InMotion vs. Bluehost (Mei 2020) – “Apa Kisah Sebenar?”

lawatan-inmotion-hosting layari-laman web-bluehost


Ini adalah dua penyedia hosting web yang sangat baik dan mapan. InMotion dan Bluehost menawarkan hosting Shared, VPS, dan Dedicated yang hebat. Dari keduanya, InMotion saat ini adalah pilihan yang lebih baik untuk hosting perniagaan dengan ciri-ciri luar biasa yang penting untuk laman web perniagaan. Sementara itu, Bluehost lebih sesuai untuk blogger dan pengguna WordPress permulaan.

Kedua-dua hos web ini menawarkan antara muka cPanel kepada anda. Bluehost dan InMotion sama-sama menyesuaikan cPanel mereka. Kedua-dua hos web ini juga menyediakan panel kawalan akaun yang sangat baik dan mudah digunakan yang memberi anda akses cepat ke semua fungsi hosting anda. Panel Pengurusan Akaun (AMP) InMotion adalah salah satu antara muka kegemaran saya. Dan, Bluehost menyediakan papan pemuka WordPress khusus yang sangat membantu pengguna WordPress yang baru bermula.

Munculan Peti Cahaya YouTube

Video: InMotion vs Bluehost

Lihat video kami untuk gambaran ringkas InMotion vs Bluehost.

InMotion vs Bluehost: Pembangun Laman Web

Dengan InMotion Hosting, anda mendapat pembangun laman web BoldGrid WordPress yang bagus untuk mempercepat dan mempermudah proses pembuatan laman web untuk laman WordPress yang hebat. BoldGrid pada mulanya dikembangkan oleh InMotion, jadi mereka pasti tuan rumah BoldGrid rasmi terbaik yang boleh anda pilih.

Bluehost menyediakan ciri hosting cPanel yang merangkumi aplikasi perisian di panel kawalan anda. Oleh kerana Bluehost tidak menawarkan pembina laman web tersendiri dan kerana InMotion juga merangkumi aplikasi cPanel, serta BoldGrid, InMotion adalah pemenang dalam kategori ini.

InMotion vs Bluehost: WordPress

Kedua-dua InMotion dan Bluehost menawarkan hosting WordPress yang berkualiti. Seperti disebutkan di atas, InMotion juga menyertakan BoldGrid untuk membuat laman WordPress dengan mudah. Pelan Hosting Perniagaan InMotion membolehkan anda mengehoskan banyak laman WordPress dengan harga yang berpatutan. Sementara itu, Bluehost berada dalam senarai cadangan WordPress.org. Dan seperti yang saya nyatakan, mereka memasukkan papan pemuka WordPress yang disesuaikan yang membantu membimbing pemilik laman web baru dalam membuat laman web mereka.

Perbandingan Ciri WordPress
Disertakan dengan Pelan Hosting

InMotionBluehost
Pra pemasangan Ciri Termasuk Ciri Termasuk
Kemas kini Auto Ciri Termasuk Ciri Termasuk
Sandaran Data Auto Ciri Termasuk Ciri Termasuk
Buat Permintaan Sandaran dan Pulihkan Ciri Termasuk
Pementasan Laman Web Ciri Termasuk Ciri Termasuk
Caching Dioptimumkan Ciri Termasuk
Keselamatan WordPress Ciri Termasuk Ciri Termasuk
WordPress Terurus Terdapat? Ciri Termasuk Ciri Termasuk

Ini adalah panggilan yang sangat dekat ketika datang ke WordPress dengan InMotion dan Bluehost. Kedua-dua hos web ini menyediakan hosting WordPress yang mengagumkan dengan rancangan hosting bersama mereka. InMotion dan Bluehost kedua-duanya menyediakan pra-pemasangan WordPress supaya anda dapat beroperasi dengan cepat dengan laman web anda. Sekiranya anda lebih suka bekerja lebih banyak dengan jenis antara muka pembangun laman web, maka InMotion dengan BoldGrid akan menjadi pilihan yang lebih baik. BoldGrid merangkumi beberapa fungsi hebat untuk laman web anda seperti sandaran automatik, kemas kini pemalam automatik, dan lain-lain. Namun, jika anda lebih suka bekerja secara langsung di antara muka papan pemuka WordPress, maka Bluehost adalah pilihan yang lebih baik untuk anda. Bersama dengan papan pemuka WordPress khusus mereka, anda juga mendapat ciri seperti kemas kini pemalam automatik dan pementasan laman web.

