Hur man skapar fantastiska bilder för din reseblogg

how-to-create-stora-bilder-for-your-travel-blogg


Bilder har potential att skapa eller bryta en reseblogg. Lågupplösta, besvärliga, mörka bilder räcker för att vända vem som helst, vilket kommer att vara dåligt redigerade, alltför filtrerade, falska bilder. Å andra sidan kan vackra, orörda foton av hög kvalitet ge din blogg wow-faktorn och effektivt fånga människors hjärtan och fantasi.

Fotograferingen och bilderna på din blogg är ett viktigt sätt att skilja dig från de många andra resebloggare som samlar för människors åsikter och läsarskap. De har kraften att dra människor in, hålla dem som vill ha mer och inspirera dem att dela din blogg med sin familj och vänner.

Men vilka typer av foton och bilder ska du använda på din reseblogg? Hur kan du ta foton som ser ut som en professionell? Och hur kan du redigera dina favoritbilder för att ge dem den extra gnistan?

Läs vidare för vår samling av fördjupade tips och råd om vad gör ett bra foto för framgångsrika resebloggar, och hur du kan arbeta med att ta och redigera dem.

Vilka typer av foton fungerar bäst för resebloggar?

Det finns oändliga bilder av människor som håller upp det lutande tornet i Pisa, eller korsar Abbey Road som Beatles, eller plockar upp Eiffeltornet på avstånd eller en selfie framför Frihetsgudinnan. Det här är ett dussin, och folk tittar knappt två gånger på dem längre eftersom de har blivit ganska kliché.

Istället, på din reseblogg, måste bilderna du ska använda vara unika och kreativa.

Unika foton är det sätt du integrerar dig själv och din personlighet och stil i dina bilder. För resebloggar är det alltid idealiskt att inkludera dig själv (eller andra människor) i de flesta av dina bilder. Det är det som gör dem förhållande till tittarna, som blir bättre kapabla att föreställa sig själva i dina skor och var de kan vara om de började på en liknande resa! Det förbättrar också äktheten för din reseblogg, eftersom det är uppenbart att du inte bara tog några bilder från internet för dina inlägg.

Kreativa bilder är det som håller tittarna fängslade, intresserade och fascinerade för mer. Alla har sett solnedgångar, berg och stränder. Men inte alla har sett den kreativa närbilden av ett unikt snyggt läge, eller ett vackert foto av mindre upptäckt underverk i världen. Undervattensfoton (om du har en högkvalitativ vattentålig kamera) kan vara ett fascinerande sätt att fånga en magisk undervattensscene.

bästa webbhotell-for-photographersbest-webbhotell-för-fotografer

Fototips för resebloggare: hur man tar den perfekta bilden

Medan iPhone och andra mobiltelefonkameror blir tillgängliga med allt högre upplösningar och bra bildkvalitet, matchar de fortfarande inte de fantastiska bilderna du kan ta med en digitalkamera. En enkel Canon digital kamera kan vara förvånansvärt effektiv, även om du kan investera i olika linser som är ännu bättre.

Även om det är idealiskt att använda en högkvalitativ digitalkamera för att fånga dina foton under din resa, finns det fortfarande situationer då ett snabbt tag från din smartphone kan vara bäst. Det kan vara om du verkligen snabbt vill fånga ett ögonblick och inte har tid att ta ut din digitala kamera. I stället för att slösa bort värdefulla sekunder, använd bara din telefon för att ta en bild innan ögonblicket är borta.

För att ta ett kreativt och unikt foto är en teknik att prova en mängd olika vinklar, som närbild och breda linsbilder. På så sätt kan du bläddra igenom dem senare och välja vilka som visade sig bäst. På senare tid blir foton från fåglarnas öga alltmer populära med den ökande populariteten för drönare, och dessa kan komma ut med riktigt fantastiska bilder.

Dessutom letar du efter en kontaktpunkt snarare än att ta ett foto av ett allmänt område – det kan vara fotavtryck, en härlig ballong, en valp … öppna ögonen för detaljerna i din omgivning och du kan bli förvånad över vad du kommer att märka.

