Interview med SiteGround-ekspert Hristo Pandjarov

Hristo Pandjarov - SiteGround


I disse dage er det vigtigere end nogensinde at have et hurtigere websted. Udover at holde dine besøgende glade og ikke få dem frustrerede nok til at forlade dit websted, kan et hurtigere indlæsningswebsted faktisk hjælpe dig med, når det kommer til søgemaskinerne.

Hristo Pandjarov er WordPress- og SEO-ekspert hos SiteGround. For nylig havde jeg en chance for at tale med Hristo om webstedshastighed. Han tilbød en række nyttige tip, der involverede alt fra webservere og reverse proxies til databaseproblemer til indholdsoptimering og mere.

Vi diskuterede også, hvordan SiteGround hjælper sine kunder med at fremskynde deres websteder.

Webhostekat: Lad os starte med lidt om din baggrund. Hvilke slags seje ting arbejder du på til SiteGround?

Hristo Pandjarov: Jeg arbejder stort set med alt, hvad vi laver til vores WordPress-kunder. Vores nyeste og sejeste værktøjer er vores iscenesættelsesværktøj, der giver dig mulighed for hurtigt at lave en kopi af dit websted, så du ikke behøver at arbejde på dine live sider. Og vi har et af de mest sofistikerede cachesystemer: vores SuperCacher – hvilket forbedrer ydelsen på dit websted meget.

WHC: Hvor meget af en forskel gør webhosting faktisk med hensyn til webstedshastighed?

HP: Det gør meget forskel. Hvis du ikke har arbejdet nok med at optimere din serverkommunikation, serverkonfiguration, dit netværk, dit datacenter; du får ikke gode hastigheder. At give folk bare PHP og MySQL er ikke nok. En kvalitetsleverandør af webhoteller skal give dig en dejlig cachemekanisme som Nginx eller lak og værktøjer, som du kan bruge til at forbedre dit websted.

WHC: Kan du tale lidt om omvendt fuldmagt versus filcache? Er det ens? Er den ene bedre end den anden? Hvad vil du anbefale?

HP: De fungerer på en lignende måde. De gemmer begge den endelige output på dit websted i en cache. Og når den næste besøgende åbner den samme side, hvis indholdet ikke ændres, får de den cache-version af den i stedet for den dynamiske. Så på denne måde gemmer du MySQL-databaseanmodninger, du gemmer arbejdet med PHP-tjenesten, og generelt gør det dine indlæsningstider hurtigere.

Forskellen er, at de plugins, der giver cache-cache; de gemmer disse oplysninger på serverens harddisk, mens reverse proxies gemmer dem i serverens hukommelse. Og desuden fungerer de foran webserveren. Så dine omvendte proxies er langt mere sofistikerede end din almindelige cache-cache. Du får oplysningerne fra RAM, som stort set er det hurtigste sted, du vil få den information fra.

WHC: Databaser er et andet stort problem, hvor du kan have flaskehalse. Hvad er de bedste måder at håndtere langsomme forespørgsler med dine databaser?

HP: Først skal du overvåge dine langsomme forespørgsler. MySQL langsom forespørgselslog vil vise dig årsagen til disse [langsomme] forespørgsler. Du har sandsynligvis et uoptimeret plugin eller et stykke kode, du har skrevet, og som ikke er godt. Der er ikke én regel til at løse alle disse problemer.

WHC: Alle hjemmesider skal have overbevisende indhold. Hvad er nogle af måderne, vi kan optimere vores sideindhold på, så det indlæses hurtigere?

HP: Det er en god ide at bruge lidt tid på at analysere, hvordan dine besøgende faktisk interagerer med dit websted. Der er gratis værktøjer derude, [såvel som] betalte værktøjer. Toppen af ​​mit sind er Crazy Egg, fordi jeg regelmæssigt bruger det til at teste SiteGround og mine personlige websteder. Du inkluderer bare en lille JavaScript til dit websted. Derefter begynder det at indsamle oplysninger om, hvordan dine brugere faktisk interagerer med dit websted. Så hvis du for eksempel kan se, at de fleste af dine besøgende ikke ruller til slutningen af ​​dit indhold, er der måske et godt sted at skære denne side i flere sider.

WHC: Endelig ved at komme ned på browserniveau er der noget, der kan gøres for at optimere dine individuelle browsere for at gøre tingene hurtigere?

HP: Der er et par ting, du kan gøre. De mest magtfulde er at udnytte din browser-cache – hvilket stort set fortæller dine besøgende browsere, hvor længe de skal opbevare en lokal kopi af bestemte typer ressourcer som JavaScript-filer, css-filer. Og hvis du ved, at du ikke ændrer dem ofte, kan du indstille dem til en højere værdi som en måned. Så når din besøgende indlæser dit indeks, får de disse css- og JavaScript-filer. Og så gengives hver anden side, der er afhængig af de samme filer, meget, meget hurtigere, fordi disse allerede er gemt på deres lokale harddisk.

En anden ting er at gzip komprimere dit indhold. På denne måde transmitterer du en komprimeret version af disse data via netværket.

WHC: Noget spændende ved at komme ned på gedden ved SiteGround?

HP: Vi har en masse seje ting planlagt fremover. Mit råd ville være at holde øje med vores blog. Vi introducerede netop vores nye cloud-hostingplatform. Det er containerbaseret. Det er superhurtigt. Det er virkelig, virkelig skalerbart. Vi arbejder konstant med at tilføje nye ting [og] med at forbedre vores service.

Download Web Hosting Cat Podcast for at høre det komplette interview.

For mere information om SiteGround’s hostingfunktioner, klik her for at besøge deres websted

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector