Cara Menjana Wang dengan Blog Anda pada tahun 2019

bagaimana-untuk-menjana-wang-dengan-anda-blog


Mendengar tentang blogger yang menjana pendapatan pasif beribu-ribu dolar dari blog mereka? Semuanya benar! Blogging berpotensi menghasilkan keuntungan yang besar jika anda mengetahui muslihat perdagangan dan mempunyai dedikasi dan ketekunan.

Mungkin anda memulakan blog hanya untuk bersenang-senang, dan sekarang ingin melihat apa lagi yang boleh anda lakukan dengannya. Atau mungkin anda sengaja memulakan blog untuk menjadikannya sebagai sumber pendapatan pasif. Bagaimanapun, pengewangan boleh menjadi aset besar untuk blog anda, jika diuruskan dengan baik!

Di sini kami akan kongsikan cara terbaik untuk menjana wang dengan blog anda pada tahun 2019. Walaupun bidang blog telah berubah selama bertahun-tahun, kami telah mengumpulkan petua dan trik terkini dan paling relevan untuk membantu anda mempercepat keuntungan anda dan membina keuntungan yang mengagumkan pendapatan.

Strategi pengewangan ini berlaku untuk semua ceruk, sama ada anda berada di ruang blog perjalanan atau mempunyai blog untuk keluarga. Sebahagian daripada ini memerlukan kerja lebih awal dengan keuntungan yang berpotensi lebih besar, sementara yang lain memberikan sumber pendapatan pasif.

Walaupun petua, trik dan strategi mudah ini kelihatan sangat menarik, ingatlah bahawa ketika anda masih baru memulakan, pengewangan tidak seharusnya menjadi fokus # 1 anda. Sebaliknya, tetap fokus untuk membina kandungan dan pembaca anda. Setelah mereka kuat, anda boleh mula melaburkan lebih banyak masa dan usaha dalam teknik pengewangan ini! Keuntungan akan menyusul.

Mari maju dan selami 5 cara teratas untuk menjana wang dengan blog anda pada tahun 2019!

1. Paparkan Iklan Langsung

Cara paling umum untuk menjana wang dari blog anda, walaupun anda baru memulakannya, adalah melalui rangkaian iklan. Cara kerjanya di blog adalah anda memaparkan iklan sama ada di seluruh pos itu sendiri, atau di tempat lain di halaman seperti di bar sisi, atau di tajuk atau footer. Kemudian bergantung pada kadar CPC (kos per klik) dan CPM (kos per 1000 teraan), anda akan mendapat wang dari klik dan paparan!

Rangkaian iklan paling mudah untuk memulakannya adalah Google AdSense. Walaupun ini bukan teknik pengewangan yang paling menguntungkan, ia pasti teknik yang sangat mudah untuk dimulakan. Setelah disiapkan, tidak ada yang tersisa untuk anda lakukan selain menonton dolar secara beransur-ansur terkumpul dari masa ke masa.

2. Mengambil bahagian dalam Program Afiliasi

Program afiliasi berfungsi dengan memberi anda pautan penjejakan yang unik untuk syarikat atau jenama yang menjadi afiliasi anda. Anda kemudian akan menggunakan pautan ini dalam catatan blog, dan setelah seseorang mengklik pautan tersebut dan membeli barang atau perkhidmatan dengan jenama, anda akan mendapat jumlah atau peratusan keuntungan tertentu! Anda dibayar kerana berjaya mengesyorkan jenama tertentu kepada pengikut dan pembaca anda.

Teknik optimum di sini adalah menggabungkan pautan dengan cara yang menarik dan menarik, untuk mendorong pembaca anda untuk mengklik dan membuat pembelian. Ini boleh dilakukan dengan menganjurkan produk tertentu dan berkongsi mengapa anda menyukainya dan mengapa pembaca memerlukannya. Atau mungkin dengan mempromosikan faedah menggunakan perkhidmatan tertentu dan mendorong pembaca anda untuk mencubanya juga.

Hampir semua jenama besar mempunyai program afiliasi. Yang mudah untuk dimulakan ialah Amazon. Beberapa yang lain termasuk ShareASale, Bank Klik, Rakuten, Tawaran Flex, dan CJ.