Walaupun InMotion Hosting dan Bluehost kedua-duanya adalah pemenang dalam kategori WordPress, saya akan memberikan sedikit kelebihan kepada InMotion berdasarkan kelajuan dan prestasi laman web yang disediakan dengan Teknologi Max Speed ​​Zone mereka. Walau bagaimanapun, Bluehost memang merangkumi pementasan laman web penuh sementara InMotion hanya menyertakannya melalui pembangun laman web BoldGrid.

InMotion dan Bluehost kini juga menawarkan rancangan Hosting WordPress Terurus atau Dioptimumkan. Sekali lagi, kedua-dua penyelesaian hosting WordPress ini sangat baik dan memberikan prestasi yang lebih baik berbanding pilihan hosting bersama masing-masing. Kerana rancangan hosting WordPress Terurus InMotion memberikan nilai yang lebih baik, saya sekali lagi memberikan kelebihan kepada InMotion berbanding Bluehost di sini.

InMotion vs Bluehost: Keselamatan

inmotion-hostingbluehost
SSL percuma Ciri Termasuk Ciri Termasuk
Perlindungan DDoS Ciri Termasuk
Pertahanan Brute Force Ciri Termasuk
Pengimbasan Virus Ciri Termasuk Ciri Termasuk
Perlindungan Hack Ciri Termasuk
Pemantauan Keselamatan 24/7 Ciri Termasuk
Firewall Hosting Web Ciri Termasuk
Alat Keselamatan Patchman Ciri Termasuk
Pengesahan Dua Faktor Ciri Termasuk Ciri Termasuk
Pengasingan Akaun Hosting Ciri Termasuk
Perlindungan spam Ciri Termasuk Ciri Termasuk

InMotion vs Bluehost: Sokongan

inmotion-hostingbluehost
Sokongan Tiket Ciri Termasuk Ciri Termasuk
Sokongan E-mel Ciri Termasuk Ciri Termasuk
Sokongan Telefon Ciri Termasuk Ciri Termasuk
Sembang Langsung Ciri Termasuk Ciri Termasuk
Penghijrahan Laman Web Percuma Ciri Termasuk
Sokongan Keutamaan Tersedia Ciri Termasuk

InMotion vs Bluehost: Pembangunan

inmotion-hostingbluehost
Sokongan PHP 7.3 7.3 / 7.2
Pangkalan Data Tanpa Had Pelan Pro Sahaja Ciri Termasuk
Pangkalan Data MySQL 10.2.26-MariaDB 5.6.41-84.1
Pangkalan Data PostgreSQL Ciri Termasuk Ciri Termasuk
Node.js Ciri Termasuk
Akses SSH Ciri Termasuk Ciri Termasuk
Apache 2.4.41 2.4.39
Git Ciri Termasuk Ciri Termasuk
Python Ciri Termasuk Ciri Termasuk
FTP / SFTP Ciri Termasuk Ciri Termasuk
WP-CLI Ciri Termasuk Ciri Termasuk

InMotion vs Bluehost: eCommerce

Ketika datang ke laman web eCommerce, ia adalah panggilan yang cukup dekat. InMotion dan Bluehost kedua-duanya menyediakan sijil SSL percuma dengan rancangan hosting mereka. Dan, anda mendapat pemasangan keranjang belanja satu klik melalui cPanel. Kerana beberapa faktor lain yang disebutkan sebelumnya (BoldGrid, Max Speed ​​Zones, sokongan yang sangat baik), kami akan memberikan kelebihan kepada InMotion Hosting.

InMotion vs Bluehost: Perbezaan

Kelebihan Hosting InMotion berbanding Bluehost:

 • Teknologi Zon Kelajuan Maksimum
 • Pembangun Laman Web BoldGrid untuk WordPress
 • Pilihan Lokasi Pusat Data
 • Domain Percuma
 • SSL Peribadi Percuma
 • Pra pemasangan WordPress, Joomla, atau PrestaShop
 • Jaminan Pulangan Wang 90 Hari Penuh

Kelebihan Bluehost berbanding InMotion Hosting:

 • WordPress.org Disyorkan
 • Papan Pemuka WordPress yang disesuaikan
 • Antaramuka cPanel yang disesuaikan
 • Pembuatan Laman Web WordPress Berpandu

Butiran InMotion vs Bluehost

Pemenang

CategoryInMotionHosting InMotionBluehostBluehostKomen
Pusat Data Pemenang InMotion mempunyai pusat data di kedua pantai A.S..
Perkakasan Pelayan Pemenang Perkakasan Kelas Perniagaan dengan Pemacu Keadaan Pepejal (SSD) Percuma
Rangkaian Pemenang Dengan InMotion anda dapat Teknologi Max Speed ​​Zone mereka.
Pendaftaran / Peruntukan Akaun Pemenang WordPress, Joomla, atau PrestaShop Pra-Pemasangan
Panel kawalan Pemenang Bluehost menyediakan cPanel disesuaikan yang bagus.
Kelajuan dan Prestasi Pemenang Lihat Keputusan di Bawah
Keselamatan Pemenang SSL percuma, Perlindungan Hack, dan Mitigasi DDoS
Sandaran Data Pemenang InMotion menyediakan sandaran harian percuma dan akan mengembalikan data anda secara percuma 4 bulan sekali.
Alat Pembangun Pemenang InMotion kini menyokong PHP 7.2
WordPress Pemenang InMotion akan memasang WordPress terlebih dahulu untuk anda. Anda juga mendapat pembangun laman web BoldGrid WordPress.
Aplikasi Laman Web Pemenang InMotion menyediakan 400+ aplikasi melalui cPanel dan juga BoldGrid.
Kredit Iklan Pemenang Jumlah $ 250 (Google, Bing, Yahoo)
Masa Respons Sokongan Pelanggan Pemenang Biasanya sekitar 4 saat.
Penyelesaian Masalah Sokongan Pelanggan Pemenang
Jaminan Wang Dikembalikan Pemenang Jaminan Pulangan Wang 90 Hari Penuh
Harga / Nilai Pemenang $ 2.95 bln. – $ 14,99 sebulan.

Perbandingan Kelajuan Laman Web

Sebagai pelanggan InMotion Hosting dan Bluehost, saya boleh katakan dari pengalaman peribadi bahawa kedua-duanya memberikan kepantasan laman web yang sangat baik. Namun, kami juga melakukan beberapa ujian langsung antara laman web yang dihoskan oleh InMotion dan Bluehost. Seperti yang anda lihat di bawah, kelajuan InMotion Hosting dan hasil pemuatan halaman lebih baik daripada Bluehost. Rangkaian data Zon Kelajuan Maksimum InMotion memberi mereka kelebihan dalam hal prestasi dan kecepatan.

ujian laju-vs-biru-host-kelajuan

Masa Respons Sokongan Pelanggan

Bagi sokongan pelanggan, kedua-dua syarikat hosting sangat membantu dan berbudi bahasa ketika saya menghubungi mereka. InMotion Hosting dan Bluehost kedua-duanya memberikan masa tindak balas yang sangat pantas melalui sokongan sembang langsung. Pada masa lalu, InMotion jauh lebih unggul ketika datang ke masa respons. Namun, dengan peningkatan terbaru mereka, Bluehost kini mempunyai salah satu pasukan sokongan sembang langsung yang paling pantas. Penyelesaian masalah juga sangat baik dengan InMotion dan Bluehost. Kategori ini hampir sama. Tetapi kerana InMotion juga memberikan sokongan melalui Skype, dan kerana mereka mempunyai rekod prestasi sokongan pelanggan yang lebih panjang, kami akan memberi mereka sedikit kelebihan.

