Interviu cu expertul SiteGround Hristo Pandjarov

Hristo Pandjarov - SiteGround


În aceste zile, un site web mai rapid este mai important ca niciodată. Pe lângă faptul că vă păstrează vizitatorii fericiți și nu îi faceți suficient de frustrați pentru a părăsi site-ul, un site de încărcare mai rapid vă poate ajuta efectiv când vine vorba de motoarele de căutare.

Hristo Pandjarov este un expert WordPress și SEO la SiteGround. Recent, am avut ocazia să vorbesc cu Hristo despre viteza site-ului. El a oferit o serie de sfaturi utile care implică totul, de la servere web și proxy-uri inversă la probleme de bază de date până la optimizarea conținutului și multe altele.

Am discutat, de asemenea, cum SiteGround își ajută clienții să își accelereze site-urile.

Cat de găzduire web: Să începem cu un pic despre fundalul dvs. Ce fel de lucruri interesante lucrezi pentru SiteGround?

Hristo Pandjarov: Lucrez la aproape tot ceea ce facem pentru clienții noștri WordPress. Ultimele și cele mai cool instrumente sunt instrumentul nostru de înscenare care vă permite să faceți rapid o copie a site-ului dvs. web, astfel încât să nu mai fi necesar să lucrați la paginile live. Și, avem unul dintre cele mai sofisticate sisteme de memorie în cache: SuperCacher – care îmbunătățește considerabil performanțele site-ului dvs. web.

WHC: Cât de multă diferență are găzduirea web în ceea ce privește viteza site-ului?

HP: Face o mare diferență. Dacă nu ați depus eforturi suficiente pentru a vă optimiza comunicațiile de server, configurația serverului, rețeaua dvs., centrul de date; nu veți obține viteze bune. Furnizarea oamenilor doar cu PHP și MySQL nu mai este suficientă. Un furnizor de găzduire web de calitate ar trebui să vă ofere un mecanism de memorie în cache frumos, precum Nginx sau Lac și instrumente pe care le puteți utiliza pentru a îmbunătăți site-ul.

WHC: Puteți vorbi puțin despre proxy-uri invers sau versiunea în cache a fișierelor? Este similar? Unul este mai bun decât celălalt? Ce ai recomanda?

HP: Ei lucrează într-un mod similar. Amândoi stochează ieșirea finală a site-ului dvs. web într-o cache. Și atunci când următorul vizitator deschide aceeași pagină, dacă acel conținut nu este schimbat, vor primi versiunea în cache a acesteia în loc de cea dinamică. Astfel, în acest fel economisiți solicitările bazei de date MySQL, economisiți activitatea serviciului PHP și, în general, vă face timpul de încărcare mai rapid.

Diferența este că pluginurile care furnizează memorie în cache a fișierelor; acestea stochează informațiile pe hard disk-ul serverului, în timp ce proxy-urile invers le stochează în memoria serverului. În plus, funcționează în fața serverului web. Așadar, proxy-urile tale invers sunt mult mai sofisticate decât memoriile de memorie în cache a fișierelor obișnuite. Obțineți informațiile din memoria RAM, care este cam cel mai rapid loc din care veți obține informațiile respective.

WHC: Bazele de date sunt o altă problemă importantă în care puteți avea blocaje. Care sunt cele mai bune metode de a gestiona interogările lente cu bazele de date?

HP: În primul rând, trebuie să vă monitorizați interogările lente. Jurnalul de interogare lent MySQL vă va indica motivul pentru acele interogări [lente]. Probabil aveți un plugin neoptimizat sau o bucată de cod pe care ați scris-o care nu este bună. Nu există o regulă care să rezolve toate aceste probleme.

WHC: site-ul web al tuturor trebuie să aibă conținut convingător. Care sunt câteva dintre modalitățile prin care putem optimiza conținutul paginii noastre, astfel încât să se încarce mai repede?

HP: Este o idee minunată să petreci ceva timp pentru a analiza modul în care vizitatorii dvs. interacționează efectiv cu site-ul dvs. web. Există instrumente gratuite acolo, precum și] instrumente plătite. În fruntea mea este Crazy Egg, deoarece îl folosesc în mod regulat pentru testarea SiteGround și a site-urilor mele personale. Trebuie doar să includeți un mic JavaScript pe site-ul dvs. Apoi începe să strângă informații despre modul în care utilizatorii interacționează efectiv cu site-ul dvs. web. De exemplu, dacă puteți vedea că majoritatea vizitatorilor dvs. nu defilează până la sfârșitul conținutului dvs., poate există un loc bun pentru a tăia această pagină în mai multe pagini.

WHC: În cele din urmă, ajungând la nivelul browserului, există orice se poate face pentru a optimiza browserele individuale pentru a face lucrurile mai rapide?

HP: Puteți face câteva lucruri. Cele mai puternice sunt să utilizeze memoria de cache a browserului – ceea ce spune în mare parte browserelor vizitatorului cât timp păstrează o copie locală a anumitor tipuri de resurse, cum ar fi fișiere JavaScript, fișiere css. Și dacă știți că nu le veți schimba de cele mai multe ori, le puteți seta pe o valoare mai mare ca o lună. Așadar, odată ce vizitatorul îți încarcă indexul, vor primi fișierele CSS și JavaScript. Și apoi, fiecare altă pagină care se bazează pe aceleași fișiere va fi redată mult, mult mai repede, deoarece acestea vor fi deja stocate pe hard disk-ul lor local.

Un alt lucru este să comprimați conținutul dvs.. În acest fel, transmiteți o versiune comprimată a datelor respective prin rețea.

WHC: Orice interesant vine la știucă pe SiteGround?

HP: Avem multe lucruri frumoase planificate înainte. Sfatul meu ar fi să fii cu ochii pe blogul nostru. Tocmai am introdus noua noastră platformă de hosting de cloud. Se bazează pe container. Este super-rapid. Este într-adevăr, într-adevăr scalabil. Lucrăm constant la adăugarea de lucruri noi [și] îmbunătățirea serviciilor noastre.

Pentru a auzi interviul complet, descărcați podcast-ul Cat Gazduire Web.

Pentru mai multe informații despre funcțiile de găzduire ale SiteGround, faceți clic aici pentru a vizita site-ul lor web

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map