När det gäller när du ska ta bilderna finns det faktiskt specifika tider på dagen som ger perfekt belysning och atmosfär för att göra dina bilder extra speciella. Soluppgång och solnedgång är kända bland professionella fotografer som utmärkta tider att ta foton för att ge dem mer effekt, med mjukare omgivningsljus och bättre definierade skuggor. Det är också mindre troligt att andra kommer att vara i närheten, vilket ger dig en bättre chans att ta en tydlig bild!

Lösbara alternativ till att ta egna foton

Det är vanligt nog att du kanske inte har tagit ett foto du älskar, men ändå vill blogga om det specifika tillfället, evenemanget eller platsen. Du måste fortfarande integrera bilder i inlägget, men du har inga egna!

Lyckligtvis finns det faktiskt miljoner gratis bilder tillgängliga för användning utan licens. Sajter som Pixabay, Pexels och Unsplash samlar en enorm mängd foton och bilder tillgängliga för gratis användning, oavsett om du vill använda dem som den är eller redigera dem på nytt.

Tänk på att dessa inte kommer att vara lika äkta som att använda dina egna foton, och de kommer säkert att användas någon annanstans i andra människors inlägg. Men de är fortfarande ett tillgängligt alternativ om du behöver en snabb bild av hög kvalitet för en artikel eller ett inlägg.

De tre bästa verktygen för att redigera bilder för din reseblogg

bildredigeringsverktyg
Vem som helst kan bara välja ut ett Instagram-filter för sina resebilder och göra det, men det tar tid och hängivenhet att göra dina bilder fantastiska. Det är utan tvekan värt att använda ett bildredigeringsverktyg som kan hjälpa dig att förbättra dina foton och bilder till perfektion.

Det finns en mängd olika verktyg (både online och offline) som kan hjälpa dig att redigera dina bilder och ta dem till nästa nivå. Från funktionspakad programvara till snabba och enkla plattformar, det finns många alternativ att välja mellan. Men här är våra 3 favoritverktyg:

Fotor [GRATIS] – ett kraftfullt fotoredigeringsverktyg med ett brett utbud av förinställda filter. Oavsett om du vill beskära dina foton, justera färger manuellt, ta bort röda ögon, skärpa bilderna, lägga till klistermärken, text eller en ram och så mycket mer kan du göra det här. Alternativt kan du leka med de anpassade effekterna och filtren för att se hur din bild kan förvandlas utan att manuellt behöva fikla med inställningar själv.

Pixlr Editor [GRATIS] – ett onlinealternativ till Adobe Photoshop Express. Även om den inte är lika kraftfull som Photoshop, är den fortfarande full av ett stort antal konfigurationsalternativ och redigeringsverktyg. Använd lager, borstar, filter, masker och mer för att skapa collage och bilder som ser ut som de har berörts av en professionell.

Duk [GRATIS] – en enormt populär plattform för grafisk design online. Detta är en favorit bland bloggare från alla nischer för att göra attraktiva och kommunikativa bilder parade med text för titelbilder för blogginlägg, eller för att dela på sociala medier (som Facebook, Twitter och Pinterest) på ett effektivt och iögonfallande sätt. Välj mellan ett stort antal förinställda stilar eller designa dina egna. Gränsen är din fantasi.

Adobe Photoshop och Lightroom [BETALT] – det här är verktygen som professionella fotografer använder, så om du har tid och hängivenhet att arbeta igenom inlärningskurvan och bli kvalificerad med dessa är det verkligen värt det!

Skapa fantastiska bilder för din reseblogg idag

Låt din fantasi löpa sig och ta dina resebloggbilder till nästa nivå genom att använda dessa kraftfulla redigerings- och fototips. Skilj ut från alla andra resebloggare där ute med dina unika, kreativa och estetiska foton så ser du vilken skillnad det kan göra för din publiks engagemang. Du är säker på att vara stolt över vad du kan skapa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector