Interjú Hristo Pandjarov-nal a SiteGround szakértővel

Hristo Pandjarov - SiteGround


Manapság sokkal fontosabb a gyorsabb webhely. Amellett, hogy a látogatókat boldoggá teszi, és nem eléggé csalódik őket ahhoz, hogy elhagyják webhelyét, a gyorsabban betöltő webhely valóban segíthet Önnek a keresőmotorokban..

Hristo Pandjarov WordPress és SEO szakértő a SiteGround-nál. A közelmúltban esélyem volt beszélni Hristoval a weboldal sebességéről. Számos hasznos tippet adott a webkiszolgálóktól és a fordított proxyktól kezdve az adatbázis-problémákig, a tartalom optimalizálásáig és mindenig.

Megvitatták azt is, hogy a SiteGround miként segít ügyfeleinek felgyorsítani webhelyüket.

Web hosting macska: Kezdjük egy kicsit a háttérrel kapcsolatban. Milyen fantasztikus dolgokat dolgozik a SiteGround-nél?

Hristo Pandjarov: Nagyon sokkal dolgozom, amit WordPress ügyfeleink számára készítünk. A legújabb és legmenőbb eszközünk az átmeneti eszköz, amely lehetővé teszi webhelyének gyors másolatát, így nem kell az élő oldalakon dolgoznia. És van az egyik legkifinomultabb gyorsítótárazási rendszer: a SuperCacher – amely jelentősen javítja webhelyének teljesítményét.

WHC: Mennyire különbözik a web hosting a webhely sebességétől?

HP: Nagyon sok különbség van. Ha nem tett elegendő erőfeszítést a szerver kommunikációjának, a kiszolgáló konfigurációjának, a hálózatának és az adatközpontnak az optimalizálása érdekében; nem fogsz jó sebességet elérni. Az embereknek csak a PHP és a MySQL biztosítása már nem elég. A minőségi webtárhely-szolgáltatónak biztosítania kell egy szép gyorsítótárazási mechanizmust, például Nginx vagy Lakk, valamint eszközöket, amelyek segítségével javíthatja weboldalát.

WHC: Tudsz beszélni egy kicsit a fordított proxykről a fájlok gyorsítótárazásával szemben? Hasonló? Az egyik jobb, mint a másik? Mit ajánlanál?

HP: Hasonló módon működnek. Mindketten tárolják az Ön webhelyének végleges eredményét egy gyorsítótárban. És akkor, amikor a következő látogató ugyanazt az oldalt nyitja meg, ha az a tartalom nem változik, akkor a dinamikus oldal helyett a gyorsítótárazott verziót kapják. Tehát a MySQL adatbázis-kérések mentésével elmenti a PHP-szolgáltatás munkáját, és általában gyorsabbá teszi a betöltési időket.

A különbség az, hogy a fájlok gyorsítótárazását biztosító bővítmények; ezeket az információkat a kiszolgáló merevlemezén tárolják, míg a fordított proxyk a kiszolgáló memóriájában tárolják. Sőt, még a webszerver előtt is működnek. Tehát a fordított proxyk sokkal kifinomultabbok, mint a szokásos fájlok gyorsítótárazása. Az információkat a RAM-ból kapja meg, amely nagyjából a leggyorsabb hely, ahonnan ezt az információt megkapja.

WHC: Az adatbázisok egy másik nagy kérdés, ahol szűk keresztmetszetek vannak. Hogyan lehet a legjobban kezelni az adatbázisokkal végzett lassú lekérdezéseket?

HP: Először figyelnie kell a lassú lekérdezéseket. A MySQL lassú lekérdezési napló megmutatja a [lassú] lekérdezések okát. Valószínűleg van egy nem optimalizált bővítmény vagy egy olyan kódrészlet, amelyet írt, ami nem jó. Nincs egyetlen szabály az összes ilyen probléma megoldására.

WHC: Mindenkinek a webhelyén kell lennie kényszerítő tartalomnak. Milyen módszerekkel optimalizálhatjuk oldaltartalmunkat, hogy gyorsabban töltse be az oldalt?

HP: Nagyszerű ötlet időt tölteni annak elemzésére, hogy a látogatók hogyan működnek ténylegesen az Ön webhelyével. Vannak ingyenes eszközök, valamint fizetett eszközök. A legfontosabb véleményem az őrült tojás, mert rendszeresen használom a SiteGround és a személyes webhelyeim tesztelésére. Csak mellékelt egy kis JavaScript-et a webhelyére. Ezután elkezdi információgyűjtést arról, hogy a felhasználók hogyan lépnek kapcsolatba az Ön webhelyével. Tehát például ha látja, hogy a legtöbb látogató nem görgeti a tartalma végét, akkor talán van egy jó hely ezt az oldalt több oldalra vágni.

WHC: Végül, ha lejutunk a böngésző szintjére, lehet-e valamit tenni az egyes böngészők optimalizálása érdekében, hogy a dolgok gyorsabbak legyenek?

HP: Van néhány dolog, amit megtehetsz. A legerőteljesebbek a böngésző gyorsítótárazásának kihasználása – ami nagyjából megmondja a látogató böngészőinek, hogy mennyi ideig kell megőrizni bizonyos típusú források, például JavaScript-fájlok, css-fájlok helyi másolatát. És ha tudja, hogy nem fogja gyakran megváltoztatni azokat, akkor magasabb értéket állíthat be, például egy hónapra. Tehát, amint a látogató betölti az indexet, megkapja ezeket a css és JavaScript fájlokat. És akkor minden más, ugyanazon fájlokra támaszkodó oldal sokkal, sokkal gyorsabban jelenik meg, mivel ezeket már a helyi merevlemezen tárolják..

Egy másik dolog az, hogy gzip tömöríti a tartalmat. Ilyen módon továbbítja az adatok tömörített verzióját a hálózaton keresztül.

WHC: Bármi izgalmas, ami jön a csuka a SiteGround-en?

HP: Sok jó dolgot tervezünk előre. Azt tanácsolom, hogy tartsa szemmel a blogunkat. Most bemutattuk új felhő-tárhely-platformunkat. Konténer alapú. Szupergyors. Valóban, nagyon méretezhető. Folyamatosan dolgozunk új dolgok hozzáadásával és szolgáltatásunk fejlesztésével.

A teljes interjú meghallgatásához töltse le a Web Hosting Cat Podcast alkalmazást.

Ha többet szeretne tudni a SiteGround tárhelyi szolgáltatásairól, kattintson ide a webhely felkereséséhez

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map