Intervistë me Chris Lema – VP e produkteve në Liquid Web

chris-Lema-intervistë


Në këtë intervistë që bëra me WordPress Evangelist Chris Lema, zbuloni:

Kur bëhet fjalë për WordPress dhe Blogging, Chris Lema është autoriteti brenda komunitetit të WordPress. Nëse ndonjëherë merrni mundësinë për të marrë pjesë në një nga prezantimet e tij, mos harroni sepse bisedimet e tij janë gjithmonë më të njohurat dhe më të ndjekurit në konferenca. Përveç punës në blogun e tij chrislema.com, Chris është gjithashtu VP i Produkteve në Liquid Web. Ata specializohen në mbajtjen e menaxhuar të WordPress. Dhe tani, Chris dhe ekipi i tij kanë zhvilluar një produkt të ri të menaxhuar të menaxhuar për WooCommerce.

Kohët e fundit, unë pata kënaqësinë të bisedoja me Chris, dhe isha shumë i etur për të marrë përsipër marrjen e tij në lidhje me bloget, të ardhmen e WordPress dhe zgjidhjet e menaxhuara të WooCommerce të Liquid Web.

Cat Web Hosting: Cila është maja juaj numër një për blogerët që duan të bëhen po aq të suksesshëm sa vetë?

Chris Lema: Shtë gjithmonë e vështirë të këshillosh dikë dhe të thuash, “Hej sikur ta bësh atë që bëra unë, do të funksionojë”, sepse njerëz të ndryshëm, kohë të ndryshme, dinamikë të ndryshme. Por unë mendoj se maja që u jap shumicës së njerëzve më shpesh dhe ka fuqinë më të madhe është: Ka të bëjë me konsistencën. Kështu që, nëse do të thuash që shkruaj dy herë në javë, atëherë shkruaj dy herë në javë. Nëse do të thoni që unë shkruaj katër herë në javë, atëherë shkruaj katër herë në javë. Por dorëzoni vazhdimisht atë sepse kur e bëni këtë dhe kur krijoni atë orar të qëndrueshëm, në të cilin njerëzit mund të arrijnë, ju po i jepni besim. Dhe kjo besim është ajo që lejon njerëzit të thonë se do të lexoj përsëri, do të lexoj përsëri. Do të thotë që ju të merrni më shumë përmbajtje, por gjithashtu do të thotë se ata zhvillojnë një besim për zërin tuaj dhe respekt për ju. Kështu që, unë shkruajta shtatë ditë në javë për tre vjet drejt. Dhe, është ajo që në të vërtetë është lloji i markës sonë të ndërtuar.

WHC: changesfarë ndryshimesh keni parë në botën e blogjeve që kur keni filluar? A ju është afruar ndryshimi juaj gjatë blogjeve me kalimin e viteve?

CL: Unë mendoj se ndryshimi më i madh është Google. Modeli i Google për të kuptuar nga vjen autoriteti dhe kush respekton atë që dhe çfarë po kërkojnë ka zhvendosur me të vërtetë – për më mirë – për t’u përqëndruar në qëllimin e përdoruesit: Whatfarë po përpiqet të bëjë përdoruesi? Por për shkak të asaj zhvendosjeje në qëllimin e përdoruesit, ajo është zhvendosur në grupimet e temave. Kështu që, unë jam duke u përgatitur të filloj përsëri chrislema.com, dhe të filloj të shkruaj më shumë atje përsëri pas dy ose tre vjetësh duke e marrë atë pak më ngadalë. Dhe tani, shkrimi është krejtësisht i ndryshëm sepse unë duhet të shkruaj në grupime. Ju shkruani një temë më të madhe, jo shumë të gjatë, por një pikë më të madhe teme. Por pastaj, të gjitha këto grupime rreth tij që përgjigjen në variante të tjera të lehta të kësaj pyetje. Pra, nëse dikush thotë, “Pse duhet të mendoj për ngjeshjen e imazhit?” Dhe ju shkoni, “Oh, unë do të përgjigjem kësaj.” Por unë gjithashtu do të bëj compression imazh në eCommerce, dhe compression imazh në këtë mënyrë tjetër, dhe duhet të bëj compression imazhit kur unë jam një fotograf. Dhe ju jeni duke iu përgjigjur të gjitha këtyre pyetjeve të ndryshme që lidhen lirshëm, por gjithashtu janë të lidhur me audienca të ndryshme, të gjithë në atë grupim dhe më pas të lidhur me njëri-tjetrin. Dhe Google shikon lidhjet që vijnë edhe në nyjet buzë dhe e shikon atë për të gjithë vlerën e grupit dhe shkon “Mirë. Tani shoh që ju keni autoritet. ” Pra, ajo ka ndryshuar, dhe kjo ndikon në mënyrën se si ne mendojmë se si shkruajmë përmbajtje.

