A WP Engine Jason Cosper a WordPress fejlesztéséről

jason-Cosper-wp-motor


Ha Ön WordPress felhasználó, és szeretne saját témáinak és beépülő moduljainak fejlesztésével foglalkozni, vagy ha tapasztalt WordPress fejlesztő, aki szakértői véleményt szeretne kérni a WordPress fejlesztésének állapotáról, akkor ezt ellenőriznie kell. Mint a WP Engine fejlesztőjogi képviselője, Jason Cosper mindenféle fantasztikus dolgon dolgozik, a WordPress részvételével. Akár téma, akár plugin fejlesztés, WordPress fejlesztői eszközök, helyi környezet fejlesztése, PHP vagy bármilyen más, a WordPress alkalmazások fejlesztésével kapcsolatos téma, Jason a felelős. A WordCamp-ben (Orange County, Kalifornia) lehetőséget kaptam, hogy ülhessek és beszélgethessek vele a WordPress 2017-es fejlesztéséről.

Webtárhely-macska: Mondja el nekünk a WP Engine fejlesztői ügyvédként betöltött szerepéről.

Jason Cosper: Naponta azt kell tennem, hogy beszélek a pluginokkal és a témafejlesztőkkel arról, hogy hogyan tudnának jobban működni a kódjuk a platformon, és hogyan tudnánk jobban működni a platformon a kódjukkal. De alapvetően egész nap fizetnek, hogy beszélek a WordPressről. Ez a funkcióm. És nem tudom, hogyan sikerült szerencsém bekapcsolódni egy ilyen szerepbe, de hihetetlenül szerencsés vagyok, hogy tudomást szerezzek a WordPressről a napi dolgomról..

WHC: Mi a legjobb módja a WordPress Fejlesztőként történő kezdéshez?

JC: Őszintén szólva: a fejlesztés elindításához van néhány online tanfolyam, amelyek igazán fantasztikusak. A Treehouse jó WordPress fejlesztési tanfolyamon rendelkezik. Azt hiszem, leállították a frissítést, de még mindig eléggé friss, hogy érdemes megnézni, hogy van-e Treehouse-fiókja. Ismerje meg a kódot – van még egy kezdő fejlesztési útmutató. De valójában csak egyfajta merülés és tanulás, kezdetben csak az általános PHP, majd a fajta merülés és a kiegészítők vagy témák tanulása – attól függően, hogy melyik érdekli jobban. És [akkor] valamiféle lógni a fórumokon, hogy válaszoljon néhány kérdésre.

WHC: Könnyebb a témák vagy beépülő modulok fejlesztése?

JC: Van egy beépülő modul, amit írtam, valószínűleg 25 sor, 30 sor. A témát egy kicsit jobban bevonják. El kell kezdenie több fájl kezelését, ilyen dolgokkal. Ha megnézi a Hello Dolly bővítményt, amely a WordPress minden telepítéséhez tartozik, akkor az egész oka annak, hogy elinduljon a WordPress fejlesztésével. Tehát ha szeretné szerkeszteni a Hello Dolly-t, és Big Lebowski Quotes-ként alakítani, vagy ha valami mást szeretne, változtassa meg ezt, kezdje meg kipróbálni, és sokkal könnyebb ezen keresztül dolgozni..

WHC: Milyen szempontokat kell figyelembe venni a rugalmas tervezésnél?

JC: A teljesítmény és az optimalizálás kérdése vagyok, tehát ellenőrizze, hogy képei jól vannak-e beállítva, és ügyeljen arra, hogy ne töltse be a felesleges JavaScriptet – különösen, ha nem feltétlenül szüksége van kisebb méretű oldalhatásra, mint amit egy nagyobbra tesz méret. Ha nem kell felvennie a jQuery-t, akkor miért is fel kell vennie a jQuery-t? Vigyázzon és kicsit elgondolkodtasson arról, hogy mit kell betöltenie az egyes törési pontokban és méretekben, és hasonló dolgokban.

WHC: Mi a véleményed a HHVM és a PHP7 kapcsán? Melyiket ajánlja??

