Интервю с Брет Дънст – вицепрезидент на DreamHost на корпоративните комуникации

Brett-Дънст-DreamHost


Повече от 20 години DreamHost е сила в индустрията за уеб хостинг. Като сме със седалище в Южна Калифорния, винаги сме имали специален интерес към това, което се случва в компанията. Брет Дънст е вицепрезидент на корпоративните комуникации в DreamHost, а наскоро имах възможност да разговарям с него за актуалния фокус на DreamHost и какво имат в бъдеще.

Поговорихме за индустрията на уеб хостинг като цяло, както и за разширяването на продуктовата линия на DreamHost, управлявания хостинг на WordPress, новия конструктор на сайтове на DreamHost Remixer, облачните компютри и сигурността.

Уеб хостинг котка: DreamHost работи вече повече от две десетилетия. Как видяхте как нещата растат с годините и как се справя DreamHost в наши дни?
Брет Дънст: Справяме се чудесно! Нещата наистина се промениха доста откакто започнахме. Започнахме в стая за общежития в колеж, отдавайки под наем сървърно пространство на местни фирми, които искаха уебсайт. Тогава ориентацията към клиента беше: Регистрирайте се за нашия хостинг, получавате празна уеб директория, просто орехи – научете HTML, това е всичко. Но това вече не е толкова много. Има много страхотни създатели на уебсайтове, които наистина са автоматизирали много от усилената работа, което прави по-лесно и бързо от всякога създаването на уебсайт.

WHC: Какви типове хостинг клиенти привличат DreamHost?
BD: Има много, много ниши. Хората наистина харесват това, че сме независими, защото в тази индустрия имаше толкова много консолидация през последното десетилетие. Ние също наистина се съсредоточихме върху нашата благородна кауза – която е да помогнем на хората да притежават своето цифрово съдържание.

WHC: DreamHost разширява продуктовата си линия извън уеб хостинга. Можете ли да поговорите малко за някои от новите неща, които се появиха?
BD: Абсолютно. CEPH – система за съхранение с отворен код, която разработихме. Инкубирахме го вътре в DreamHost. В крайна сметка го завъртяхме от консултантска компания, наречена Inktank, помогнахме на хората да я разгърнат и инсталират. Наистина е страхотно. Създадохме го, за да разрешим проблем, който имахме. Вместо да използваме персонализиран хардуер за съхранение от компании като NetApp, можем да използваме хардуера на рафтовете отвсякъде и да разположим просто огромно съхранение на данни в петабайта. Ние продуцирахме това в продукт, който наричаме DreamObjects – това е нашата система за съхранение на обекти. Хората са склонни да мислят за нас като за типична споделена хостинг компания и може да не осъзнават, че имаме много модерни услуги, които сме изградили от самото начало.

WHC: WordPress винаги е била голяма част от DreamHost. Как виждате управляван хостинг на WordPress да играе в бъдеще?
BD: Е, ти го каза. WordPress е това. Той захранва нещо като 25% от мрежата днес. Определено сме виждали това отразено в собственото ни приемане на клиенти. WordPress е огромен. Има определено търсене на управлявани услуги на WordPress. Хората не искат да инсталират WordPress, поддържат го актуализиран, поддържат го, подобни неща. Ние предлагаме услуга, наречена DreamPress, която осигурява управлявана инсталация на WordPress. Наистина помага да освободите хората да управляват инсталацията си на WordPress всъщност само да се съсредоточат върху тяхното съдържание, което ще привлече трафик към сайта им.

WHC: DreamHost представи наскоро своя конструктор на уебсайтове Remixer. Можете ли да ни кажете за това?
BD: Remixer е най-новият продукт, който сме пуснали там. Той е предназначен да запълни нужда някъде между WordPress и създателите на уебсайтове. В момента създателите на уебсайтове – има много утвърдени играчи на пазара и там всички изключително зрели и изключително мощни – но почти по вина. Това е вид сплашване за нови потребители, които може би просто искат уебсайт за една страница например. Не е задължително да щракнете върху 20 различни избора на шрифт или избор на клипарт. Нашият фокус в изграждането на Remixer е да не се състезаваме с тези момчета, защото те правят много. Искахме да се съсредоточим много директно върху улесняването и бързото внедряване на уебсайт.

WHC: Облачните изчисления продължават да са една от най-интересните области на хостинг индустрията. DreamHost винаги е бил голям при облачния хостинг и облачно съхранение с DreamCompute и DreamObjects. Какво виждате с облачния хостинг на база напред?
BD: Интересно е. Типичният клиент за уеб хостинг не е всичко, което се интересува от облачен хостинг. Може да си помислят за Apple iCloud например. И така, беше предизвикателство да обясним това предложение на традиционните хостинг клиенти. Но тези, които са склонни да прераснат в традиционния хостинг, разбират стойността, която той носи и са били доста възприемчиви към него.

WHC: Сигурността е голяма грижа за мнозина в наши дни. Какво можете да ни кажете за някои от защитните функции и процедури, които DreamHost използва?
BD: Имаме доста невероятен екип за вътрешна сигурност в къщата. Те всъщност прекараха по-голямата част от последното десетилетие в изграждането на собствени инструменти за откриване и намаляване на заплахите, които постоянно се актуализират. И така, това, което направихме през последната година, е, че успяхме да вземем този инструмент, който има почти десетилетие усилена работа, и да го превърнем в инструмент, насочен към клиента. Така клиентите вече могат да се откажат да имат тези редовни автоматизирани сканирания за сигурност, използвайки същите тези евристики, които нашият вътрешен екип за сигурност използва за редовен одит на техните сайтове..

WHC: Какво предстои в DreamHost в бъдеще?
BD: Мисля, че ще видите много повече фокус върху Remixer. В този момент ние слушаме отзивите на нашите клиенти. Измисляме как да го подобрим, като планираме пътната карта за бъдещето. Управляван WordPress: Ние не просто ще спрем с DreamPress. Ние ще продължим да подобряваме това, използвайки същите отзиви и насоки на клиентите, които да ни помогнат да управляваме кораба. Така че, големият ни фокус е WordPress, бих казал.

Кликнете тук за повече подробности относно услугите на DreamHost

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map