Joomla belsejében az Open Source Matters elnöke, Robert Jacobi

robert-Jacobi-joomla


Interjú az Open Source Matters elnökével, Robert Jacobi-val

A Joomlát, mint az első három tartalomkezelő rendszert, sok weboldaltulajdonos használja mindenféle webhelyre. A közelmúltban meghaladta a 80 millió letöltési pontot, és a Joomla közösség továbbra is virágzik. Robert Jacobi-t nemrégiben az Open Source Matters – a Joomla projektet támogató szervezet – elnökévé választották. Örömömre szolgált, hogy lehetőségem volt Robert-kel beszélgetni a Joomláról és a tartalomkezelő rendszerekről – beleértve azt is, hogy mit kell keresni a Joomla webtárhelyének vásárlásakor..

A tárgyalt témák között a következők voltak:

 • A nyílt forráskódú küldetés és jövőkép
 • Joomla legújabb fejlesztései
 • Hogyan hasonlít Joomla a WordPress és a Drupal között
 • A Joomla tanulásának legjobb módja
 • Milyen típusú webtárhely a legjobb a Joomla számára
 • A Joomla jövője

Web hosting macska: A Joomla nemrégiben meghaladta a 80 millió letöltési pontot. El tudnál mondani nekünk a Joomla közösségről és annak fejlődéséről az évek során?
Robert Jacobi: Nem nonprofit szervezet vagyunk, tehát az Open Source Matters a Joomla jogi és pénzügyi része. A Open Source Matters teljesen önkéntes. Az egész Joomla közösség teljesen önkéntes. Ez az egyik legnagyobb nyílt forráskódú projekt az interneten, az internet majdnem négy, az ismert tartalomkezelő rendszerek több mint hét százalékát táplálja – ez egy hatalmas projekt.

WHC: Az Open Source Matters elnökeként – a Joomla projektet támogató szervezetként – el tudsz beszélni a szervezet küldetéséről és jövőképéről?
RJ: Első és legfontosabb küldetésünk nyílt forráskódú – gondoskodva arról, hogy bármi is legyen az, amit fejlesztünk és építünk, szabadon elérhető, könnyen elérhető és könnyen használható. Hisszük, hogy az interneten keresztül lehet kommunikálni, amely nem olyan egyszerű, mint csupán blogszolgáltatás, és nem is olyan összetett, mint a nulláról történő felépítés. Tehát megpróbáljuk elérni azt a középtávot, ahol fellebbezhetjük azokat a fejlesztőket, akik egyszerűen letölthetik sablonokat és kibővíthetik a fejlett webhelyek vizuális tárolóit, valamint a tervezőket, akik fejlesztőközpontúak.

WHC: Melyek a Joomla közelmúltbeli fejlesztései közül?
RJ: Nemrég bejelentettük a Joomla 3.7 beta 4-et. Arra törekszünk, hogy a tartalmat hozzáférhetőbbé tegyük. Számos tartalomhoz hozzáadottunk egyedi mezőket, tehát nem csupán egy nagy cikk, hanem kibővítettük a nemzetközi nyelvi támogatást is. És ez valóban az egyik legfontosabb csodálatos dolog, amelyen nagyon keményen dolgoztunk az elmúlt közel öt évben.

WHC: Hogyan veszi a tartalomkezelő rendszerek jelenlegi helyzetét, és hová tartják őket a jövőben??
RJ: Nos, jelenleg két nagyon különálló csoport van. Azt mondanám, hogy letöltötte a szoftvert, és indítsa el futtatásaként – függetlenül attól, hogy a saját kiszolgálókészletén használja, vagy egy host szolgáltatót használja, valamint a felhőszoftvert mint szolgáltatást. A Joomla tulajdonában van egy felügyelt szolgáltatási modul a joomla.com webhelyen. A szoftver elérhető a joomla.org oldalon. Meglátogathatja a joomla.com webhelyet is szolgáltatásként történő futtatáshoz.

