Interjú Michelle Stinson Ross-szal – a közösségi média hatóságával

Michelle Stinson Ross


A közösségi média továbbra is az egyik legerőteljesebb módja webhelye hirdetésének. És bár a közösségi megosztás nem közvetlenül befolyásolja keresőmotorja eredményeit, a megfelelő közösségi médiaplatform kiválasztása és a megfelelő befolyásoló tényezők nagymértékben növeli a webhely népszerűségét és forgalmát..

Nemrégiben lehetőségem volt beszélni Michelle Stinson Ross-szal, az iparág egyik vezető szociális média szakértőjével a Authority Labs-nál. Hasznos tippeket nyújtott a webhely legmegfelelőbb népszerűsítéséhez a közösségi média megfelelő pontjainak és eszközeinek megtalálásához.

Web hosting macska: Hogyan lehet a szociális média felhasználásának legjobb módja a webhely forgalmának növelésére??

Michelle Stinson Ross: Első és legfontosabb, ha a közösségi média célja a forgalom növelése, linkeket kell tartalmaznia. Nem elegendő valami hűvös tweetelt, vagy érdekes képet megosztani. Tényleg még egy bevágást is felvesz, és natív videót készít a Facebook bármelyik Twitterében – ez remek! Ez az embereket hozza a központba az adott csatornán. De amikor a forgalom növekszik, akkor kapnia kell egy linket.

WHC: Ha elsősorban a Twitterre és a Facebookra kellene összpontosítania? Vagy meg kell próbálnia bevonni a lehető legtöbb közösségi médiát?

MSR: Ez több céltól függ. Tehát, ha a közösségi média átfogó célja az, hogy csak annyi márka elismerést szerezzen, amennyit csak tudsz, ha a márka személyiségének online építéséről szól, mint az igen, amit el szeretne terjeszteni. A mélyebb értelmesebb ügyfélkapcsolatok és az igazi sávhatalom vonatkozásában valóban bele kell mélyednie egy, a két, esetleg három csatornába, amelyet az ügyfelek a legjobban szeretnek. Lehet, hogy a Facebook és a Twitter – lehet, hogy a LinkedIn és a Google+. Lehet, hogy Periscope és Instagram. Attól függ, hogy ki az ügyfelek, és hol akarnak lógni, és valóban szeretnének részt venni.

WHC: Mi a véleményed a Google+ szolgáltatásról? Ha az embereknek továbbra is törődnek vele??

MSR: A Google+ egy kicsit trükkös. Az első, fantasztikus, ha a rést a Google + -on élsz. Például azoknak, akik itt vagyunk a digitális marketing területén, nagyon, nagyon élénk és aktív közösség létezik a Google+ szolgáltatásban. Nincs bármi, ha ebben az iparágban vesz részt, akkor be kell vonnia a Google+ szolgáltatást. Miután elmondtam, hogy a Google+ érdeklődésének résein túl, mint bármi máshoz, valószínűleg jobban kiszolgálják Önt a Pinterestben, mint a Google+ szolgáltatásban. Valóban meg kell győződnie arról, hogy ismeri a közönséget. Ennek viszont az a tény, hogy nem tudjuk, vajon a Google visszavonhatja-e vagy sem. Ezt figyelmeztetésnek kell hagynom. Legalább van valamilyen érték abban, hogy egy oldal milyen gyorsan indexálódik, ha azt megosztották a Google + -on. Tehát ha feltétlenül szüksége van rá, hogy gyorsan indexeljen, és kezdje el a rangsorolást gyorsan, akkor szüksége van erre a Google+ eszközre a hátsó zsebében.

WHC: Vannak-e a társadalmi részvények bizonyos típusai értékesebbek, mint mások? Például a Facebook részvényei, Twitter retweetjei, Pinterest repins stb.?

MSR: Nagyon ismét ennek köze van ahhoz, hogy hol van a közönség. Ha B-től C-ig terjed, és hatalmas jelenléte van például mondjuk anyukák kisgyermekekkel otthonában, akkor a Facebook megosztás valószínűleg nagyon, nagyon értékes neked. Nem azt mondom, hogy az otthon maradók anyukák csak a Facebookon vannak, de tudjuk, hogy sok-sok anyukák megosztják életüket, gyermekeik a Facebook-on. Folyamatosan kérdezik más anyukáktól, hogy mi a legjobb vagy mi a legjobb. Kérdezik egymástól a pelenka-ajánlásokról – ilyen dolgok. Ugyanakkor, ha a közönség a Twitter-en van, akkor az retweet valóban, nagyon értékes lesz – főleg, ha az, amit megosztasz, inkább hírekkel, valósidejűbbekkel kapcsolatos. Ha gyorsan kell irányítania a forgalmat, akkor érdemes lehet megosztani az retweetekben egy olyan Facebook-megosztást, amely valószínűleg nagyon sokáig tart, amíg megvalósul.

WHC: Milyen gyakran kell napilapot küldenie a közösségi médiában? Nem megfelelő-e ugyanazt a bejegyzést retvitetni különböző időpontokban?

MSR: Ó, teljesen, igen! Gondolkodj el rajta. Mindenekelőtt a tweet egyébként csak 140 karakterből áll. És attól függően, hogy milyen aktív a közönség – biztos vagyok benne, hogy látta a Twitter olyan hírcsatornákat, amelyek feltétlenül gyorsabban haladnak, mint amennyit el tudja olvasni. Lehet, hogy az az idő, amelyet egy kis csengőhang tartózkodik néhány ember előtt, rövidebb lehet, mint egy ujjcsatlakozás. Tehát feltétlenül érdemes egész nap újra és újra csipkedni ezt a dolgot. Ha nagy közönséged van, akkor valószínű, hogy a közönség széles földrajzi területen oszlik meg, és nem mindegyikük még egyszerre nem lesz a Twitter-en..

WHC: Van-e olyan közösségi média eszköz, amelyet az embereknek ajánlanak? Tetszik Hootsuite??

MSR: Szeretem a Hootsuite-t. Jelenleg nem az én dolgom van, hanem azért, mert hajlandó vagyok egy kevés pénzt pénzt tenni mögött, amit csinálok. Szeretem a SproutSocial-t a jelentéskészítésért, valamint a több csatornán keresztüli megosztás kampánytípus szempontjából. Különösen a Twitter esetében, nagyon-nagyon szeretem a TweetDeck-et. Mindörökké körül volt. Nem csinál sok dolgot, de amit csinál, azt tényleg nagyon jól csinálja. Tehát annak összehasonlításakor, hogy mire használhatom a Hootsuite-t, inkább a TweetDeck-et használom, amikor a Twitterről van szó. És akkor azt is szeretem, ha a puffer csak a kurátor és a megosztás.

WHC: Mindenki kíváncsi a következő nagy közösségi média oldalra. Van valami a láthatáron, amelyet a következő szörnyetegnek látsz a közösségi média kapcsán, vagy a Facebook és a Twitter továbbra is dominál??

MSR: A Pinterest erős lesz. Őszintén szólva, nem számítanék teljesen az új srácok közül néhányat, például a Periscope és a MeerKat. Úgy gondolom, hogy egyre több videotartalom, és egyre több apró eszköz, kis réstű zsebdolog, ami lehetővé teszi a márkák, támogatók, hétköznapi felhasználók számára, hogy könnyebben hozzon létre és osszon meg videotartalmakat. A közösségi videó minden bizonnyal a következő dolog.

Hallgassa meg a teljes interjút Michelle-vel a podcastunk epizódjáról.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map