Hosting VPS: InMotion vs Bluehost

InMotion Hosting dan Bluehost keduanya juga menawarkan rancangan hosting VPS yang mengagumkan. Di sini sekali lagi, kami akan meletakkan InMotion mendahului Bluehost. Kelajuan laman web lebih baik secara keseluruhan di InMotion. Dan, dengan VPS InMotion, anda mendapat hosting dengan ketersediaan tinggi yang dikuasakan oleh cloud. Kami juga sangat menyukai keupayaan sandaran pelayan snapshot yang anda dapat dengan InMotion Hosting.

Kajian InMotion Hosting
Hosting InMotion

Memulakan Perniagaan: 2001
Penilaian BBB: A+
Lokasi Pusat Data: Los Angeles, CA dan Ashburn, VA

Harga: $ 3.99 bln. – $ 13,99 sebulan.
Lebar Jalur Tidak terhad: Ya
Storan tanpa had: Ya
E-mel tanpa had: Ya
Hos Berbilang Domain: Ya

Antara Muka Hosting: cPanel
Waktu Pelayan: 99.9%
Tempoh Bayaran Balik Penuh: 90 Hari
Penyediaan Hosting Khusus: Ya

Tambahan percuma:
Pemacu Keadaan Pepejal (SSD)
Sijil SSL percuma
Pemindahan Laman Web Percuma
Rollback Permohonan Selamat
$ 75 – $ 100 Kredit Google Adwords
Pembina Laman Web Premium

Kelebihan Memilih InMotion:

 • InMotion menggunakan Zon Kelajuan Maksimum mereka untuk prestasi yang lebih pantas.
 • Antara muka cPanel dengan pemasangan perisian 1 klik dengan mudah menggunakan Softaculous.
 • Mereka menawarkan sokongan telefon, e-mel, dan sembang.
 • Anda mendapat Panel Pengurusan Akaun yang berasingan untuk akaun dan masalah pengebilan anda.
 • Tindak balas sokongan pelanggan sembang langsung yang pantas.
 • Anda mendapat lebih dari 400 aplikasi untuk digunakan di laman web anda.
 • Akses Pelayan Jauh yang Selamat melalui Command Line (SSH)
 • Pra-Pemasangan WordPress, Joomla, atau PrestaShop
 • Comodo cPanel SSL percuma
 • Pembina Laman Web BoldGrid
 • Perlindungan perisian hasad
 • WP-CLI Tersedia untuk Penggunaan dengan SSH
 • Pilihan Pangkalan Data MySQL atau PostgreSQL
 • Penyatuan Google Apps Lebih Mudah
 • Jaminan Pulangan Wang 90 Hari

Klik di sini untuk maklumat lebih lanjut mengenai InMotion Hosting

Bluehost
Bluehost

Memulakan Perniagaan: 1996
Penilaian BBB: A
Lokasi Pusat Data: Provo, UT

Harga: Harga: $ 2.95 bln. – $ 14,99 sebulan.
Lebar Jalur Tidak terhad: Ya
Storan tanpa had: Ya
E-mel tanpa had: Ya
Hos Berbilang Domain: Ya

Antara Muka Hosting: cPanel
Waktu Pelayan: N / A
Tempoh Bayaran Balik Penuh: 30 hari
Penyediaan Hosting Khusus: Ya

Tambahan percuma:
Let’s Encrypt SSL Percuma
CDN SiteLock
Tawaran Pemasaran $ 200 (Kecuali Pelan Asas)

Kelebihan Memilih Bluehost:

 • Pemasangan WordPress secara automatik
 • Pembuatan Laman WordPress Berpandu yang Mesra Pengguna
 • Antaramuka Papan Pemuka WordPress yang disesuaikan
 • Prestasi Caching
 • Pengemaskinian WordPress dan Tema WordPress Automatik
 • Sokongan Pelanggan Responsif melalui Telefon, E-mel, dan Sembang Langsung
 • Penyediaan Laman Web yang pantas

Klik di sini untuk melihat lebih banyak maklumat mengenai Bluehost

Bagaimana Perbandingan InMotion dengan Host Web Lain?

