund të zgjidhni. Për shembull, disa hostë në internet do të japin 30 ditë kopje rezervë nga të cilat mund të rivendosni. Kjo është një zgjidhje optimale pasi kopja juaj më aktuale aktuale mund të mos ketë gjendjen origjinale të të dhënave që ju nevojiten. Një shënim i fundit, pavarësisht nga lloji i kopjes së të dhënave dhe rivendosja e host-it tuaj të internetit, sigurisht që mos harroni të bëni kopje rezervë tuaj në mënyrë periodike vetëm për të qenë në anën më të sigurt.

përfundim

Reallyshtë me të vërtetë e mrekullueshme se si disa hostë të internetit dallohen vërtet mbi të tjerët. Përvoja ime ndër vite ka dëshmuar për mua se ndërsa ka shumë ngjashmëri midis kompanive të mbajtjes në internet, ka disa hoste që vazhdimisht ofrojnë shërbim dhe mbështetje superiore. Duke i mbajtur parasysh artikujt e mësipërm, do të keni përparim përpara ndeshjes kur bëhet fjalë për të zgjedhur një host të mirë në internet!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map