BoldGrid vs Wix (Mei 2020) – “Pilih Yang Ini …”

boldgrid-vs-wix


Dalam perbandingan ini BoldGrid vs Wix, kami melihat dua pilihan pembangun laman web terbaik yang ada. Wix adalah salah satu pemimpin dalam kategori pembuat laman web yang berkembang berbanding penyedia hosting web tradisional. BoldGrid, yang awalnya dikembangkan oleh InMotion Hosting, membolehkan anda membuat laman web WordPress yang kelihatan profesional anda sendiri, namun masih mendapat semua faedah dari rancangan hosting web tradisional. Produk mana yang harus anda pilih jika anda perlu mendapatkan laman web dalam talian dengan cepat? Mari kita lihat kebaikan dan keburukan masing-masing.

Dengan BoldGrid, laman web anda dibina di platform WordPress — sistem pengurusan kandungan yang paling popular sekarang. BoldGrid membolehkan anda memilih dari pelbagai tema ketika anda membuat laman web anda. Anda kemudian boleh menggunakan antara muka seret dan lepas untuk menyesuaikan laman web mengikut keinginan anda. BoldGrid boleh didapati dari senarai hos web BoldGrid rasmi yang merangkumi InMotion Hosting. Pelan hosting BoldGrid merangkumi e-mel, cPanel, dan semua ciri yang biasanya anda harapkan dalam pakej hosting web.

Wix disesuaikan untuk mereka yang tidak mempunyai kemahiran teknologi yang memerlukan cara untuk membuat laman web dengan cepat. Dengan Wix, anda juga memilih templat anda dan kemudian membuat penyesuaian yang anda mahukan. Titik jualan besar mereka ialah anda boleh mendapatkan laman web anda secara percuma. Walaupun ini benar, ingatlah perkara berikut. Laman web percuma anda akan mempunyai iklan Wix di atasnya. Dan yang lebih penting, ini adalah laman web tanpa tulang yang tidak merangkumi kemampuan domain, e-mel, atau e-dagang anda sendiri. Anda perlu menaik taraf ke rancangan premium untuk item ini. Juga, storan anda (dan dalam beberapa kes lebar jalur) terhad.

BoldGrid vs Wix Untuk Blog

BoldGrid dan Wix kedua-duanya membolehkan anda menggabungkan blog dengan laman web anda. Tetapi kerana BoldGrid dibina di WordPress (platform blog paling popular di web), ini adalah pilihan yang jelas di sini. BoldGrid memberi anda kelebihan WordPress bersama dengan cara yang lebih mudah untuk membuat dan mengedit halaman web anda. Bagi blogger, BoldGrid pastinya pemenang.

BoldGrid vs Wix Untuk Laman Web eCommerce

Kedua-dua Wix dan BoldGrid dapat digunakan untuk membuat laman web eCommerce anda. Walaupun BoldGrid menggunakan plugin WooCommerce untuk penjualan dalam talian, Wix menawarkan rancangan pembangun laman web khusus untuk eCommerce. Kami menyukai fleksibiliti yang anda dapat dengan WooCommerce dan kami mengesyorkan menggunakan BoldGrid / WooCommerce untuk laman eCommerce yang lebih besar. Wix sebaliknya lebih senang disediakan untuk eCommerce. Oleh itu, jika anda mencari kaedah yang lebih mudah untuk mula menjual secara dalam talian, pergi dengan Wix.

BoldGrid vs Wix Untuk Laman Web Perniagaan Kecil

Untuk laman web perniagaan, BoldGrid menyediakan banyak tema WordPress yang hebat, dan Wix mempunyai banyak templat menarik untuk banyak jenis perniagaan. Secara peribadi, saya akan mengesyorkan BoldGrid kerana kawalan tambahan yang anda miliki terhadap laman web perniagaan anda. Walau bagaimanapun, jika anda mahukan cara yang lebih mudah untuk membina laman web anda, maka anda harus memilih Wix.