InMotion Hosting vs A2 Hosting
Berita baik ketika membandingkan Hosting A2 dan InMotion Hosting adalah keadaan win-win bagi anda. Kedua-dua syarikat hosting web ini menyediakan hosting laman web yang sangat baik dengan sokongan yang luar biasa…

InMotion Hosting vs DreamHost
Kedua-dua syarikat hosting web ini mempunyai akar umbi di California. InMotion dan DreamHost sangat terkenal sebagai penyedia hosting berkualiti …

InMotion Hosting vs Fat Cow
Perbandingan antara InMotion Hosting dan Fat Cow ini benar-benar antara yang termudah yang pernah kami lakukan …

InMotion Hosting vs GoDaddy
Bagaimana perbandingan Pelan Hosting GoDaddy dengan rancangan Business Hosting dari syarikat seperti InMotion Hosting? Sekiranya anda ingin membuat keputusan, berikut adalah beberapa perkara yang perlu diingat.

InMotion Hosting vs GreenGeeks
GreenGeeks dan InMotion Hosting adalah dua syarikat web hosting yang sangat baik yang berpusat di California Selatan. Kedua-dua hos web ini adalah pilihan terbaik bagi pemilik laman web yang mencari web hosting hijau …

InMotion Hosting vs HostGator
Kedua-dua syarikat hosting web ini menawarkan pelbagai rancangan untuk bersama, VPS, dan hosting khusus…

InMotion Hosting vs InterServer
InMotion Hosting dan InterServer adalah dua syarikat hosting web yang sangat baik yang saya gunakan …

InMotion Hosting vs iPage
InMotion Hosting dan iPage adalah dua pilihan terbaik untuk hosting web. Walaupun terdapat beberapa persamaan dengan rancangan hosting mereka dan semua jenis pemilik laman web dapat menggunakan salah satu syarikat hosting web ini, mereka sangat sesuai untuk pelbagai jenis laman web…

InMotion Hosting vs Lunarpages
Bagi saya, ini adalah salah satu perbandingan hosting web yang paling menarik: Dua hos web yang terkenal dari California Selatan (kawasan saya) —dan dua syarikat hosting yang saya mempunyai pengalaman peribadi dengan…

InMotion Hosting vs Namecheap
Bagi anda yang ingin memutuskan antara dua syarikat hosting ini, berikut adalah perbandingan terperinci saya mengenai InMotion vs Namecheap. Kedua-dua hos web ini mempunyai kelebihan mereka dan saya …

InMotion Hosting vs Site5
Bagaimana InMotion Hosting dan Site5 saling bertumpu? Anehnya, ini adalah pertandingan yang sangat sepihak…

InMotion Hosting vs SiteGround
SiteGround dan InMotion Hosting adalah dua hos web terbaik yang boleh anda temui. Sebagai pelanggan kedua-dua syarikat hosting web ini, saya telah mengalami perkhidmatan terbaik dan sokongan luar biasa …

InMotion Hosting vs Web Hosting Hub
Membandingkan InMotion Hosting dengan Web Hosting Hub sangat menarik kerana mereka sebenarnya adalah syarikat saudari…

InMotion Hosting vs Wix
Perbandingan antara rancangan hosting web tradisional dan pakej pembangun laman web melihat rancangan Business Hosting InMotion Hosting berbanding rancangan eCommerce Wix…

InMotion Hosting vs WP Engine
Perbandingan ini memfokuskan pada bagaimana Pelan Hosting Perniagaan InMotion dibandingkan dengan WP Engine. Dengan kata lain, bagaimanakah rancangan hosting teratas yang tidak dikendalikan dibandingkan dengan rancangan hosting terurus ketika datang ke WordPress…

InMotion Hosting vs 1&1 Hosting
Kedua-dua host web ini menawarkan pelbagai perkhidmatan hosting termasuk Shared, VPS, dan Dedicated…

Bagaimana Perbandingan Bluehost dengan Host Web Lain?

Hosting Bluehost vs A2
Perbandingan antara A2 Hosting dan Bluehost tidak begitu rapat seperti dulu. Kedua-dua hos web ini menyediakan rancangan hosting web cPanel yang sangat baik …

Bluehost vs DreamHost
Bluehost dan DreamHost adalah dua syarikat hosting web yang paling mapan dan terkenal. Bluehost adalah sebahagian daripada Endurance International Group sementara DreamHost terus beroperasi sebagai…

Bluehost vs GoDaddy
Inilah perbandingan kami antara Bluehost vs GoDaddy yang merangkumi bidang utama yang harus anda fokuskan semasa memilih hosting web anda. Mari kita perhatikan lebih dekat …

Bluehost vs GreenGeeks
GreenGeeks dan Bluehost sama-sama menyediakan web hosting cPanel yang berkesan dengan rancangan Shared Hosting mereka. Walaupun Bluehost kini menawarkan tiga tahap Shared Hosting yang berbeza, GreenGeeks mempunyai satu rancangan hosting all-inclusive yang mempunyai sumber tanpa had…

Bluehost vs HostGator
Dalam perbandingan Bluehost vs HostGator ini, kami melihat dua syarikat web hosting terkenal di bawah payung EIG (Endurance International Group). Namun, sesuai dengan falsafah mereka yang terpisah tetapi sama, hosting web oleh kedua-duanya tidak sama…

Bluehost vs InterServer
Sekiranya anda cuba memutuskan antara Bluehost dan InterServer, anda mungkin akan terkejut dengan keputusan kami. Saya kini menggunakan kedua-dua syarikat hosting web ini …

Bluehost vs iPage
Kedua-dua iPage dan Bluehost menawarkan rancangan hosting Bersama, VPS, dan Dedicated. Perbandingan hosting web ini memberi tumpuan kepada hosting bersama…

PC Bluehost vs Jaguar
Dalam perbandingan ini, kita melihat bagaimana perbandingan Jaguar PC dengan Bluehost. Bluehost adalah salah satu syarikat hosting web yang lebih terkenal dan juga terdapat dalam senarai cadangan WordPress.org…

Bluehost vs SiteGround
SiteGround dan Bluehost mempunyai banyak persamaan dalam penawaran hosting web mereka. Pelan hosting SiteGround dan Bluehost juga sangat berpatutan…

Bluehost vs Web Hosting Hub
Dari segi prestasi, kedua-dua Hab Web Hosting dan Bluehost terbukti menjadi pilihan yang baik dan saya mempunyai laman web yang berjaya dihoskan dengan Web Hosting Hub dan Bluehost…

Bluehost vs WP Engine
Walaupun WP Engine hanya menumpukan pada hosting WordPress yang dikendalikan, Bluehost menawarkan pelbagai perkhidmatan hosting. Oleh itu, perbandingan ini dibuat secara khusus pada hosting yang dioptimumkan oleh Bluehost WordPress berbanding WP Engine…

Syor

Secara peribadi, saya berjaya dengan kedua-dua syarikat ini. Sekiranya anda mencari hosting untuk laman web perniagaan, maka InMotion mungkin merupakan pilihan yang lebih baik. Ciri perkakasan kelas perniagaan dan hosting perniagaan mereka menjadikannya teratas. InMotion dan Bluehost adalah pilihan yang sangat baik untuk hosting web cPanel — terutamanya WordPress. Seperti yang dinyatakan di atas, kedua-dua hos web mempunyai kelebihan tertentu untuk memilih hosting WordPress mereka.

Walaupun hampir, secara keseluruhan dalam kebanyakan kes, pemenang dalam perbandingan ini adalah InMotion Hosting berdasarkan gabungan ciri, prestasi laman web, dan sokongan pelanggan mereka. Lihat penilaian ulasan kami untuk InMotion Hosting di bawah.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector