În interiorul lui Joomla, cu președintele Open Source, Robert Jacobi contează

robert-Jacobi-joomla


Interviu cu președintele Open Source, Robert Jacobi

Ca unul dintre primele trei sisteme de gestionare a conținutului, Joomla este utilizat de mulți proprietari de site-uri pentru toate tipurile de site-uri. După ce a depășit recent nota de descărcare de 80 de milioane, Comunitatea Joomla continuă să prospere. Robert Jacobi a fost ales recent președinte al chestiunilor Open Source – organizația care susține proiectul Joomla. A fost plăcerea mea să am șansa de a discuta cu Robert despre Joomla și sistemele de gestionare a conținutului – inclusiv ce ar trebui să cauți atunci când faci cumpărături pentru Joomla web hosting.

Printre subiectele abordate s-au numărat:

 • Misiunea și viziunea problemelor open source
 • Îmbunătățirile recente ale lui Joomla
 • Cum se compară Joomla cu WordPress și Drupal
 • Cel mai bun mod de a învăța Joomla
 • Ce tip de gazduire web este cel mai potrivit pentru Joomla
 • Viitorul lui Joomla

Web Hosting Cat: Joomla a depășit recent nota de descărcare de 80 de milioane. Ne puteți spune despre Comunitatea Joomla și despre cum a crescut de-a lungul anilor?
Robert Jacobi: Nu suntem o organizație non-profit, așa că Open Source Matters este un element juridic și financiar pentru Joomla. Open Source Matters este complet voluntar. Întreaga comunitate Joomla este complet voluntară. Este unul dintre cele mai mari proiecte open source pe internet, care alimentează aproape patru procente din internet, peste șapte la sută din sistemele cunoscute de gestionare a conținutului – un proiect uriaș.

WHC: În calitate de președinte al chestiunilor Open Source – organizația care sprijină proiectul Joomla, puteți vorbi despre misiunea și viziunea organizației?
JF: În primul rând, misiunea noastră este open source – asigurându-ne că tot ceea ce dezvoltăm și construim este disponibil liber, ușor accesibil și ușor util. Considerăm că există o modalitate de a comunica pe internet care nu este la fel de simplă ca doar un serviciu de blog și, de asemenea, nu este atât de complexă precum construirea de la zero. Așadar, încercăm să atingem acel teren de mijloc, unde putem apela la dezvoltatorii care pot descărca cu ușurință șabloane și să-și extindă depozitul vizual al site-urilor dezvoltate, precum și designerii care sunt centrați pe dezvoltatori.

WHC: Care sunt unele dintre îmbunătățirile recente de la Joomla?
JF: Tocmai am anunțat Joomla 3.7 beta 4. Ne uităm să facem conținutul mai accesibil. Am adăugat câmpuri personalizate într-o mare parte din conținutul nostru, deci nu este doar un articol mare, dar și extinderea suportului pentru limbi internaționale. Și acesta a fost cu adevărat unul dintre lucrurile uimitoare cheie la care am lucrat foarte greu în ultimii aproape cinci ani.

WHC: Ce părere aveți despre starea actuală a sistemelor de gestionare a conținutului și unde se vor îndrepta în viitor?
JF: Ei bine, există două grupuri foarte distincte în acest moment. Aș spune că există descărcarea software-ului și o porniți – fie că o faceți pe propriul set de servere, fie utilizați un furnizor de hosting, precum și software-ul cloud ca serviciu. Joomla are de fapt un modul de servicii gestionate la joomla.com. Software-ul este disponibil pe joomla.org. Puteți accesa, de asemenea, site-ul joomla.com pentru a-l rula ca serviciu.

WHC: Cum ați distinge Joomla de alte sisteme de gestionare a conținutului, cum ar fi WordPress și Drupal?
JF: WordPress servește o nișă specifică excelentă și este un loc dulce și de mare succes, dețin 50% din piață. În timp ce te uiți la Joomla, deși este pe locul doi, acesta este în jur de 4%. WordPress ar putea obține foarte rapid niveluri simple de conținut pentru consumatorul respectivului conținut. Ceea ce ne concentrăm la Joomla este acela de a face următorul pas. Cum obțineți pe cineva care este confortabil cu un modul de tip WordPress, iar apoi să îi adaugeți foarte ușor un magazin, să adăugați foarte ușor fluxuri de lucru, diferite tipuri de structuri de conținut – fără a fi necesar să fie la fel de tehnic ca un dezvoltator Drupal. Cred că înțelegem mai bine consumatorul atunci când trebuie să facă ceva pur și simplu într-un mod puternic.

WHC: Dacă cineva dorește să învețe cum să folosească Joomla, cum ați recomanda să se descurce?
JF: Mergeți direct la joomla.org. Dar, de asemenea, avem un centru educațional mare pe site-ul web care oferă o mulțime de mâini pe videoclipuri pe care le puteți parcurge înainte de a sta acolo. De asemenea, avem mai multe tipuri de medii demo pentru rularea Joomla. Există demo.joomla.org. Există joomla.com care oferă pachete gratuite, așa că nici nu trebuie să vă faceți griji cu privire la descărcarea și instalarea acestuia. Puteți avea o idee foarte bună despre cum să utilizați software-ul doar prin browser.

WHC: Joomla pune la dispoziție toate tipurile de site-uri web, inclusiv Holiday Inn, Națiunile Unite și Michael Phelps. Există o anumită industrie sau tip de site web în care înregistrați o creștere crescută în ceea ce privește utilizarea Joomla?
JF: În mod tradițional, Joomla a fost foarte popular pentru non-profit. Și au descoperit că am înțeles foarte bine această comunitate și știm cum să comunicăm cu ei și să creăm site-uri și să lucrăm cu ei. Dar a fost folosit în fiecare industrie. Deci, obținem o mulțime de site-uri web guvernamentale, în special în afara Americii. Deci, site-urile europene, site-urile guvernamentale sunt bazate pe Joomla, Africa, Orientul Mijlociu și Asia de Sud-Est – precum și magazinele de comerț electronic care vând produse și servicii de zeci până la sute de milioane de dolari. Deci, nu există un utilizator final specific. Se adresează cu adevărat acelui utilizator care dorește să facă mai mult și nu dorește să fie cântărit cu tone de cod software sau să învețe orice limbaj procedural al lui Drupal 7 este.

WHC: Care sunt unii dintre factorii importanți care trebuie luați în considerare atunci când căutați web hosting Joomla? Ce tip de găzduire ați recomanda?
JF: O mare parte depinde de nevoile tale. Așadar, o parte din aceasta poate fi: „Chiar am nevoie de cineva care să mă țină pe tot parcursul procesului.” Puteți face, de asemenea, site-uri web scalabile excelent cu ajutorul serviciilor web Microsoft Azure sau Amazon. Microsoft Azure are o versiune Joomla instalabilă cu un singur clic. Evident, doriți o gazdă web care rulează cea mai recentă versiune de PHP.

WHC: Ce va păstra în viitor pentru Joomla?
JF: Avem Joomla 4, care se pare că probabil va fi sfârșitul anului, care extinde arhitectura pentru API-urile de odihnă, mai multă comunicare între alte programe și servicii, a eficientizat experiența utilizatorului. Așadar, există câteva lucruri interesante pe care le analizăm.

Faceți clic aici pentru recomandări de găzduire web Joomla

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map