Perbandingan BoldGrid vs Wix

pemenang

CiriBoldGridWix
Pembuatan Laman Web MudahBintang Ciri
Kelajuan Laman WebBintang Ciri
SumberBintang Ciri
Keselamatan TapakBintang Ciri
Sokongan penggunaBintang Ciri
KebolehpindahanBintang Ciri
NilaiBintang Ciri

BoldGrid
BoldGrid *

Memulakan Perniagaan: 2001
Penilaian BBB: A+

Harga: $ 3.99 bln. – $ 13,99 sebulan.

Lebar Jalur Tidak terhad: Ya
Storan tanpa had: Ya
E-mel tanpa had: Ya

Tempoh Bayaran Balik: 90 Hari

Kelebihan Memilih BoldGrid:

 • 100% Pemilikan Laman Web anda
 • Laman Web WordPress yang Mencari Profesional menggunakan Drag and Drop Site Builder
 • Laman Web Dioptimumkan Mudah Alih
 • Termasuk Web Hosting dari InMotion Hosting
 • Teknologi Zon Kelajuan Maksimum
 • Pemacu Keadaan Pepejal Percuma
 • Domain Percuma Termasuk
 • Sandaran Data Percuma
 • Sokongan Sembang Langsung
 • Jaminan Pulangan Wang 90 Hari

* Semasa memilih InMotion Hosting.

Klik Di Sini untuk Maklumat Lanjut mengenai BoldGrid

Perbandingan Wix
Wix

Memulakan Perniagaan: 2006
Penilaian BBB: A+

Harga: $ 11 bln. – $ 35 bln.

Lebar Jalur Tidak terhad: Pelan Premium Sahaja
Storan tanpa had: Tidak
E-mel tanpa had: Tidak

Tempoh Bayaran Balik: 14 Hari

Kelebihan Memilih Wix:

 • Antara Muka Mudah untuk Pemula
 • Pilihan Templat Besar

Syor

Secara peribadi, dalam pertandingan ini saya lebih suka pergi bersama BoldGrid. Saya suka bahawa anda boleh membina laman web WordPress yang kelihatan profesional – dan anda mempunyai kawalan yang lebih banyak berbanding dengan pilihan seperti Wix. Salah satu kelemahan terbesar menggunakan pakej laman web dari Wix ialah pada dasarnya anda terkunci dalam sistem mereka. Anda tidak boleh memindahkan laman web anda ke tempat lain jika anda mahu. Sebaliknya, walaupun BoldGrid adalah produk InMotion Hosting, anda tidak perlu menggunakan hosting InMotion. Anda sebenarnya boleh memindahkan laman web anda dan menggunakan BoldGrid dengan host WordPress yang lain. Memiliki hak milik laman web anda adalah kelebihan besar.

Satu lagi negatif besar dengan Wix adalah bahawa walaupun pada mulanya nampaknya anda mendapat banyak tawaran, anda harus sedar bahawa anda perlu meningkatkan ke rancangan premium untuk membuang iklan di laman web anda, mendapatkan lebar jalur tanpa had , atau buat kedai dalam talian. Dengan BoldGrid, anda boleh mendapatkan semua ciri utama InMotion Hosting seperti Max Speed ​​Zones, pemacu keadaan pepejal, ruang cakera tanpa had dan pemindahan data, e-mel tanpa had, serta jaminan wang dikembalikan 90 hari.

Sekiranya anda tidak mempunyai pengalaman web dan anda mahukan cara terpantas untuk mendapatkan laman web dalam talian, maka anda mungkin ingin melihat Wix. Walau bagaimanapun, kerana pemilikan laman web dan ciri-ciri lain yang disertakan, dalam kebanyakan kes kami lebih memilih BoldGrid bagi anda yang mencari pilihan pembuatan laman web yang mudah. Lihat Penilaian Ulasan BoldGrid kami di bawah.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map