3. Tulis Kandungan Tajaan

Kandungan yang ditaja adalah apabila jenama atau perniagaan membayar anda untuk menulis mengenai mereka, produk dan / atau perkhidmatan mereka. Kadang-kadang mereka mungkin menawarkan produk atau pengalaman percuma sebagai sebahagian daripada perjanjian ini juga. Sebagai balasannya, mereka mungkin mengharapkan peningkatan klik-tayang ke laman web mereka, atau rujukan untuk membeli penawaran mereka atau pendedahan kepada khalayak besar yang relevan dengan pasaran sasaran mereka.

Ini adalah kaedah yang bagus (dan sering menyeronokkan!) Untuk menjana wang dari blog anda, terutamanya jika anda ingin mencuba beberapa produk atau perkhidmatan baru pada masa yang sama. Walau bagaimanapun, jenama hanya mahu bekerjasama dengan anda sekiranya anda mempunyai khalayak yang cukup besar dan relevan. Ini memerlukan masa untuk berkembang dan dipertahankan, tetapi setelah anda berada di sana, ia boleh menjadi pilihan yang baik untuk menjangkau jenama yang sebenarnya ingin anda tulis.

4. Buat Kursus Dalam Talian

Sekiranya anda mempunyai kemahiran tertentu, anda dapat mengajar kepada orang lain, atau jika anda mempunyai pengalaman atau pembelajaran tertentu yang ingin anda kongsi, pertimbangkan untuk membuat kursus dalam talian. Ini boleh menjadi tawaran harga rendah yang menjadikannya lebih mudah diakses oleh orang untuk membeli, atau boleh menjadi kursus eksklusif dan lebih berharga yang dapat menghasilkan keuntungan yang lebih besar setelah ia membangun momentum.

Terdapat banyak alatan dan platform dalam talian yang tersedia untuk membantu anda membuat kursus dalam talian yang berformat dan tersusun. Salah satu yang paling popular adalah Teachable, yang membolehkan anda membuat dan menjual kursus dalam talian anda dengan mudah dan mudah.

5. Terbitkan Tulisan Anda Sebagai Ebook / Buku Fizikal

Begitu juga dengan strategi di atas mengenai kursus dalam talian, menulis buku dan menerbitkannya sebagai ebook atau sebagai salinan cetak boleh menjadi kaedah terbaik untuk berkongsi pengetahuan, kemahiran atau pengalaman anda untuk orang lain belajar. Sangat mudah untuk mengambil dari kandungan blog anda yang ada untuk membina buku anda, sama ada anda menggunakan semula beberapa catatan anda sebagaimana adanya, atau mengubahnya semula sebagai bab atau potongan keseluruhan. Ini dapat membantu anda memulakan tanpa harus memulakannya dari awal.

Cara mudah untuk menggoda orang agar ingin membeli adalah dengan menawarkan petikan sebagai muat turun percuma di blog anda. Tarik mereka untuk menginginkan lebih banyak daripada apa yang anda tawarkan!

Tingkatkan Keuntungan Anda Dengan Pemasaran E-mel

Sekarang setelah anda mengetahui cara terbaik untuk menjana wang dari blog anda, bagaimana anda dapat memperoleh dorongan tambahan untuk ini? Pemasaran e-mel adalah jawapannya! Ini adalah kaedah hebat untuk menghubungi pengikut dan pelanggan anda untuk berkongsi pautan ke hampir semua perkara di atas, menjadikannya titik masuk yang optimum untuk menjana wang.

Sekiranya anda mahukan cara mudah untuk memulakan pemasaran e-mel, lihatlah AWeber. Ini adalah platform pemasaran e-mel yang mudah digunakan yang dapat membantu anda mengurus pelanggan anda, serta merancang dan menghantar e-mel profesional dan berkualiti tinggi. Namun, jangan berlebihan dan spam pengikut anda dengan iklan, promosi dan pautan rujukan sepanjang masa, jika tidak, mereka mungkin akan berhenti berlangganan!

Mula Menjana Wang Dari Blog Anda Hari Ini

Dilengkapi dengan petua pengewangan blog ini, Anda sudah selangkah lebih maju untuk menjana pendapatan dari blog. Simpan catatan ini supaya anda dapat melihat semula strategi mudah yang sangat mengejutkan ini apabila anda memerlukan sedikit inspirasi. Uji beberapa (atau semua) ini, dan anda dijamin akan mula melihat dolar masuk!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map