Slik oppretter du din nettbutikk: Tips om e-handel

how-to-create-your-online-butikken


Med netthandel som utgjør 17% av alt detaljomsetning og vokser med en enorm hastighet på 13,7% per år, blir det å lage et e-handelsnettsted en av de mest lønnsomme måtene å gjøre forretninger på. Men å mestre teknologien kan vise seg å være vanskelig – den gode nyheten er at du ikke trenger mye ressurser, tid eller teknisk kunnskap for å lage og lansere en vellykket nettbutikk.

Lurer du på hvordan du oppretter din nettbutikk? Begynn med det grunnleggende

Den vellykkede netthandelsbutikken starter med et topp nettdesign. Butikkens designelementer må lokke og fengsle besøkende – bruk bilder i full bredde og minimere tekst for å unngå distraksjoner. Med over 93% av forbrukerne som innrømmer at visuelt utseende er den viktigste faktoren når du kjøper, må du sørge for at butikkens estetikk fungerer til din fordel.

Et fint triks for å optimalisere ytelsen til nettbutikken viser frem partnerne dine. Har du nettopp avsluttet et partnerskap med et kjent merke i din eller en relevant sektor? Gjør ditt rykte ved å vise det på landingssiden: selv små selskaper legger til en viss pålitelighet til merkevaren din.

Når du oppretter et nettsted for e-handel, fokuser ikke bare på presentasjon, men også på support. Kunder som vet at de kan motta rettidig og pålitelig support etter at de har kjøpt, vil ha større sannsynlighet for å bli gjentatte kjøpere. Garanter feilsøking før, etter og under kjøpsprosessen med en live-chatfunksjon – studier har vist at nettopp dette alene kan øke konverteringsfrekvensene med 10% eller mer.

E-handelsplattformer

For at en e-handelsbutikk skal være vellykket, trenger du en pålitelig plattform. E-handelsplattformer som Shopify, Wix og BigCommerce er generelt den enkleste og raskeste måten å bygge en nettbutikk på, og hver av disse driver millioner av butikker.

Selvfølgelig kan du lage din egen butikk med en kodeditor som WordPress og en webhotell som Bluehost men dette krever mye mer teknisk dyktighet. I de fleste tilfeller må du ansette en nettutvikler som kan øke kostnadene. Netthandelsplattformer har lave oppføringskostnader og krever ikke mye teknisk dyktighet for å sette opp. De er også spesielt skalerbare, noe som betyr at du kan tilpasse og utvide dem etter hvert som bedriften vokser.

For å finne ut hvilken e-handelsplattform som fungerer best for din virksomhet, bør du tenke på dine behov. Hvis du trenger en storstilt butikk, kan det være lurt å ty til en kraftigere plattform som Shopify eller BigCommerce. Disse plattformene er satt opp for selskaper som selger i bulk og kommer med kraftige analyseverktøy for å spore økonomi, markedsføringskampanjer og besøkende atferd.

Hvis bedriften din er mindre, eller du ikke planlegger å selge mer enn bare noen få produkter, kan du starte opp med en enklere og billigere plattform som Wix, Square eller Weebly. De er ekstremt enkle å navigere og brukervennlige og er en flott måte å skape en lønnsom nettbutikk.

Når det gjelder funksjoner, lar både BigCommerce og Shopify deg selge gjennom sosiale medier – Facebook, Instagram, Pinterest, så vel som Amazon og eBay. BigCommerce støtter også en forlatt vogngjenopprullingsfunksjon som hjelper med å øke oppbevaringsgraden og kan hjelpe deg med å gjenopprette 15% av tapte priser.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du oppretter din nettbutikk eller hvilken plattform som passer best for dine behov, kan du teste alternativene. De fleste plattformer tilbyr gratis forsøk – 14 dager for Wix og Shopify, og 15 dager for BigCommerce. Noe av det du må tenke på når du oppretter en nettbutikk, er hvor intuitiv plattformen er (for deg og for dine kunder), om den tilbyr pålitelig hosting og takler mye trafikk, hvordan er støtten og om den er gratis, eventuelle grenser på antall produkter du kan selge og hvor mye transaksjonsgebyr du måtte betale. Se på hvilke alternativer e-handelsplattformen tilbyr når det gjelder frakt og lagerstyring, samt hvordan betalinger blir behandlet. Det er også lurt å se på hvordan søkemotoroptimalisering håndteres – vil butikken din vises for Googles søkeresultater?

Velge et domenenavn

Du har funnet den perfekte plattformen – gratulerer, nå er det på tide å sette i gang. Å velge riktig domenenavn er like viktig som å velge riktig e-handelsplattform. Du må kjenne publikum og konkurranse – se hva de gjør og ta sikte på å gjøre det bedre. Velg riktig landskode – hvis målgruppen din er mange amerikanske eller internasjonale kunder, er det best å gå med et .com-domene.

Unngå å bruke merkenavn (bortsett fra ditt eget merke, selvfølgelig), da dette kan få deg til juridiske problemer. Prøv å være unik og lek med ord for å skille seg ut fra konkurrentene. Det er imidlertid viktig å slå den fine linjen mellom å være interessant og å være for uklar. Sørg for å legge til et nøkkelord til domenenavnet ditt – noe som er relevant for din nisje eller bransje, da dette vil hjelpe deg med å klatre opp på søkemotorrangeringene. Som en generell regel, jo høyere i rangeringer nettstedet ditt er, jo mer trafikk får du, og mer trafikk blir større inntekter. Hvis du allerede eier et domenenavn, kan du vurdere å overføre det til nettbutikken din.

Avskjedsord

Sist men ikke minst, sørg for at nettbutikken din støtter populære betalingsalternativer. Jo lettere du gjør det for kundene dine å kjøpe og betale, jo høyere blir salget. PayPal er for tiden betalingsløsningen, men din målgruppe foretrekker kanskje andre alternativer – det er grunnen til at det er viktig å vite om kundebasen for å drive en vellykket e-handelsbutikk.

Vurder også å legge til produktanmeldelser for å bygge tillit hos kjøperne. Nettkjøpere stoler på tilbakemeldinger fra andre kjøpere for å ta en beslutning – oppmuntre dem ved å tilby dem muligheten til å se hva dine fornøyde kunder synes.

Lurer du på hvordan du oppretter din nettbutikk? Følg disse tipsene for å opprette og optimalisere nettbutikken din og maksimere onlineinntektene dine.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector