Inne i Joomla med Open Source Matters president Robert Jacobi

robert-Jacobi-joomla


Intervju med president i åpen kildekode Robert Jacobi

Som et av de tre innholdsstyringssystemene brukes Joomla av mange nettstedseiere for alle slags nettsteder. Etter å ha overgått nedlastingsmerket for 80 millioner, fortsetter Joomla Community fortsatt å trives. Robert Jacobi ble nylig valgt til president for Open Source Matters – organisasjonen som støtter Joomla-prosjektet. Det var min glede å få sjansen til å snakke med Robert om Joomla og innholdsstyringssystemer – inkludert hva du skal se etter når du handler etter Joomla webhotell.

Blant temaene han tok opp var:

 • Mission and Vision of Open Source Matters
 • Joomlas nylige forbedringer
 • Hvordan Joomla sammenligner med WordPress og Drupal
 • Den beste måten å lære Joomla på
 • Hvilken type webhotell er best for Joomla
 • Fremtiden til Joomla

Web Hosting Cat: Joomla overgikk nylig nedlastingsmerket på 80 millioner. Kan du fortelle oss om Joomla-samfunnet og hvordan det har vokst opp gjennom årene?
Robert Jacobi: Vi er en ideell organisasjon, så Open Source Matters er den juridiske og økonomiske armen for Joomla. Open Source Matters er helt frivillig. Hele Joomla-samfunnet er helt frivillig. Det er et av de største open source-prosjektene på internett, og gir nesten fire prosent av internett, over syv prosent av kjente innholdsstyringssystemer – et stort prosjekt.

WHC: Som president for Open Source Matters – organisasjonen som støtter Joomla-prosjektet, kan du snakke om organisasjonens oppdrag og visjon?
RJ: Først og fremst er vårt oppdrag åpen kildekode – å sørge for at uansett hva vi utvikler og bygger ut er fritt tilgjengelig, lett tilgjengelig og lett nyttig. Vi tror at det er en måte å kommunisere på nettet som ikke er så enkelt som bare en bloggtjeneste og heller ikke er så komplisert som å bygge opp fra bunnen av. Så vi prøver å treffe den midterste bakken der vi kan appellere til utviklere som enkelt kan laste ned maler og utvide sitt visuelle arkiv for utviklede nettsteder, så vel som designere som er utvikler-sentriske.

WHC: Hva er noen av de siste forbedringene fra Joomla?
RJ: Vi kunngjorde nettopp Joomla 3.7 beta 4. Vi ser på å gjøre innhold mer tilgjengelig. Vi har lagt til tilpassede felt til mye av innholdet vårt, så det er ikke bare en stor artikkel, i tillegg til å utvide vår internasjonale språkstøtte. Og det er virkelig en av de viktigste fantastiske tingene vi har jobbet veldig hardt de siste nesten fem årene.

WHC: Hva tar du for deg med dagens status for innholdsstyringssystemer, og hvor skal de i fremtiden?
RJ: Det er to veldig forskjellige grupper akkurat nå. Jeg vil si at det er nedlastingen av programvaren din og få den i gang – enten du gjør det på ditt eget sett med servere eller bruker en hostingleverandør, samt skyprogramvaren som en tjeneste. Joomla har faktisk en administrert tjenestemodul på joomla.com. Programvaren er tilgjengelig på joomla.org. Du kan også gå til joomla.com for å kjøre den som en tjeneste.

WHC: Hvordan vil du skille Joomla fra andre innholdsstyringssystemer som WordPress og Drupal?
RJ: WordPress serverer en flott spesifikk nisje, og det er et søtt sted og veldig vellykket at de eier 50% av markedet. Mens du ser på Joomla, selv om den ligger på andreplass, er den omtrent 4%. WordPress kan få enkle nivåer av innhold til forbrukeren av det innholdet veldig raskt. Det vi fokuserer på på Joomla, tar det neste steget. Hvordan får du noen som er komfortable med en WordPress-type modul og deretter la dem legge til en butikk veldig enkelt, legge til arbeidsflyt veldig enkelt, forskjellige typer innholdsstrukturer – uten å være så tekniske som en Drupal-utvikler. Jeg tror vi forstår forbrukeren bedre når de trenger å gjøre noe ganske enkelt på en kraftig måte.

WHC: Hvis noen vil lære hvordan du bruker Joomla, hvordan vil du anbefale at de gjør det?
RJ: Gå direkte til joomla.org. Men vi har også et stort utdanningssenter på nettstedet som gir mange hender på videoer å gå gjennom før du sitter der og laster ned den. Vi har også flere typer demomiljøer for å kjøre Joomla. Det er demo.joomla.org. Det er joomla.com som tilbyr gratis pakker, så du trenger ikke engang å bekymre deg for å laste ned den og installere den. Du kan få en veldig god ide om hvordan du bruker programvaren bare gjennom nettleseren din.

WHC: Joomla driver alle slags nettsteder, inkludert Holiday Inn, FN og Michael Phelps. Er det noen bestemt bransje eller nettstedstype som du ser økt vekst med hensyn til Joomla-bruk?
RJ: Tradisjonelt har Joomla vært veldig populær for ideelle organisasjoner. Og de har funnet ut at vi har forstått det fellesskapet veldig godt, og vi vet hvordan vi kan kommunisere med dem og sette opp nettsteder og jobbe med dem. Men det har blitt brukt i alle bransjer. Så vi får mange offentlige nettsteder, spesielt utenfor Amerika. Så europeiske nettsteder, statlige nettsteder er Joomla-baserte, Afrika, Midt-Østen og Sørøst-Asia – så vel som e-handelsbutikker som selger titalls til hundrevis av millioner dollar av produkter og tjenester. Så det er ingen spesifikk sluttbruker. Den er virkelig rettet mot brukeren som vil gjøre mer og ikke ønsker å bli veid ned av mange programvarekoder eller lære hva Drupal 7s prosedyrespråk er.

WHC: Hva er noen av de viktige faktorene du må vurdere når du leter etter Joomla webhotell? Hvilken type hosting vil du anbefale?
RJ: Mye av det avhenger av dine behov. Noe av det kan være: “Jeg trenger virkelig noen til å holde meg gjennom hele prosessen.” Du kan også gjøre gode skalerbare nettsteder med Microsoft Azure eller Amazon webtjenester. Microsoft Azure har en Installerbar Joomla-versjon med ett klikk. Det er klart at du vil ha en webhotell som kjører den nyeste versjonen av PHP.

WHC: Hva er i vente for Joomla i fremtiden?
RJ: Vi har Joomla 4, som ser ut til å være slutten av året, som utvider arkitekturen for APIer for hvile, mer kommunikasjon mellom annen programvare og tjenester, strømlinjeformet brukeropplevelse. Så det er noen spennende ting vi ser på.

Klikk her for anbefalinger fra Joomla Web Hosting

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map