Како зарадити новац са својим блогом у 2019. години

блог како да зарадите новац


Јесте ли чули за оне блогере који од свог блога зарађују хиљаде долара пасивног прихода? Све је то истина! Блоггинг има потенцијал да створи значајан профит ако знате трикове трговине и ако имате посвећеност и упорност.

Можда сте започели блог само ради забаве, а сада желите да видите шта више можете да учините са њим. Или сте можда намерно почели да блогирате да бисте је изградили као извор пасивног прихода. Било како било, монетизација може бити велика предност вашег блога, ако се њиме добро управља!

Овде ћемо делити главне начине зараде на вашем блогу у 2019. Иако се сфера блогања током година мењала, саставили смо најновије и најрелевантније савете и трикове који ће вам помоћи да убрзате зараду и створите импресивне приход.

Ове стратегије монетизације су применљиве у свим нишама, било да се налазите у простору за путовања блоговима или имате породично фокусиран блог. Неким од њих потребан је напреднији рад са потенцијално већим зарадама, док други уместо тога пружају пасиван извор прихода.

Иако ови савети, трикови и једноставне стратегије могу изгледати заиста примамљиво, имајте на уму да када још увек започињете, монетизација не треба да вам буде # 1. Уместо тога, будите усредсређени на изградњу вашег садржаја и читатељства. Једном када су то јаке, можете почети да улажете више времена и труда у ове технике монетизације! Зарада ће ускоро уследити.

Кренимо напред и уђимо у топ 5 начина да зарадите новац са својим блогом у 2019. години!

1. Прикажите директне огласе

Најчешћи начин зараде на свом блогу, чак и када тек започињете, јесте путем огласних мрежа. Начин на који ово раде на блоговима је да рекламе приказујете било у самом посту, било негде другде на страници као у бочној траци или у заглављу или подножју. Онда у зависности од стопе ЦПЦ-а (цена по клику) и ЦПМ-а (цена по 1000 појављивања), зарадићете новац од кликова и приказа!

Најлакша огласна мрежа за почетак је Гоогле АдСенсе. Иако ово није најпрофитабилнија техника уновчавања, дефинитивно је она с којом је једноставно лако започети. Једном када је постављен, не преостаје вам ништа друго него гледати како се долари постепено накупљају током времена.

2. Учествујте у партнерским програмима

Партнерски програми функционишу тако што вам дају јединствену везу за праћење за компанију или бренд за који сте придружени члан. Затим ћете користити ову везу у блоговима, а када неко кликне на њу и купи робу или услуге код марке, зарадит ћете или одређени износ или проценат зараде! Плаћени сте за успешно препоручивање одређеног бренда својим следбеницима и читаоцима.

Оптимална техника овде је да интегришете везе на привлачан и убедљив начин да подстакнете читаоце да кликну и изврше куповину. То се може залагати за одређени производ и разменити зашто га волите и зашто су вам читаоци потребни. Или то може бити промовисање предности употребе одређене услуге и подстицање читалаца да их испробају.

Скоро сви велики брендови имају партнерске програме. За почетак је лако Амазон. Неке друге уобичајене укључују СхареАСале, Цлицкбанк, Ракутен, Флек Понуде, и ЦЈ.

3. Напишите спонзорисани садржај

Спонзорисани садржај је када вам марка или посао плаћа да пишете о њима, њиховим производима и / или њиховим услугама. Понекад вам могу понудити и бесплатан производ или искуство у склопу овог посла. Заузврат, вероватно ће очекивати да ће повећани број кликова на њихову веб локацију или препоруке купити њихове понуде или изложбу широкој публици релевантној за њихово циљно тржиште.

Ово је сјајан (и често забаван!) Начин зараде на свом блогу, посебно ако истодобно испробате неке нове производе или услуге. Ипак, брендови ће желети да сарађују са вама само ако имате велику релевантну публику. Ово вам треба времена за раст и одржавање, али кад сте тамо можете бити добра опција да посегнете за маркама о којима заиста желите да пишете.

4. Креирајте курсеве на мрежи

Ако имате одређену вештину коју можете подучити другима или ако сте имали одређено искуство или учење које желите да делите, размислите о томе да подесите курс на мрежи. То може бити или јефтина понуда која људе чини приступачнијим за куповину, или може бити ексклузивни, повољнији курс који може донети већу зараду једном када изгради замах.

На располагању су хрпе мрежних алата и платформи који ће вам помоћи да креирате добро форматирани и структурирани онлине курс. Један од најпопуларнијих је Теацхабле, који вам омогућава да једноставно и лако креирате и продајете своје онлине курсеве.

5. Објавите своје писање као е-књиге / физичке књиге

Слично као у горњој стратегији о онлине курсевима, писање књиге и објављивање књиге као е-књиге или као папирната копија може бити сјајан начин да поделите своје знање, вештине или искуства са којима ће други моћи да уче. Лако је извући из вашег постојећег блога садржај како бисте направили књигу, било да поново користите неке своје постове или их поново мењате као поглавља или исечке. Ово вам може помоћи да започнете без потпуног почетка од нуле.

Једноставан начин задиркивања људи у жељи за куповином је да понудите одломак као бесплатно преузимање на свом блогу. Нацртајте их да желе више од онога што имате за понудити!

Повећајте зараду помоћу маркетинга путем е-поште

Сада када знате најбоље начине зарадити новац од свог блога, како можете добити додатни подстицај за њих? Маркетинг путем е-поште је одговор! То је фантастичан начин да се обратите својим следбеницима и претплатницима да деле линкове до готово било чега од горе наведеног, што га чини оптималном улазном тачком за зараду.

Ако желите једноставан начин за започињање маркетинга путем е-поште, погледајте АВебер. То је једноставна платформа за маркетинг путем е-поште која вам може помоћи да управљате својим претплатницима, као и да дизајнирате и пошаљете професионалне, високо квалитетне поруке е-поште. Међутим, немојте стално претјеривати и слати своје пратиоце огласима, промоцијама и везама за препоруке, у супротном ће се вјероватно одјавити претплата!

Данас започните са зарађивањем новца од свог блога

Опремљени овим савјетима за монетизацију блога већ сте корак ближе стварању прихода од блогања. Оставите овај обележивач означеним како бисте се могли вратити на ове изненађујуће једноставне стратегије када вам треба мало инспирације. Ставите неке (или све) на тест и загарантовано је да ћете почети гледати како долари доливају!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map