JC: Nagyra értékelem, amit a HHVM és a Facebook csapata tett a PHP gyorsabbá tétele érdekében. Alapvetően űrversenyssé vált. Ezen a ponton azt hiszem, hogy a PHP a jobb választás, csak azért, mert nemrégiben nem futtatnak teszteket a HHVM-en a WordPress új verzióinak számára. Tehát, amikor megjelenik egy új WordPress verzió, tesztelik a PHP verziókkal, amelyek visszatérnek az 5.2-es verzióra. Tehát 5.2, 5.3, 5.4, 5.5, 5.6 és most 7, szintén teszteltek a HHVM felé. A HHVM tesztnek mindig volt néhány apró hibája, hibája, hibája és olyanok voltak, mint: „Tudod, a PHP 7 elég jó. Már nem fogunk zavarni a HHVM tesztelését. ” Tehát, ha elég jó a WordPress központi projekthez, akkor számomra is elég jó.

WHC: A helyi környezetben való fejlődés képessége nyilvánvalóan fontos. Beszélhet a Valet projektről és annak előnyeiről, ha a WordPress helyi fejlesztésében használja?

JC: Azt hiszem, hogy Valet izgalmas. Számos különféle fejlesztési környezetet használok. A Vagrant-ot használom a helyi fejlesztésemhez. A Dockert használom. Arról szól, hogy használja az eszközt, amely megfelel a tennivalóknak. Amikor a Valet telepítve van a rendszerére, akkor mindig a háttérben fut. Ha csak üresjáratban fut, akkor csak 7 MB RAM-ot igényel. Hasonlítsd össze ezt azzal, amikor [amikor] egy Vagrantot tölt be a háttérben; a RAM memória fele eltűnt. És dolgozol rajta, és ez remekül megy, de hirtelen Skype hívásra kell ugrani, vagy Google-hangoutba kell lépnie, vagy valami mással, hogy beszélgethessen a csapatával. És a Google hangouts és a Vagrant között hirtelen a RAM-ja eltűnt. A Valet egyfajta kaparólap. Így látom. Ha gyorsan és koszosan kell tennie valamit, amit el kell végeznie, a Valet az én preferált módszer erre.

WHC: Milyen funkciókat kínál a WP Engine a WordPress fejlesztőinek valóban kihasználni?

JC: Most éppen hozzáadott egy módszert telepítések címkézésére és kategorizálására. Tehát hatékonyan, ha egyetlen fiókot üzemeltet 10 vagy 20 fiókkal, vagy bár sok telepítés van, mondjuk, hogy sikerül összekevernie az üzleti és a személyes elemeket, és van néhány személyes weboldala a tervében, ahol viszontelad, vagy éppen emberek otthona. Valójában megcímkézheti és elmondhatja: „ezek a személyes webhelyeim”. Ezen felül a címkézés lehetővé teszi egy adott webhely fejlesztési helyként [vagy] egy átmeneti helyként történő címkézését is. Időnként az emberek azt akarják, hogy színhelyüket az élő környezethez közelebb helyezzék el. A munkafolyamatok, amelyeket már sikerült kiállítanunk, lehetővé teszik, hogy rendelkezzen egy tényleges színpadi stílust előállító környezettel, amelybe beilleszthet valamit, mielőtt kibontaná.

WHC: Hogyan néz ki a jövő a WordPress fejlesztésében?

JC: Matt Mullenweg, néhány évvel ezelőtt a Szó Államában, a WordCamp USA-ban azt mondta: „tanulj mélyen a JavaScriptet”. Jelenleg egy nagy vita folyik a React és a View környékén. Nem igazán tudom, melyiket csinálják ezen a ponton. Látom mindkettő előnyeit. De a REST API miatt ez az oka annak, hogy az egyik JavaScript-keret prioritásáról a másikkal szemben beszélnek.

Nagyon izgalmas látni az alkalmazásokat, amelyeket az embereknek sikerül felépíteni erre. Tudom, hogy a Human Made alkalmazást készít a digitális nomádok számára, amelyek körüljárnak. Bejelentkezhetnek, cseveghetnek és mindezek a dolgok – és ennek alapja a WordPress. Ez elképesztő. Az a tény, hogy itt van egy iOS alkalmazás, és a telefonjára telepíti, amennyire bárki tudja, ez csak egy iOS alkalmazás. De hátul a WordPress! Ha öt, tíz évvel ezelőtt elmondták volna nekem, hogy a WordPress iOS rendszeren fog működni, akkor így lennék: „Miért? Bejegyzés frissítése iOS-en? ” De most a lehetőségek szinte korlátlanok.

Hallgassa meg a teljes interjút a Web Hosting Cat Podcast webhelyen!

Kattintson ide, ha további információt szeretne a WP Engine WordPress fejlesztő szolgáltatásairól

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map