Joomlan sisällä avoimen lähdekoodin asioissa presidentti Robert Jacobi

Robert-Jacobi-Joomla


Haastattelu Open Source Mattersin presidentin Robert Jacobin kanssa

Yhtenä kolmesta suurimmasta sisällönhallintajärjestelmästä Joomlaa käyttävät monet verkkosivustojen omistajat kaikenlaisille sivustoille. Joomla-yhteisö on menestynyt äskettäin yli 80 miljoonan latausmerkin. Robert Jacobi valittiin äskettäin Open Source Matters – organisaation, joka tukee Joomla-hanketta, presidentiksi. Oli ilo saada tilaisuus puhua Robertin kanssa Joomlasta ja sisällönhallintajärjestelmistä – mukaan lukien mitä etsiä ostaessasi Joomlan web-hosting-palveluita..

Hänen käsittelemiensä aiheiden joukossa olivat:

  • Avoimen lähdekoodin tehtävä ja visio
  • Joomlan viimeaikaiset parannukset
  • Kuinka Joomla vertaa WordPressiin ja Drupaliin
  • Paras tapa oppia Joomla
  • Millainen Web-hosting on paras Joomlalle
  • Joomlan tulevaisuus

Web-hosting-kissa: Joomla ylitti äskettäin 80 miljoonan latausmerkin. Voitko kertoa meille Joomla-yhteisöstä ja kuinka se on kasvanut vuosien mittaan?
Robert Jacobi: Meillä ei ole voittoa tavoittelematonta organisaatiota, joten Open Source Matters on Joomlan juridinen ja taloudellinen osa. Open Source Matters on täysin vapaaehtoinen. Koko Joomla-yhteisö on täysin vapaaehtoinen. Se on yksi suurimmista avoimen lähdekoodin hankkeista Internetissä, joka tuottaa lähes neljä prosenttia Internetistä, yli seitsemän prosenttia tunnetuista sisällönhallintajärjestelmistä – valtava projekti.

WHC: Joomla-hanketta tukevan organisaation Open Source Matters -johtajana voit puhua organisaation tehtävästä ja visiosta?
RJ: Ensinnäkin, tehtävämme on avoimen lähdekoodin tehtävä – huolehtimalla siitä, että mitä tahansa kehitämme ja rakennamme, on vapaasti saatavilla, helposti saatavilla ja helposti hyödyllistä. Uskomme, että on olemassa tapa kommunikoida verkossa, joka ei ole niin yksinkertainen kuin vain blogipalvelu ja ei myöskään yhtä monimutkainen kuin rakentaminen tyhjästä. Yritämme siis päästä keskimmäiselle kentälle, jossa voimme vedota kehittäjiin, jotka voivat helposti ladata malleja ja laajentaa kehitettyjen sivustojen visuaalista arkistoaan, sekä suunnittelijoille, jotka ovat kehittäjäkeskeisiä.

WHC: Mitkä ovat Joomlan viimeaikaisista parannuksista?
RJ: Julistimme juuri Joomla 3.7 beeta 4: n. Tarkoitamme tehdä sisällöstä entistä helpompaa. Olemme lisänneet mukautettuja kenttiä suureen osaan sisältöämme, joten kyse ei ole vain yhdestä suuresta artikkelista, vaan myös kansainvälisen kielituen laajennuksesta. Ja se on todella ollut yksi tärkeimmistä uskomattomista asioista, joihin olemme työskennelleet kovasti viimeisen viiden vuoden aikana.

WHC: Mikä on mielestäsi sisällönhallintajärjestelmien nykytilasta ja mihin ne johtavat tulevaisuudessa?
RJ: No, tällä hetkellä on kaksi hyvin erillistä ryhmää. Sanoisin, että olet ladannut ohjelmistosi ja käynnistä se käynnissä – olitpa sitten tekemäsi se omalla palvelinjoukollasi vai käyttämällä isännöintipalveluntarjoajaa sekä pilviohjelmistoa palveluna. Joomlalla on itse hallittu palvelumoduuli joomla.com-sivustossa. Ohjelmisto on saatavana osoitteessa joomla.org. Voit myös siirtyä joomla.com-sivulle ylläpitämään sitä palveluna.

