Как да създадете страхотни изображения за вашия блог за пътуване

как-да-се създаде-пра-образи-за-ви-пътуване-блог


Изображенията имат потенциал да направят или разрушат блог за пътуване. Ниска резолюция, неудобни, тъмни снимки са достатъчни, за да отклонят никого, както и лошо редактираните, прекалено филтрирани, фалшиво изглеждащи снимки. От друга страна, великолепните, висококачествени, девствени снимки могат да придадат на вашия блог уау фактор и ефективно да улавят сърцата и въображенията на хората.

Фотографията и изображенията в блога ви са един от основните начини да се разграничите от многото други пътуващи блогъри, които се събират за възгледите и читателската аудитория. Те имат силата да привлекат хората, да ги накарат да искат повече и да ги вдъхновят да споделят блога ви със семейството и приятелите си.

Но какви видове снимки и изображения трябва да използвате в своя блог за пътуване? Как можете да правите снимки, които изглеждат като професионалисти? И как можете да редактирате любимите си изображения, за да им придадете допълнителна искра?

Прочетете за нашата колекция от задълбочени съвети и съвети за какво прави страхотна снимка за успешни блогове за пътуване, и как можете да ги вземете и редактирате.

Какви видове снимки работят най-добре за пътуващи блогове?

Има безкрайни снимки на хора, които държат наклонената кула в Пиза или пресичат абатския път като „Бийтълс“, или взимат Айфеловата кула отдалеч или селфи пред Статуята на свободата. Това са десетки десетки, а хората едва ли два пъти ги гледат, защото са станали доста клише.

Вместо това във вашия блог за пътуване снимките, които трябва да използвате, трябва да бъдат уникални и креативни.

Уникалните снимки са начинът, по който да включите себе си и вашата личност и стил във вашите снимки. За блоговете за пътуване винаги е идеално да включите себе си (или други хора) в повечето си снимки. Това е, което ги прави относими към зрителите, които стават по-способни да се представят в обувките ви и къде биха могли да бъдат, ако тръгнат на подобно пътуване! Той също така повишава автентичността на вашия блог за пътуване, защото е ясно, че не сте взели само няколко акции от интернет за вашите публикации.

Креативните снимки са това, което поддържа зрителите очаровани, заинтересовани и заинтригувани за повече. Всички са виждали залези, планини и плажове. Но не всеки е виждал творческия близък план на уникално изглеждащо място или красива снимка на по-малко открито чудо на света. Подводни снимки (ако имате висококачествена водоустойчива камера) могат да бъдат очарователен начин за заснемане на вълшебна подводна сцена.

най-добрите уеб хостинг-за-photographersbest-уеб хостинг-за-фотографи

Съвети за фотография за пътуващи блогъри: как да направите перфектния кадър

Въпреки че iPhone и други камери за мобилни телефони стават достъпни с все по-високи разделителни способности и отлично качество на картината, те все още не съвпадат с фантастичните изображения, които можете да заснемете с цифров фотоапарат. Един прост цифров фотоапарат на Canon може да бъде изненадващо ефективен, въпреки че ако можете да инвестирате в различни обективи, които са още по-добри.

Въпреки че е идеално да използвате качествен цифров фотоапарат за заснемане на вашите снимки по време на пътуването си, все още има ситуации, когато бързото щракване от вашия смартфон може да е най-доброто. Това може да е, ако искате наистина бързо да уловите момент и нямате време да извадите цифровия си фотоапарат. Вместо да губите ценни секунди, просто използвайте телефона си, за да направите снимка, преди да изчезне момента.

За да направите креативна и уникална снимка, една техника е да изпробвате различни различни ъгли, като снимки от близък план и широки лещи. По този начин можете да ги разгледате по-късно и да изберете кой се оказа най-добрият. Напоследък снимките с гледка от птичи поглед също стават все по-популярни с нарастващата популярност на дронове и те могат да излязат с наистина зашеметяващи изображения.

Освен това, потърсете фокусна точка, вместо да правите снимка на обща зона – това могат да бъдат отпечатъци, балони, кученце … отворете очи за детайлите на заобикалящата ви среда и може да се изненадате какво ще забележите.