WHC: Ku e shihni WordPress në 5 vitet e ardhshme?

CL: Ne kemi të drejtë në prag të WordPress për të kaluar këtë model të Gutenberg. Dhe, nëse është gabuar, mund t’i vrasë të gjitha. Nëse është bërë si duhet, mund të hap dyert në mënyrë dramatike. Likeshtë si një rishkrim i platformës. Ideja këtu është që çdo gjë e vetme në WordPress do të jetë një bllok. Që do të thotë mënyra në të cilën bashkëveproni me një bllok është mënyra se si do të bashkëvepronit me një bllok tjetër. Kur mendoni për këtë në atë mënyrë, ju shkoni, prisni që do të thotë se si unë i trajtoj reklamat është në të njëjtën mënyrë si unë trajtoj përmbajtjen – e cila nuk është se si funksionon sot. Ne i lamë reklamat anash. Por nëse mund të bëj shfaqje dinamike të kushtëzuar të reklamave, siç bëj shfaqja dinamike e kushtëzuar e përmbajtjes, dhe nëse mund të fut reklama kudo ku mund të fus përmbajtje, kam një model krejtësisht të ndryshëm. Dhe kështu, ky është një ndryshim thelbësor në mënyrën sesi funksionon WordPress. Nëse kjo është bërë si duhet dhe ajo ndërpritet, ne mund të shohim të gjitha llojet e modeleve të botimit të ardhshëm, të gjitha llojet e produkteve të ardhshme që ulen në krye të kësaj. Kështu që hap derën për shumë, thjesht duhet të bëhet siç duhet.

chris-Lema-Podcast-intervistë

WHC: A mund të na tregoni për ekipin në Liquid Web? Flisni për misionin dhe qëllimet e ekipit veçanërisht në lidhje me pronarët e faqeve të WordPress.

CL: Unë erdha rreth 18 muaj më parë. Dhe 18 muaj më parë, nuk kishte pothuajse asnjë përpjekje ose punë rreth WordPress ose WooCommerce. Dhe kështu, një pjesë e asaj që fillova të bëja ishte të ndërtoja një ekip produktesh dhe të kisha atë ekip të përkushtuar për tu përqëndruar në jo vetëm WordPress, por gjëja që sapo filluam së fundmi, arriti të presë WooCommerce. Kështu që fokusi i ekipit është të ndërtojë këtë platformë të re. Dhe për shkak se nuk kishte asnjë platformë të menaxhuar WooCommerce më parë, ju po e krijoni atë. Pyetja është: Whatfarë është një Platformë e Menaxhuar WooCommerce? A nuk keni menaxhuar hostet e WordPress tashmë ju lejojnë të instaloni WooCommerce? Po, por nuk është ajo që një platformë e menaxhuar duhet të jetë në botën WooCommerce. Pra, duhet të nënkuptojë më shumë. Ajo duhet të bëjë më shumë, dhe kështu është ajo që kemi shpenzuar kohë duke bërë. Fokusi i të gjithëve është i njëjtë në atë dhomë. Ashtë një përqendrim në atë se si ne ndërtojmë më të mirën dhe përkufizimin e ri të asaj që duket si menaxhimi i WooCommerce.

WHC: Cilat janë disa nga pikat ngjitëse që përdoruesit e WooCommerce mund të përdorin ato që ju keni adresuar me Hosting WooCommerce të Menaxhuar të Liquid Web-it?

CL: Një nga më të mëdhatë është raportimi. Dua të them, raportimi është një nga ato pjesë ku ju pëlqen nëse përdor raportimin vendor të WooCommerce, para së gjithash nuk kam shumë të dhëna. Por nëse marr të dhëna, do të thotë që po e bëj dyqanin tim më të ngadaltë duke i kërkuar që të ekzekutojë të gjitha ato pyetje. Pra, kjo nuk është mirë për klientët e mi. Por atëherë nëse dua të di disa pyetje, [për shembull] më trego të gjithë klientët që kanë blerë me kuponë, është si; mirë nuk di ta bëj atë. Nuk është kjo që bëj Pra, një nga gjërat që dolëm për të bërë ishte ndërtimi i një partneriteti me glew.io. Dhe me Glew, ne kemi punuar për të sjellë gjithë atë segmentim automatik dhe të gjithë atë raportim në platformë. Pra, raportimi ishte njëri prej tyre.

Ndoshta ajo më e madhe që kaluam shumë kohë ishte shpejtësia. Mesatarja e dyqanit WooCommerce ngarkon në 4 deri në 6 sekonda, dhe ju shkoni, “kjo është shumë e ngadaltë”. Por nuk është domosdoshmërisht faji i WooCommerce. Shpesh janë zhvilluesit që ndërtuan sitin ose pronarët e dyqaneve që punuan në sit dhe të gjitha gjërat që ata bënë pa i kushtuar vëmendje shpejtësisë. Pra, kemi një sit shembull për shembull që provojmë çdo ditë. Kemi bërë shumë testime të performancës. Dhe ajo faqe e mostrës ka 9,000 produkte. Ajo ka një temë të mirë në kërkim. Ka imazhe dhe imazhe të shumta. Ka aftësinë të zmadhojë ato imazhe. Ka përshkrime të plota mbi trupat. Ka produkte të lidhura. Dhe ajo faqe e tërë, çdo faqe që po ngarkoni, ngarkon rreth 0,7 sekonda secila.

Kështu që, shpejtësia dhe raportimi ishin dy të parat e para me të cilat ne trajtuam. Dhe pastaj ne u shtresuam në karrocën e braktisur, kështu që ne bëmë një partneritet me Jilt në mënyrë që të mund t’i riktheni ata klientë. Duke i rikthyer ato, kjo ju jep mundësinë për të gjeneruar më shumë të ardhura. Pra, këto janë tre nga më të mëdhenjtë që thamë le të sigurohemi që këto zgjidhen deri në kohën kur fillojmë.

WHC: Për ata që janë të interesuar të marrin një vështrim të dorës së parë në Web WooCommerce Liquid Web, A janë në gjendje të planifikojnë një demonstrim në internet me një këshilltar?

CL: Yup. Dhe kemi edhe një veçori tjetër. Kemi diçka që quhet Sfida e Performancës 15 Ditore. Sfida e Performancës 15 Ditore është një program ku klienti na lejon të bëjmë një kopje të faqes së tij të internetit mbi platformën tonë. Nuk është një dyqan funksionues – ne nuk do të pengojmë asnjë trafik ose asgjë tjetër. Ne thjesht bëjmë një kopje të dyqanit në serverin tonë. Dhe pastaj ekipi ynë shkon dhe bën një seri optimizimesh. Dhe në secilën zgjedhje, ajo gjurmon diferencën e performancës. Dhe brenda 15 ditëve, ne do të kemi një takim me ju dhe do t’ju tregojmë. Ne kemi bërë qindra prej tyre tani, dhe në çdo rast të vetëm, koha ka rënë me minimumin 50%. Nëse merrni një dyqan 12 sekondësh dhe e sillni atë në 6, ose merrni një dyqan 6 sekondë dhe e sillni atë në 2, është dramatike për përfitimin e asaj dyqani në aspektin e njerëzve që klikojnë dhe shfletojnë dhe varur jashtë.

chris-Lema-michael-jamesIshte një kënaqësi e madhe të kisha mundësinë të bisedoja me Chris Lema – Blogger, WordPress Evangelist dhe VP të produkteve në Liquid Web.

Shikoni Blog-un e Chris në ChrisLema.com

Lexoni Rishikimin Tim për Hostingun e Menaxhuar të WooCommerce të Liquid Web-it këtu

Klikoni Këtu për më shumë detaje mbi Hosting të Menaxhuar të WooCommerce të Liquid Web, një demonstrim falas dhe Sfida e Performancës 15 Ditore

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map