Inom Joomla med Open Source Matters president Robert Jacobi

Robert-jacobi-joomla


Intervju med Open Source Matters president Robert Jacobi

Som ett av de tre främsta innehållshanteringssystemen används Joomla av många webbplatsägare för alla typer av webbplatser. Efter att ha nyligen överträffat 80 miljoner nedladdningsmärken fortsätter Joomla Community att blomstra. Robert Jacobi valdes nyligen till president för Open Source Matters – den organisation som stöder Joomla-projektet. Det var mitt nöje att få chansen att prata med Robert om Joomla och innehållshanteringssystem – inklusive vad man ska leta efter när man handlar till Joomla webbhotell.

Bland de ämnen han behandlade var:

 • Mission and Vision of Open Source Matters
 • Joomlas senaste förbättringar
 • Hur Joomla jämför med WordPress och Drupal
 • Det bästa sättet att lära sig Joomla
 • Vilken typ av webbhotell är bäst för Joomla
 • Joomlas framtid

Webbhotellskatt: Joomla överträffade nyligen 80 miljoner nedladdningsmärken. Kan du berätta om Joomla Community och hur den har vuxit under åren?
Robert Jacobi: Vi är en ideell organisation så Open Source Matters är den juridiska och finansiella armen för Joomla. Open Source Matters är helt frivillig. Hela Joomla Community är helt frivillig. Det är ett av de största open source-projekten på internet som driver nästan fyra procent av internet, över sju procent av kända innehållshanteringssystem – ett enormt projekt.

WHC: Som ordförande för Open Source Matters – den organisation som stöder Joomla-projektet, kan du prata om organisationens uppdrag och vision?
RJ: Först och främst är vårt uppdrag open source – att se till att allt vi utvecklar och bygger ut är fritt tillgängligt, lättillgängligt och lättanvändbart. Vi tror att det finns ett sätt att kommunicera över webben som inte är så enkel som bara en bloggtjänst och inte heller så komplicerad som att byggas upp från grunden. Så vi försöker träffa den mellersta marken där vi kan vädja till utvecklare som enkelt kan ladda ner mallar och utöka sitt visuella arkiv av utvecklade webbplatser såväl som designers som är utvecklarcentriska.

WHC: Vilka är några av de senaste förbättringarna från Joomla?
RJ: Vi tillkännagav just Joomla 3.7 beta 4. Vi tittar på att göra innehåll mer tillgängligt. Vi har lagt till anpassade fält till mycket av vårt innehåll, så det är inte bara en stor artikel, liksom att utöka vårt internationella språkstöd. Och det har verkligen varit en av de viktigaste fantastiska saker som vi har arbetat mycket hårt med under de senaste nästan fem åren.

WHC: Vad tar du med det nuvarande tillståndet för innehållshanteringssystem och vart ska de vara i framtiden?
RJ: Det finns två mycket distinkta grupper just nu. Jag skulle säga att det är nedladdningen av din programvara och få den igång – oavsett om du gör det på din egen uppsättning servrar eller använder en webbhotell, såväl som molnprogramvaran som en tjänst. Joomla har faktiskt en hanterad servicemodul på joomla.com. Mjukvaran är tillgänglig på joomla.org. Du kan också gå till joomla.com för att köra det som en tjänst.

WHC: Hur skulle du skilja Joomla från andra innehållshanteringssystem som WordPress och Drupal?
RJ: WordPress serverar en fantastisk specifik nisch, och det är en söt plats och mycket framgångsrik att de äger 50% av marknaden. Medan du tittar på Joomla, även om det ligger på andra plats, är det bara cirka 4%. WordPress kan få enkla nivåer av innehåll till konsumenten av det innehållet mycket snabbt. Det vi fokuserar på på Joomla tar nästa steg. Hur får du någon som är bekväm med en WordPress-typmodul och sedan låta dem lägga till en butik mycket enkelt, lägga till arbetsflöde mycket enkelt, olika typer av innehållsstrukturer – utan att behöva vara så tekniska som en Drupal-utvecklare. Jag tror att vi förstår konsumenten bättre när de behöver göra något helt enkelt på ett kraftfullt sätt.

WHC: Om någon vill lära sig att använda Joomla, hur skulle du rekommendera att de gör det?
RJ: Gå direkt till joomla.org. Men vi har också ett stort utbildningscenter på webbplatsen som ger många händer på videor att gå igenom innan du sitter där och laddar ner den. Vi har också flera typer av demomiljöer för att köra Joomla. Det finns demo.joomla.org. Det finns joomla.com som erbjuder gratis paket, så du behöver inte ens oroa dig för att ladda ner det och installera det. Du kan få en mycket god uppfattning om hur du använder programvaran bara genom din webbläsare.

WHC: Joomla driver alla typer av webbplatser inklusive Holiday Inn, FN och Michael Phelps. Finns det någon särskild bransch eller webbplats som du ser en ökad tillväxt när det gäller användningen av Joomla?
RJ: Traditionellt har Joomla varit mycket populär för ideella organisationer. Och de har upptäckt att vi har förstått den gemenskapen mycket väl och vi vet hur vi ska kommunicera med dem och sätta upp webbplatser och arbeta med dem. Men det har använts i alla branscher. Så vi får en hel del statliga webbplatser, särskilt utanför Amerika. Så europeiska webbplatser, statliga webbplatser är Joomla-baserade, Afrika, Mellanöstern och Sydostasien – liksom e-handelsbutiker som säljer tiotals till hundratals miljoner dollar produkter och tjänster. Så det finns ingen specifik slutanvändare. Den riktar sig verkligen mot den användare som vill göra mer och inte vill tyngas av massor av programvarukod eller lära sig vad Drupal 7: s processspråk är.

WHC: Vad är några av de viktiga faktorerna att tänka på när du letar efter Joomla webbhotell? Vilken typ av värd skulle du rekommendera?
RJ: Mycket av det beror på dina behov. Något av det kan vara: “Jag behöver verkligen någon som håller mig igenom hela processen.” Du kan också göra fantastiska skalbara webbplatser med Microsoft Azure eller Amazon webbtjänster. Microsoft Azure har en inställbar Joomla-version med ett klick. Uppenbarligen vill du ha en webbhotell som kör den senaste versionen av PHP.

WHC: Vad är i väntetid för Joomla i framtiden?
RJ: Vi har Joomla 4, som troligen kommer att vara slutet av året, som utökar arkitekturen för vilol API, mer kommunikation mellan annan programvara och tjänster, strömlinjeformad användarupplevelse. Så det är några spännande saker som vi tittar på.

Klicka här för rekommendationer för Joomla webbhotell

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map