Intervju med Brett Dunst – DreamHost VP för företagskommunikation

Brett-dunst-Dreamhost


I över 20 år har DreamHost nu varit en kraft i webbhotellbranschen. Med huvudkontor i södra Kalifornien har vi alltid haft ett särskilt intresse för vad som händer med företaget. Brett Dunst är VD för företagskommunikation på DreamHost, och jag hade nyligen en chans att chatta med honom om DreamHosts nuvarande fokus och vad de har i väntan för framtiden.

Vi pratade om webbhotellbranschen i allmänhet, liksom utvidgningen av DreamHosts produktlinje, hanterade WordPress-värd, den nya DreamHost Remixer-webbplatsbyggaren, molnberäkning och säkerhet.

Webbhotell Cat: DreamHost har varit i branschen i över två decennier nu. Hur har du sett saker växa med åren och hur går det med DreamHost idag?
Brett Dunst: Vi har det bra! Det har verkligen förändrats ganska mycket sedan vi började. Vi började i ett kollegium sovsal som hyr ut serverutrymme till lokala företag som ville ha en webbplats. Då var kundorienteringen: Registrera dig för vår webbhotell, du får en tom webbkatalog, bara gå nötter – lära dig HTML, det är det. Men det är inte så mycket längre. Det finns många fantastiska webbplatsbyggare där som verkligen har automatiserat mycket hårt arbete, vilket gör det enklare och snabbare än någonsin att bygga en webbplats.

WHC: Vilka typer av värdkunder tenderar DreamHost att locka till sig?
BD: Det finns många, många nischer. Människor gillar verkligen att vi är oberoende eftersom det inom den här branschen har skett så mycket konsolidering under det senaste decenniet. Vi har också verkligen fokuserat på vår ädla sak – det vill säga hjälpa människor att äga sitt digitala innehåll.

WHC: DreamHost har utökat sin produktlinje utöver webbhotell. Kan du prata lite om några av de nya sakerna som har kommit upp?
BD: Absolut. CEPH – ett open source-lagringssystem som vi utvecklade. Vi inkuberade det inuti DreamHost. Vi slutade med att snurra det från ett konsultföretag som heter Inktank, hjälpte människor att distribuera det och installeras. Det är riktigt bra. Vi skapade det för att lösa ett problem som vi hade. I stället för att använda anpassad lagringshårdvara från företag som NetApp, kan vi använda hyllhårdvaran var som helst och distribuera bara enorm datalagring i petabyte. Vi tillverkade det i en produkt som vi kallar DreamObjects – det är vårt objektlagringssystem. Folk tenderar att tänka på oss som ett typiskt delat värdföretag och kanske inte inser att vi har många avancerade tjänster där ute som vi har byggt upp från grunden.

WHC: WordPress har alltid varit en stor del av DreamHost. Hur ser du hanterad WordPress-värd spela i framtiden?
BD: Du sa det. WordPress är det. Det driver 25% av webben idag. Vi har definitivt sett det återspeglas i vår egen kundanpassning. WordPress är enormt. Det finns en bestämd efterfrågan på hanterade WordPress-tjänster. Folk vill inte behöva installera WordPress, hålla det uppdaterat, underhålla det, sådant. Vi erbjuder en tjänst som heter DreamPress som tillhandahåller en hanterad WordPress-installation. Det hjälper verkligen att frigöra människor från att hantera sin installation av WordPress till att faktiskt bara fokusera på deras innehåll som kommer att leda trafik till deras webbplats.

WHC: DreamHost avslöjade nyligen sin Remixer-webbplatsbyggare. Kan du berätta om det?
BD: Remixer är den senaste produkten som vi har lagt ut där. Det är utformat för att fylla ett behov någonstans mellan WordPress och webbplatsbyggare. Just nu webbplatsbyggare – det finns många etablerade spelare på marknaden och där alla extremt mogna och extremt kraftfulla – men nästan till fel. Det är typ av skrämmande för nya användare som kanske bara vill ha en webbplats med en sida till exempel. De behöver inte nödvändigtvis klicka på 20 olika typsnitt eller clipart-val. Vårt fokus för att bygga Remixer har varit att inte tävla med dessa killar eftersom de gör mycket. Vi ville fokusera mycket direkt på att göra det enkelt och mycket snabbt att distribuera en webbplats.

WHC: Cloud computing fortsätter att vara ett av de mest intressanta områdena i värdbranschen. DreamHost har alltid varit stort på molnhotell och molnlagring med DreamCompute och DreamObjects. Vad ser du med molnhotell på framtiden?
BD: Det är intressant. Den typiska kunden för webbhotell är inte så intresserad av molnhotell. De kanske tänker på Apple iCloud till exempel. Så det har varit en utmaning av att förklara det förslaget till traditionella värdkunder. Men de som tenderar att växa ut från traditionell värdförståelse förstår värdet som det ger och har varit ganska mottagliga för det.

WHC: Säkerhet är ett stort problem för många i dag. Vad kan du berätta om några av de säkerhetsfunktioner och procedurer som DreamHost använder?
BD: Vi har en ganska fantastisk intern säkerhetsteam i hus. De har faktiskt tillbringat den större delen av det senaste decenniet med att bygga upp sina egna verktyg för upptäckt och hot mot risker som ständigt uppdateras. Så det vi gjorde under det senaste året var att vi kunde ta det verktyget som har nästan ett decennium av hårt arbete lagt i det och förvandlat det till ett kundlägeverktyg. Så kunderna kan nu välja att ha dessa vanliga automatiserade säkerhetsskanningar med exakt samma heuristik som vårt interna säkerhetsteam använder för att granska sina webbplatser regelbundet.

WHC: Vad kommer framöver på DreamHost?
BD: Jag tror att du kommer att se mycket mer fokus på Remixer. Just nu lyssnar vi på kundens feedback. Vi har kommit fram till hur vi kan förbättra det och planerar färdplanen för framtiden. Hanterad WordPress: Vi kommer inte bara att sluta med DreamPress. Vi kommer att fortsätta att förbättra det med samma kundåterkoppling och riktning för att hjälpa oss att styra fartyget. Så vårt stora fokus är WordPress skulle jag säga.

Klicka här för mer information om DreamHost Services

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map