Ulasan e-dagang Shopify

shopify-review


Web Hosting Terbaik 2018Pembina Laman Web eCommerce Terbaik Di sini di saya Ulasan Shopify, Saya akan menunjukkan betapa mudahnya membuat kedai dalam talian anda sendiri. Laman web eCommerce adalah masa yang paling memakan masa dan membosankan untuk membuat dan menyelenggara. Pada masa lalu, anda perlu mengupah seseorang untuk membantu anda atau cuba membuatnya sendiri menggunakan perisian seperti osCommerce atau ZenCart. Malah penyelesaian WordPress seperti WooCommerce sedikit sukar. Namun, dengan dorongan baru-baru ini ke arah penyelesaian laman web yang cepat dan mudah, anda kini mempunyai beberapa alternatif yang baik untuk membuat laman web eCommerce. Pada pendapat saya, Shopify adalah salah satu kaedah terbaik dan termudah untuk membina laman web eCommerce yang hebat.

Apa itu Shopify?

Shopify menggabungkan aspek pembinaan laman web dan perdagangan untuk memperkemaskan dan mempercepat proses membuat laman web eCommerce.

Latar Belakang Shopify

Pencipta Shopify pada asalnya mahukan kedai eCommerce menjual beberapa peralatan papan salji. Namun, mereka tidak dapat mencari platform yang mudah digunakan untuk perniagaan mereka — jadi, mereka memutuskan untuk membuatnya sendiri. Begitulah Shopify dilahirkan, dan kini tersedia untuk sesiapa sahaja yang ingin menjual secara dalam talian.

Apa Jenis Laman eCommerce Yang Boleh Anda Buat dengan Shopify?

Dengan Shopify anda boleh menjual produk anda sendiri atau menggunakan penghantaran drop untuk menjual barang dari syarikat seperti AliExpress. Malah, bahkan ada plugin untuk membantu anda menambahkan produk dari AliExpress dengan mudah ke kedai Shopify anda.

Mengapa Menggunakan Shopify?

Laman web eCommerce adalah yang paling memakan masa dan sukar dibuat dari awal. Walaupun menggunakan aplikasi perisian eCommerce di luar rak masih memerlukan anda melakukan banyak pekerjaan — termasuk menyiapkan gerbang pembayaran anda, menangani pengiriman, dll. Shopify membantu anda mengurus semua tugas yang berkaitan dengan membuat dan menyelenggara laman web eCommerce.

Harga Shopify

harga shopify
Shopify mempunyai 3 rancangan laman web yang berbeza:

 • Shopify Asas
 • Shopify
 • Shopify Lanjutan

Basic Shopify sangat sesuai untuk kedai dalam talian baru, sementara dua rancangan lain merangkumi lebih banyak ciri pelaporan dan bayaran pemprosesan pembayaran yang lebih rendah.

Mendaftar untuk Shopify

shopify-pendaftaran
Sangat mudah untuk mendaftar ke kedai Shopify. Anda hanya perlu memasukkan maklumat asas anda dan memilih nama kedai anda. Anda juga boleh memasukkan maklumat pengebilan anda supaya anda dapat dibayar semasa kedai anda beroperasi. Anda tidak perlu memasukkan nombor kad kredit pada masa ini, kerana anda mendapat percubaan percuma selama 14 hari. Tetapi ingat, untuk mula menjual produk, anda perlu memasukkan nombor kad.

Tema Laman Web Shopify

Anda boleh menggunakan tema percuma atau berbayar untuk laman web anda. Pada masa ini, Shopify menawarkan 10 tema percuma yang berbeza. Dan bagi kebanyakan anda, mereka semua yang anda perlukan. Walau bagaimanapun, tema berbayar premium pasti kelihatan lebih baik dan mengandungi ciri canggih yang mungkin anda inginkan untuk kedai dalam talian anda seperti navigasi melekit, video lebar halaman penuh, menu pelbagai peringkat, dan Suapan Instagram.
tema percumaTema Shopify Percumatema belanja-berbayarTema Shopify Berbayar

Membuat Kedai Shopify

Untuk mula membuat kedai dalam talian anda, anda memilih tema untuk laman web anda. Walaupun terdapat banyak tema premium yang memerlukan bayaran tambahan, ada juga beberapa tema percuma yang sangat sesuai untuk anda yang baru bermula dengan laman web eCommerce pertama anda. Sebagai contoh, saya menggunakan tema Minimal percuma. Begini rupanya.
shopify-minimal-tema

Menetapkan Bayaran Penghantaran

shopify-penghantaran
Dari kawasan Tetapan, anda dapat dengan mudah menetapkan yuran penghantaran anda di Shopify untuk pesanan dalam dan luar negara. Anda boleh menetapkan caj penghantaran berdasarkan harga, berat, atau oleh pembawa penghantaran.

Menggunakan Aplikasi Shopify untuk Fungsi Tambahan

Untuk fungsi tambahan, terdapat banyak aplikasi yang tersedia di Shopify yang dapat membantu anda dalam menjalankan kedai dalam talian anda. Beberapa aplikasi pemalam adalah percuma sementara yang lain akan dikenakan bayaran bulanan.

Sebagai contoh, berikut adalah beberapa aplikasi yang saya gunakan di kedai Shopify saya:
shopify-apps

EasyLockDown membolehkan anda menghalang akses ke kawasan tertentu di kedai anda.
McAfee Selamat memberikan keselamatan tambahan kepada kedai anda.
Oberlo adalah aplikasi hebat yang membolehkan anda menambahkan produk pihak ketiga dari AliExpress dengan mudah.
Had Pesanan membolehkan anda menentukan jumlah minimum atau maksimum item tertentu yang boleh dibeli.

Anda boleh membeli aplikasi dari Shopify App Store.
shopify-app-store

Menambah Produk ke Kedai Shopify Anda

shopify-tambah-produk

Walaupun anda dapat menambahkan produk ke kedai Shopify secara manual di bahagian produk dengan mudah, bagi penjual penghantaran drop, salah satu ciri hebat Shopify ialah anda dapat menambahkan produk secara langsung dari AliExpress ke kedai dalam talian anda melalui aplikasi Oberlo.

Setelah anda memasang aplikasi Oberlo, anda boleh melihat-lihat produk di AliExpress dan menambahkannya ke senarai import produk anda dengan mengklik pada tag Oberlo. Anda kemudian boleh mengimport semua produk dalam senarai anda ke kedai Shopify anda pada satu masa.
shopify-aliexpress

Menyiapkan Pemberitahuan E-mel

shopify-email-pemberitahuan
Juga dari halaman Tetapan, anda dapat menentukan kapan pelanggan anda menerima pemberitahuan e-mel. Sebagai contoh, mereka dapat diberitahu ketika pesanan mereka disahkan, dibatalkan, atau dikembalikan. Anda juga dapat menentukan bahawa mereka menerima e-mel ketika pesanan mereka dipenuhi atau ketika ia dihantar.

Kebaikan dan Keburukan Shopify

Kelebihan:

 • Mempercepat proses pembuatan laman web eCommerce.
 • Pilih dari banyak pilihan templat laman web.
 • Membolehkan anda menggabungkan kos penghantaran dengan mudah.
 • Membolehkan anda menambahkan jumlah cukai jika perlu.
 • Terima pembayaran dalam talian melalui Pembayaran Dalam Talian Shopify.
 • Urus inventori dengan mudah.
 • Fungsi lanjutan boleh didapati melalui aplikasi pemalam.

Keburukan:

 • Beberapa kedai dalam talian memerlukan banyak akaun Shopify.

Syor

Setelah menggunakan Shopify untuk sementara waktu, saya harus mengatakan bahawa saya sangat menghargai bagaimana mereka telah mempermudah proses laman web eCommerce. Setelah membuat laman web eCommerce saya sendiri bertahun-tahun yang lalu dengan “cara lama”, saya pasti lebih suka menggunakan kaedah Shopify.

Klik Di Sini untuk Mencuba Shopify Percuma selama 14 Hari – Tidak Perlu Kad Kredit

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map