Kajian DreamHost DreamPress

dreamhost-dreampress-review


Sejak dilancarkan awal beberapa tahun yang lalu, hosting WordPress DreamHost yang dioptimumkan atau dikendalikan – yang disebut DreamPress – telah mengalami beberapa iterasi dan peningkatan. Dengan kemas kini terbaru mereka, nampaknya DreamPress akhirnya siap untuk bersaing dengan pilihan hosting WordPress teratas yang lain.

Pada masa lalu, saya meratapi beberapa ciri yang ingin saya sertakan oleh DreamPress. Baiklah, saya dengan senang hati melaporkan bahawa DreamHost telah menangani semua masalah yang saya hadapi sebelumnya. Jadi, seberapa baiknya DreamPress akhir-akhir ini? Inilah kemas kini saya Kajian DreamHost DreamPress.

Panel Penyediaan dan Kawalan Akaun

Setelah mendaftar untuk akaun DreamPress saya, anda semestinya mendapat e-mel yang memberitahu anda bila akaun anda disediakan dan siap untuk anda gunakan — waktu yang dinyatakan adalah lebih kurang 5 minit. Malangnya, e-mel tersebut terdapat di folder spam saya – walaupun laman web saya sudah siap untuk pergi tidak lama selepas saya mendaftar.

Saya masih bukan peminat panel kawalan DreamHost. Tetapi, ia sedikit bertambah baik dengan skrin selamat datang yang lebih baik.
dreamhost-dreampress-control-panel

Masalah lain ialah menggunakan domain yang kini anda miliki di tempat lain – seperti GoDaddy. Semasa mendaftar, saya cuba menggunakan pilihan yang mengatakan bahawa saya mahu menggunakan domain yang sudah saya miliki. Walau bagaimanapun, saya mencubanya beberapa kali dan hanya menerima mesej kesalahan samar. Oleh itu, saya memutuskan untuk menggunakan pilihan untuk memilih domain kemudian. Walau bagaimanapun, agak sukar untuk mengetahui cara menukar domain saya kemudian. Saya terpaksa membuka tiket sokongan kerana sembang langsung tidak tersedia (lihat di bawah untuk maklumat lanjut mengenai sokongan pelanggan).

Sandaran Data Automatik dan Atas Permintaan

Saya sangat gembira melihat bahawa DreamHost kini merangkumi sandaran data harian automatik dengan DreamPress. Anda juga boleh membuat sandaran atas permintaan sekali sehari dengan ciri sandaran baru. Sandaran data anda disimpan selama dua minggu.

Anda boleh mengakses ciri sandaran data dari papan pemuka DreamPress anda.
sandaran-data-sandaran

Pementasan Laman Web

Satu lagi ciri penting untuk hosting WordPress terurus yang kini disertakan oleh DreamHost dengan DreamPress adalah pementasan laman web yang benar. Seperti sandaran data, anda mengakses fungsi pementasan laman web anda dari papan pemuka DreamPress.
dreampress-laman web-pementasan

DreamHost telah melakukan tugas dengan baik dengan fungsi pementasan yang ditambahkan ke DreamPress. Anda boleh membuat laman web dengan mudah dengan satu klik. Sama mudahnya dengan menerbitkan perubahan dari laman pementasan anda ke laman web produksi langsung anda, dan juga menyalin laman langsung anda ke salinan pementasan anda.

Anda juga diberitahu melalui e-mel apabila:

 • Laman Pementasan Anda Dicipta dan Sedia Digunakan
 • Laman Langsung Anda Disalin ke Laman Pementasan Anda
 • Laman Pementasan Anda Disalin ke Laman Web Langsung Anda

Proses pementasan berjalan lancar. Saya tidak menghadapi masalah dan semuanya berjalan lancar dan cekap. Pementasan Laman Web pasti merupakan salah satu ciri terbaik DreamPress.

Kelajuan dan Prestasi DreamPress

DreamPress DreamHost menunjukkan hasil yang beragam dalam ujian kami. Di Barat, tempat kami berada, hasil kelajuan sangat mengagumkan. Walau bagaimanapun, di bahagian lain negara, kelajuan laman web tidak begitu baik — sekurang-kurangnya untuk rancangan hosting WordPress yang dikendalikan. Lihat hasil sampel di bawah:
dream-speed-speed-test-keputusan

Walaupun secara amnya hasil kelajuan tentu dapat diterima, dibandingkan dengan host WordPress terkelola lain yang telah kami uji, DreamPress berada pada kedudukan yang lebih perlahan secara keseluruhan.

Sokongan Pelanggan DreamHost

Sejak kebelakangan ini, sokongan pelanggan di DreamHost telah menunjukkan banyak peningkatan. Namun, setelah saya mendaftar untuk DreamPress, saya mendapati bahawa tidak ada sokongan sembang langsung yang tersedia. Nampaknya, mereka tidak menawarkan akses sokongan sembang langsung 24/7. Juga, saya tidak menerima pemberitahuan e-mel yang sepatutnya saya perolehi apabila akaun saya telah disediakan dan siap untuk dihantar sehingga dua hari kemudian.

Saya akan mengatakan bahawa ketika saya berhubung dengan sokongan pelanggan, ahli pasukan pasti membantu dan sangat sopan. Dan apabila sembang langsung tersedia, masa tindak balas sangat baik.

Kebaikan dan Kekurangan DreamPress

Kelebihan:
Pementasan Laman Web yang Mudah Digunakan
Sandaran Automatik dan Atas Permintaan
SSL percuma Keburukan:
Pemberitahuan Lewat Penyediaan Akaun
Sembang Langsung Tidak Tersedia 24/7

Syor

DreamPress sudah pasti berjaya sejak mula diperkenalkan tahun lalu. Saya sangat gembira melihat bahawa DreamHost telah melaksanakan ciri-ciri yang kurang untuk menjadikan DreamPress sebagai pilihan hosting WordPress yang diuruskan secara sah.

Fungsi pementasan laman web dan sandaran automatik sangat baik. Dan bersama dengan caching bawaan, SSL percuma, dan sokongan pelanggan yang responsif, DreamPress sangat sesuai untuk kebanyakan laman web WordPress. Walaupun kepantasan laman web bukanlah yang terpantas di antara hos WordPress yang diuruskan, DreamPress lebih daripada mengatasi syarikat hosting lain yang terkenal.

Klik Di Sini untuk Maklumat Lebih Lanjut mengenai DreamPress Baru

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map