Brenda Joomla me Presidentin e Sourceështjeve me Burim të Hapur Robert Jacobi

Robert-Jacobi-joomla


Intervistë me Presidentin e Sourceështjeve me Burim të Hapur Robert Jacobi

Si një nga tre sistemet më të mira të menaxhimit të përmbajtjes, Joomla përdoret nga shumë pronarë të faqeve të internetit për të gjitha llojet e faqeve. Pasi e kaloi kohët e fundit vlerën e 80 milion shkarkimeve, Komuniteti Joomla vazhdon të lulëzojë. Robert Jacobi u zgjodh së fundmi President i ofështjeve me Burim të Hapur – organizata që mbështet projektin Joomla. Ishte kënaqësia ime që të kem rastin të flasim me Robertin për Joomla dhe sistemet e menaxhimit të përmbajtjes – përfshirë atë që duhet të kërkoni kur bëni blerje në web hosting Joomla.

Ndër temat që ai adresoi ishin:

 • Misioni dhe Vizioni i Sourceështjeve me Burim të Hapur
 • Përmirësimet e fundit të Joomla
 • Si krahason Joomla me WordPress dhe Drupal
 • Mënyra më e mirë për të mësuar Joomla
 • Typefarë lloji i mbajtjes së faqes në internet është më e mira për Joomla
 • E ardhmja e Joomla

Cat Web Hosting: Joomla kohët e fundit tejkaloi 80 milion markën e shkarkimit. A mund të na tregoni për Komunitetin Joomla dhe se si është rritur ndër vite?
Robert Jacobi: Ne jemi një organizatë jo-fitimprurëse, kështu që Sourceështjet me burim të hapur janë krahu ligjor dhe financiar për Joomla. Sourceështjet me burim të hapur është plotësisht vullnetar. E gjithë Komuniteti Joomla është plotësisht vullnetar. ’Shtë një nga projektet më të mëdha me burim të hapur në internet, duke forcuar pothuajse katër përqind të internetit, mbi shtatë përqind të sistemeve të njohura të menaxhimit të përmbajtjes – një projekt i madh.

WHC: Si President i Sourceështjeve me Burim të Hapur — organizata që mbështet projektin Joomla, a mund të flisni për misionin dhe vizionin e organizatës?
RJ: Së pari dhe më e rëndësishmja, misioni ynë është me burim të hapur – duke u siguruar që çdo gjë që ne zhvillojmë dhe ndërtojmë është e disponueshme, lehtësisht e arritshme dhe lehtësisht e dobishme. Ne besojmë se ekziston një mënyrë për të komunikuar nëpër internet që nuk është aq e thjeshtë sa thjesht një shërbim blogu dhe gjithashtu jo aq komplekse sa ndërtimi nga e para. Kështu që ne përpiqemi të godisim atë tokë të mesme ku mund t’u bëjmë apel zhvilluesve që mund të shkarkojnë me lehtësi shabllonet dhe të zgjerojnë depozitimin e tyre vizual të vendeve të zhvilluara, si dhe disenjatorët të cilët janë me qendër zhvilluesi.

WHC: Cilat janë disa nga përmirësimet e fundit nga Joomla?
RJ: Sapo njoftuam Joomla 3.7 beta 4. Ne po shohim ta bëjmë përmbajtjen më të arritshme. Ne kemi shtuar fusha me porosi në një pjesë të madhe të përmbajtjes sonë, kështu që nuk është vetëm një artikull i madh, si dhe zgjerimi i ndihmës sonë ndërkombëtare të gjuhës. Dhe kjo ishte me të vërtetë një nga gjërat kryesore mahnitëse për të cilat kemi punuar shumë gjatë pothuajse pesë viteve të fundit.

WHC: Cila është marrja juaj në gjendjen aktuale të sistemeve të menaxhimit të përmbajtjes dhe ku drejtohen ato në të ardhmen?
RJ: Epo, ka dy grupe shumë të dallueshme tani. Unë do të thoja që ka shkarkimin e softuerit tuaj dhe do ta ekzekutoni – pavarësisht nëse jeni duke e bërë atë në grupin tuaj të serverëve ose duke përdorur një ofrues pritës, si dhe programin cloud si një shërbim. Joomla në të vërtetë ka një modul të menaxhuar të shërbimeve në joomla.com. Softueri është në dispozicion në joomla.org. Ju gjithashtu mund të shkoni në joomla.com për ta drejtuar atë si një shërbim.

WHC: Si do ta dallonit Joomla nga sistemet e tjera të menaxhimit të përmbajtjes si WordPress dhe Drupal?
RJ: WordPress shërben një vend i shkëlqyeshëm specifik, dhe është një vend i ëmbël dhe shumë i suksesshëm që ata zotërojnë 50% të tregut. Ndërsa ju shikoni Joomla, edhe pse është në vendin e dytë, është vetëm rreth 4%. WordPress mund të marrë nivele të thjeshta të përmbajtjes tek konsumatori i asaj përmbajtjeje shumë shpejt. Ajo që ne përqendrohemi te Joomla është ndërmarrja e këtij hapi tjetër. Si mund të merrni dikë që është i kënaqur me një modul të tipit WordPress dhe më pas t’i keni shtoni një dyqan shumë lehtë, shtoni rrjedhën e punës shumë lehtë, lloje të ndryshme të strukturave të përmbajtjes — pa qenë e nevojshme të jeni teknik sa një zhvillues i Drupal. Unë mendoj se e kuptojmë më mirë konsumatorin kur ata duhet të bëjnë diçka thjesht në një mënyrë të fuqishme.

WHC: Nëse dikush dëshiron të mësojë si ta përdorë Joomla, si do t’i rekomandonit të shkonin për të?
RJ: Shkoni drejtpërdrejt te joomla.org. Por ne kemi gjithashtu një qendër të madhe arsimore në faqen e internetit që ofron shumë duar me video për të ecur përpara, përpara se të jeni ulur atje për ta shkarkuar atë. Ne gjithashtu kemi lloje të shumta të ambienteve demo për drejtimin e Joomla. Ka demo.joomla.org. Ka joomla.com e cila ofron pako falas, kështu që nuk duhet të shqetësoheni për ta shkarkuar dhe instaluar atë. Ju mund të merrni një ide shumë të mirë se si të përdorni programin vetëm përmes shfletuesit tuaj.

WHC: Joomla fuqizon të gjitha llojet e faqeve të internetit, përfshirë Holiday Inn, Kombet e Bashkuara dhe Michael Phelps. A ka ndonjë industri të veçantë ose një lloj uebsajti që po shihni rritje të shtuar në lidhje me përdorimin e Joomla?
RJ: Tradicionalisht, Joomla ka qenë shumë e njohur për jo-fitime. Dhe ata kanë zbuluar se ne e kemi kuptuar shumë mirë atë komunitet dhe ne dimë se si të komunikojmë me ta, të krijojmë faqe dhe të punojmë me ta. Por është përdorur në çdo industri. Pra, ne kemi shumë uebfaqe qeveritare, veçanërisht jashtë Amerikës në të vërtetë. Pra, faqet e internetit evropiane, faqet e internetit qeveritare janë me bazë Joomla, Afrika, Lindja e Mesme dhe Azia Juglindore — si dhe dyqanet eCommerce që shesin dhjetëra deri në qindra miliona dollarë produkte dhe shërbime. Pra, nuk ka përdorues specifik përfundimtar. Me të vërtetë synon atë përdorues që dëshiron të bëjë më shumë dhe nuk dëshiron të peshohet me ton të kodit të softuerit ose të mësojë çfarëdo që të jetë gjuha procedurale e Drupal 7.

WHC: Cilët janë disa nga faktorët e rëndësishëm për t’u marrë parasysh kur kërkoni për web hosting Joomla? Whatfarë lloj hostie do të rekomandonit?
RJ: Shumë nga kjo varet nga nevojat tuaja. Pra, disa nga mund të jenë, “Unë me të vërtetë kam nevojë që dikush të më mbajë gjatë gjithë procesit.” Ju gjithashtu mund të bëni uebfaqe të shkëlqyeshme të shkallëzuara me shërbimet e internetit të Microsoft Azure ose Amazon. Microsoft Azure ka një version me një klikim të instalueshëm Joomla. Natyrisht që ju doni një host në internet që po ekzekuton versionin e fundit të PHP.

WHC: Whatfarë është në dispozicion për Joomla në të ardhmen?
RJ: Ne kemi Joomla 4, e cila po kërkon të jetë mbase në fund të vitit, që po zgjeron arkitekturën për API-të e pushimit, më shumë komunikim midis softuerëve dhe shërbimeve të tjera, përvojë të thjeshtë të përdoruesit. Pra, ka disa gjëra interesante që ne po shohim.

Klikoni Këtu për Rekomandime Joomla Web Hosting

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map