WHC: Hogyan különböztetné meg a Joomla-t más tartalomkezelő rendszerektől, mint például a WordPress és a Drupal?
RJ: A WordPress nagyszerű speciális rést kínál, és édes hely, és nagyon sikeres, hogy a piac 50% -át birtokolják. Míg a Joomlára nézel, annak ellenére, hogy a második helyen van, csak 4% körüli. A WordPress nagyon gyorsan elérheti az egyszerű tartalomszintet a tartalom fogyasztója számára. Amit a Joomla-ra összpontosítunk, az a következő lépés megtétele. Hogyan szerezhet be valakit, aki kényelmesen alkalmazza a WordPress típusú modult, és miután nagyon egyszerűen hozzátette őket egy áruházhoz, nagyon egyszerűen hozzáadhatja a munkafolyamatot, különféle típusú tartalmi struktúrákat – anélkül, hogy ugyanolyan technikai jellegűnek lennie, mint a Drupal fejlesztője. Azt hiszem, jobban megértjük a fogyasztót, amikor egyszerűen erőteljes módon kell tennie valamit.

WHC: Ha valaki meg akarja tanulni, hogyan kell használni a Joomla-t, hogyan javasolná nekik ezt?
RJ: Menjen egyenesen a joomla.org oldalra. De a weboldalán is van egy nagy oktatási központ, amely nagyon sok kezet kínál a videók megtekintéséhez, mielőtt ott ülne, és letöltené azt. Különböző típusú demo környezetek is vannak a Joomla futtatásához. Van demo.joomla.org. Van a joomla.com, amely ingyenes csomagokat kínál, így nem is kell aggódnia, hogy letölti és telepíti. Nagyon jó ötlet kaphat arról, hogy a szoftvert miként lehet felhasználni csak a böngészőn keresztül.

WHC: A Joomla mindenféle webhelyet üzemeltet, beleértve a Holiday Inn-et, az Egyesült Nemzetek Szervezetét és Michael Phelps-t. Van-e olyan iparág vagy webhelytípus, amelynél a Joomla használatához képest növekvő növekedést tapasztal??
RJ: Hagyományosan, a Joomla nagyon népszerű volt a nonprofit szervezetek körében. Megállapították, hogy nagyon jól megértettük ezt a közösséget, és tudjuk, hogyan kell velük kommunikálni, webhelyeket felállítani és velük együtt dolgozni. De minden iparágban használják. Tehát nagyon sok kormányzati webhelyet kapunk, főleg Amerikán kívül. Tehát az európai weboldalak, a kormányzati webhelyek Joomla székhelyű, Afrika, Közép-Kelet és Délkelet-Ázsia -, valamint e-kereskedelemmel foglalkozó üzletek, amelyek tíz-százmillió dolláros termékeket és szolgáltatásokat árusítanak. Tehát nincs konkrét végfelhasználó. Valójában azt a felhasználót célozza meg, amely többet akar tenni, és nem akarja, hogy sokféle szoftverkód mérlegeljen rá, vagy megtanulja a Drupal 7 eljárási nyelvét..

WHC: Milyen fontos tényezőket kell figyelembe venni a Joomla webtárhely keresésekor? Milyen típusú fogadást ajánlana??
RJ: Nagyon sok az Ön igényeitől függ. Tehát némelyik lehet: “Nagyon szükségem van valakire, aki tartsa meg az egész folyamaton.” Kiválóan méretezhető webhelyeket is létrehozhat a Microsoft Azure vagy az Amazon webszolgáltatásokkal. A Microsoft Azure egy kattintással telepíthető Joomla verzióval rendelkezik. Nyilvánvalóan egy olyan webhelyet szeretne, amely a PHP legújabb verzióját futtatja.

WHC: Mi lesz a jövőben a Joomla számára??
RJ: Van egy Joomla 4, amely valószínűleg az év végére vár, és kibővíti a többi API felépítését, fokozza a kommunikációt más szoftverek és szolgáltatások között, korszerűsíti a felhasználói élményt. Tehát van néhány izgalmas dolog, amit megvizsgálunk.

Kattintson ide a Joomla webtárhely-ajánlásainak megtekintéséhez

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map