WHC: Kuinka erotisit Joomlan muista sisällönhallintajärjestelmistä, kuten WordPress ja Drupal?
RJ: WordPress palvelee suurta erityistä markkinarakoa, ja on hyvä paikka ja erittäin menestyvä, että he omistavat 50% markkinoista. Kun katsot Joomlaa, vaikka se on toisella sijalla, se on vain noin 4%. WordPress voisi saada yksinkertaisen tason sisältöä tämän sisällön kuluttajalle nopeasti. Joomla keskittyy seuraavaan vaiheeseen. Kuinka saat jonkun, joka on tyytyväinen WordPress-tyyppiseen moduuliin ja saa sitten heidät lisäämään myymälän erittäin helposti, lisää työnkulkua helposti, erityyppisiä sisältörakenteita – ilman, että sinun on oltava yhtä teknistä kuin Drupal-kehittäjä. Uskon, että ymmärrämme kuluttajat paremmin, kun heidän on tehtävä jotain yksinkertaisesti tehokkaalla tavalla.

WHC: Jos joku haluaa oppia käyttämään Joomlaa, miten suosittelisit heidän jatkavan sitä?
RJ: Siirry suoraan joomla.org-sivulle. Mutta verkkosivustolla on myös suuri koulutuskeskus, joka tarjoaa paljon käsityötä videoille, joita voi käydä läpi ennen kuin istut siellä lataamalla sitä. Meillä on myös monentyyppisiä demoympäristöjä Joomlan ajamiseen. Siellä on demo.joomla.org. Joomla.com tarjoaa ilmaisia ​​paketteja, joten sinun ei tarvitse edes huolehtia sen lataamisesta ja asentamisesta. Voit saada erittäin hyvän käsityksen ohjelmiston hyödyntämisestä vain selaimesi kautta.

WHC: Joomla ylläpitää kaikenlaisia ​​verkkosivustoja, mukaan lukien Holiday Inn, Yhdistyneet Kansakunnat ja Michael Phelps. Onko jollain tietyllä toimialalla tai verkkosivustolla kasvanut kasvu Joomlan käytön suhteen?
RJ: Perinteisesti Joomla on ollut erittäin suosittu voittoa tavoittelemattomille yrityksille. Ja he ovat huomanneet, että olemme ymmärtäneet tuon yhteisön hyvin ja osaamme kommunikoida heidän kanssaan, perustaa sivustoja ja työskennellä heidän kanssaan. Mutta sitä on käytetty kaikilla toimialoilla. Joten, meillä on paljon valtion verkkosivustoja varsinkin Amerikan ulkopuolella. Joten eurooppalaiset verkkosivut, hallitusten verkkosivustot ovat Joomlassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Kaakkois-Aasiassa, samoin kuin verkkokaupat, jotka myyvät kymmeniä satoja miljoonia dollareita tuotteita ja palveluita. Joten, erityistä loppukäyttäjää ei ole. Se todella kohdistuu siihen käyttäjään, joka haluaa tehdä enemmän, mutta ei halua, että sinut punnitaan tonneilla ohjelmistokoodeja tai oppia mitä tahansa Drupal 7: n menettelykieltä on.

WHC: Mitkä tärkeistä tekijöistä on otettava huomioon etsiessäsi Joomlan web-hosting-palvelua? Millaista majoitusta suosittelisit?
RJ: Paljon se riippuu tarpeitasi. Joten osa siitä voi olla: “Tarvitsen todella jonkun pitämään minua läpi koko prosessin.” Voit myös tehdä hienoja skaalattavia verkkosivustoja Microsoft Azure- tai Amazon-verkkopalvelujen avulla. Microsoft Azuressa on yhdellä napsautuksella asennettava Joomla-versio. Ilmeisesti haluat verkkosivun, joka käyttää uusinta PHP-versiota.

WHC: Mikä on Joomlan varastossa tulevaisuudessa?
RJ: Meillä on Joomla 4, joka näyttää olevan todennäköisesti vuoden loppuun mennessä. Se laajentaa lepo-sovellusliittymien arkkitehtuuria, lisää viestintää muiden ohjelmistojen ja palveluiden välillä, tehostaa käyttökokemusta. Joten on joitain jännittäviä asioita, joita katsomme.

Napsauta tätä saadaksesi Joomlan web-hosting-suositukset

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector