Izradite svoju prvu web lokaciju e-trgovine

Izrada web lokacije za e-trgovinu


Nikad nije bilo tako jednostavno postaviti web stranicu za e-trgovinu kao danas. Međutim, postoji mnogo različitih odluka koje trebate poduzeti i poduzeti korake prije nego što se ostvari vaš novi posao. Izdvojit ćemo točno ono što trebate učiniti i uspostaviti korake koje trebate poduzeti kako bismo vašu novu poslovnu ideju iznenadio. Počnimo s apsolutnim osnovama.

Ideja proizvoda

Vaš prvi korak je odabir proizvoda – ili proizvoda – za prodaju. Ne podcjenjujte važnost ovog koraka, jer je to često najizazovniji aspekt postavljanja vašeg novog poslovanja na e-trgovini. U idealnom svijetu proizvodi koje prodajete bit će ograničeni u njihovoj trenutnoj dostupnosti, ali i potražnji – škakljiv prijedlog u nečijoj knjizi. Trebat ćete procijeniti svoj proizvod i ispitati postoji li potreba tržišta ili želja za njim. Zatim ćete morati utvrditi gdje ćete pronaći proizvode. Možete li uspostaviti vezu s lokalnim dobavljačem, ili se dotaknete globalnog tržišta – uvozeći, primjerice, iz Kine?

Natjecanje

Još jedan vitalni korak koji ćete trebati poduzeti je provođenje temeljitih istraživanja o svojoj konkurenciji. Postoji li netko tko prodaje istu vrstu proizvoda kao i vi? Po čemu se vaši proizvodi razlikuju? Hoćete li biti jeftiniji od njih, pružiti bolji kvalitet od njih ili ćete jednostavno biti bolji od njih? Uspostavljanje vaše diferencijacije pružit će vam savršeno polazište za prepoznavanje vašeg ciljnog tržišta i stvaranje uspješnog poslovnog plana.

Registrirajte naziv tvrtke

Sljedeći je korak odlučivanje o nazivu tvrtke. U idealnom slučaju vaše ime treba sadržavati riječ ili frazu povezane s proizvodima koje prodajete. Recimo da se zovete Smith, a vi prodajete tiskanice – Smith bi mogao biti idealan. Morat ćete provjeriti je li ime zaštićeno zaštitnim znakom nekog drugog, čime se izbjegavaju daljnji pravni problemi. Također je važno provjeriti je li naziv domene dostupan na usluzi kao što je GoDaddy.

Početak rada na web mjestu

Imate nekoliko izbora za stvaranje svoje prve trgovine e-trgovine. Internetski graditelji postaju vrlo popularni, a mnogi su jednostavni za upotrebu, nudeći jednostavnu funkcionalnost povlačenja i ispuštanja koju bilo tko može koristiti bez ikakvog znanja o kodiranju. Na primjer, volimo PrestaShop i osCommerce. Međutim, iako su ove vrste proizvoda savršeni za početak, ako imate dovoljno velik proračun, možda želite unajmiti profesionalnog web programera. Pronaći ćete profesionalni sjaj koji daje vašoj web lokaciji e-trgovine, a to će biti drugi, i što je najvažnije, pružit će vam čistu osnovu koda za rad.

Savjeti za dizajn

Vaša eCommerce trgovina mora imati nekoliko bitnih značajki ako želite biti uspješni. Provjerite da li postoji dobro korisničko iskustvo i da web mjesto dobro funkcionira s prvoklasnom navigacijom i izvrsnom interakcijom. Obavezno osigurajte da je postupak kupnje kratki i jasan – bilo što prekomplicirano odvratit će ljude. I na kraju, ponudite širok spektar mogućnosti plaćanja. Nemojte se samo držati kreditnih i kreditnih kartica – koristite i usluge poput PayPala.

Važnost SEO-a

Optimizacija pretraživača – ili SEO – presudan je dio izloženosti vašeg poslovanja putem e-trgovine. Ljudi koriste pojmove za traženje stvari na uslugama kao što su Google ili Bing, a tražilice prikazuju najbolje rezultate. Rangiranje na ovim rezultatima pretraživanja je neophodno – trebat će vam barem biti na prvoj stranici, a korištenje SEO tehnika je jedini način da to postignete. SEO je ogromna tema – nije pretjerano teško uhvatiti se u koštac s, ali je svladati teško. Ako imate vremena na rukama, odlično – možete se upoznati s osnovama SEO-a za nekoliko mjeseci. Ako ste u stisci, ključno je potražiti pomoć kako bi se vaše poslovanje s e-trgovinom srušilo sa tla s najboljim mogućim počecima.

Pokretanje bloga

Napokon, jedan od najboljih načina za osiguravanje rangiranja web lokacije za e-trgovanje prema odabranim pojmovima za pretraživanje jest stvaranje bloga. Pišući o temama relevantnim za vaše proizvode ojačat ćete svoj autoritet u industriji i Google-ovima slati signale da zaslužujete viši rang. Stvorite interes za privlačnim postovima koji su originalni i korisni za vaše klijente. Tržite te postove dijeljenjem na društvenim mrežama i e-poštom kako biste povećali izloženost.

Nadamo se da ste uživali u ovom vodiču o nekim osnovama izgradnje trgovine putem e-trgovine – Good Luck!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map