По отношение на това кога да правите снимките, всъщност има конкретни времена от деня, които носят перфектно осветление и атмосфера, за да направите снимките си изключително специални. Изгревът и залезът са известни сред професионалните фотографи като отлични времена за правене на снимки, за да им дадат по-голямо въздействие, с по-мека околна светлина и по-добре дефинирани сенки. Освен това е по-малко вероятно други да са наоколо, което ви дава по-голям шанс да направите ясно изображение!

Възможни алтернативи за правене на собствени снимки

Доста често срещано явление е, че може да не сте направили любима снимка, но все пак искате да правите блог за този конкретен повод, събитие или местоположение. Все още трябва да включите изображения в публикацията, но нямате никакви свои!

За щастие, всъщност има милиони безплатни изображения, достъпни за използване без лиценз. Сайтове като Pixabay, Pexels и Unsplash обединяват огромно количество снимки и изображения, достъпни за безплатно използване, независимо дали искате да ги използвате такива, каквито са или да ги редактирате отново.

Имайте предвид, че те няма да са толкова автентични, колкото използването на вашите собствени снимки, и ще бъдат сигурни, че ще бъдат използвани и на други места в публикациите на други хора. Въпреки това те все още са достъпна опция, ако се нуждаете от бързо, висококачествено изображение за статия или публикация.

3-те най-добри инструменти за редактиране на изображения за вашия блог за пътуване

редактиране на изображения инструменти
Всеки може просто да избере Instagram филтър за своите снимки от пътуване и да бъде готово, но е необходимо време и всеотдайност, за да направят вашите изображения невероятни. Безспорно си струва да използвате инструмент за редактиране на изображения, който може да ви помогне да подобрите вашите снимки и изображения до съвършенство.

Има множество различни инструменти (онлайн и офлайн), които могат да ви помогнат да редактирате вашите изображения и да ги пренесете на следващото ниво. От пакетиран с функции софтуер до бързи и прости платформи, има много възможности за избор. Ето обаче, нашите любими 3 инструмента:

Fotor [БЕЗПЛАТНО] – мощен инструмент за редактиране на снимки, с широка гама от предварително зададени филтри. Независимо дали искате да изрежете снимките си, да коригирате цветовете ръчно, да премахнете червените очи, да изострите изображенията, да добавите стикери, текст или рамка и много повече, можете да го направите тук. Освен това, играйте с персонализирани ефекти и филтри, за да видите как вашето изображение може да се трансформира, без да се налага ръчно да се ориентирате с настройките.

Pixlr редактор [БЕЗПЛАТНО] – онлайн алтернатива на Adobe Photoshop Express. Въпреки че не е толкова мощен като Photoshop, той все още е пълен с голямо разнообразие от опции за конфигуриране и инструменти за редактиране. Използвайте слоеве, четки, филтри, маски и други, за да създавате колажи и изображения, които изглеждат така, сякаш са били докоснати от професионалист.

Canva [БЕЗПЛАТНО] – изключително популярна онлайн платформа за графичен дизайн. Това е любимо сред блогърите от всички ниши за правене на атрактивни и комуникативни изображения, сдвоени с текст за заглавни изображения за публикации в блогове, или за споделяне в социални медии (като Facebook, Twitter и Pinterest) по ефективен и привличащ вниманието начин. Изберете от огромен набор от предварително зададени стилове или проектирайте свой собствен. Ограничението е вашето въображение.

Adobe Photoshop и Lightroom [PAID] – това са инструментите, които професионалните фотографи използват, така че ако имате време и всеотдайност да работите през кривата на обучение и да бъдете усъвършенствани с тях, наистина си заслужава!

Създайте зашеметяващи изображения за вашия блог за пътуване днес

Оставете въображението си да се развихри и да изведете изображенията на вашия блог за пътуване на следващото ниво, като използвате тези мощни съвети за редактиране и фотография. Откройте се от всички останали пътуващи блогъри навън с вашите уникални, креативни и естетически снимки и ще видите каква разлика може да има за ангажирането на вашата аудитория. Сигурно се гордеете с това, което можете да създадете!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map