Intervju med Chris Lema – VD för produkter på Liquid Web

chris-lema-intervju


I den här intervjun gjorde jag med WordPress Evangelist Chris Lema, ta reda på:

När det gäller WordPress och bloggning är Chris Lema myndigheten inom WordPress community. Om du någonsin får chansen att delta i en av hans presentationer, missa inte det eftersom hans föredrag är alltid de mest populära och mest deltagna på konferenser. Förutom att arbeta med sin blogg chrislema.com, Chris är också VD för produkter på Liquid Web. De är specialiserade på hanterad WordPress-värd. Och nu har Chris och hans team utvecklat en ny hanterad värdprodukt för WooCommerce.

Nyligen hade jag nöjet att chatta med Chris, och jag var väldigt angelägen om att ta hans blogg, WordPresss framtid och Liquid Web’s Managed WooCommerce-lösningar.

Webbhotellkatt: Vad är ditt nummer ett tips för bloggare som vill bli så framgångsrika som dig själv?

Chris Lema: Det är alltid svårt att råda någon och säga “Hej om du gör vad jag gjorde så fungerar det” eftersom olika människor, olika tider, olika dynamik. Men jag tror att tipset jag ger de flesta människor oftast och har mest kraft är: Det handlar om konsistens. Så om du säger att jag skriver två gånger i veckan, skriver du två gånger i veckan. Om du ska säga att jag skriver fyra gånger i veckan, skriver du fyra gånger i veckan. Men levererar det konsekvent eftersom du gör förtroende när du gör det och när du skapar det konsekventa schemat som folk kan komma till. Och det förtroendet är det som gör att människor då kan säga att jag kommer att läsa igen, jag kommer att läsa igen. Det betyder att du får mer innehåll, men det betyder också att de utvecklar ett förtroende för din röst och respekt för dig. Så jag skrev sju dagar i veckan i tre år i rad. Och det är vad som verkligen byggde mitt varumärke.

WHC: Vilka förändringar har du sett i bloggvärlden sedan du började? Har din närmade sig att blogga förändrats genom åren?

CL: Jag tror att den största förändringen är Google. Googles modell för att förstå var auktoritet kommer ifrån och vem respekterar vad och vad de letar efter har verkligen förändrats – till det bättre – för att fokusera på användarens avsikt: Vad försöker användaren göra? Men på grund av den övergången till användarens avsikt flyttas den till ämneskluster. Så jag gör mig redo att starta chrislema.com igen och börja skriva mer konsekvent där igen efter två eller tre år med att ta det lite långsammare. Och nu är skrivandet helt annorlunda eftersom jag måste skriva i kluster. Du skriver en större, inte superlång, men en större ämnespunkt. Men då, alla dessa kluster runt det som svarar på andra små variationer av den frågan. Så om någon säger: “Varför ska jag tänka på bildkomprimering?” Och du går, “Åh, jag kommer att svara på det.” Men jag kommer också att göra bildkomprimering på e-handel och bildkomprimering på annat sätt, och borde jag göra bildkomprimering när jag är en fotograf. Och du svarar på alla dessa olika frågor som är löst relaterade men som också är kopplade till olika målgrupper i det klustret och sedan länkade till varandra. Och Google tittar på länkarna som kommer in i till och med kantnoderna och ser på det för hela värdet på klustret och går “Okej. Nu ser jag att du har auktoritet. ” Så det har förändrats, och det påverkar hur vi tänker på hur vi skriver innehåll.

WHC: Var ser du WordPress under de kommande fem åren?

CL: Vi har rätt när det gäller WordPress som övergår till den här Gutenberg-modellen. Och om det har gjort fel kan det döda allt. Om det är gjort rätt kan det öppna dörrarna dramatiskt. Det är som en omskrivning av plattformen. Tanken här är att varje enskild sak i WordPress kommer att bli ett block. Vilket betyder att du interagerar med ett block är hur du interagerar med ett annat block. När du tänker på det så går du, vänta det betyder att hur jag behandlar annonser är på samma sätt som jag behandlar innehåll – vilket inte är så det fungerar idag. Vi skjuter annonser åt sidan. Men om jag kan göra villkorad dynamisk visning av annonser som jag gör villkorad dynamisk visning av innehåll, och om jag kan infoga annonser var som helst jag kan infoga innehåll, har jag en helt annan modell. Och så, det är en grundläggande förändring av hur WordPress fungerar. Om det är rätt och det tar fart kan vi se alla möjliga framtida publiceringsmodeller, alla möjliga framtida sorters produkter som ligger ovanpå det. Så det öppnar dörren för mycket, det måste bara göras rätt.

chris-lema-podcast-intervju

WHC: Kan du berätta om teamet på Liquid Web? Prata om teamets uppdrag och mål, särskilt när det gäller WordPress-webbplatsägare.

CL: Jag kom för cirka 18 månader sedan. Och för 18 månader sedan var det nästan ingen ansträngning eller arbete kring WordPress eller WooCommerce. Och så en del av det jag kom till var att bygga ett produktteam och att ha det teamet dedikerat att fokusera på inte bara WordPress, utan det som vi just nyligen lanserade, hanterade WooCommerce-värd. Så teamets fokus är att bygga ut denna nya plattform. Och eftersom det inte fanns någon hanterad WooCommerce-plattform innan dess, gör du den upp. Frågan är: Vad är en hanterad WooCommerce-plattform? Har du inte hanterat WordPress-värdar har du redan installerat WooCommerce? Ja, men det är inte vad en hanterad plattform ska vara i WooCommerce-världen. Så det borde betyda mer. Det borde göra mer, och så är det vad vi spenderade tid på. Alla fokus är desamma i det rummet. Det är ett fokus på hur vi bygger den bästa och den nya definitionen av hur hanterad WooCommerce-hosting ser ut.

WHC: Vilka är några av de stickpunkter som WooCommerce-användare kan stöta på som du har adresserat med Liquid Web’s Managed WooCommerce Hosting?

CL: En av de största är rapporteringen. Jag menar, rapportering är en av de bitar där du vill om jag använder den ursprungliga WooCommerce-rapporteringen, för det första får jag inte mycket data. Men om jag får data, betyder det att jag gör min butik långsammare genom att be den att köra alla dessa frågor. Så det är inte bra för mina kunder. Men om jag vill veta vissa frågor, [till exempel] visa mig alla kunder som har köpt med kuponger, är det som; ja, jag vet inte hur man gör det. Det är inte vad jag gör. Så en av de saker vi gick ut var att bygga ett partnerskap med glew.io. Och med Glew arbetade vi för att föra all den autosegmenteringen och all den rapporteringen till plattformen. Så rapporteringen var en av dem.

Den andra största som vi tillbringade mycket tid på var kanske hastighet. Den genomsnittliga WooCommerce-butiken laddas på 4 till 6 sekunder, och du går “det är bara för långsamt”. Men det är inte nödvändigtvis WooCommerces fel. Det är ofta utvecklarna som byggde sajten eller butiksägarna som arbetade på webbplatsen och alla saker de gjorde utan att ta hänsyn till hastigheten. Så vi har ett exempel på en webbplats som vi testar varje dag. Vi gjorde mycket prestandatestning. Och den exempla webbplatsen har 9000 produkter. Det har ett snyggt tema. Den har bilder och flera bilder. Det har förmågan att zooma in på dessa bilder. Den har fullständiga beskrivningar på kropparna. Det har relaterade produkter. Och hela webbplatsen, varje sida som du laddar in laddas på cirka 0,7 sekunder vardera.

Så hastighet och rapportering var de två första stora vi tog itu med. Och sedan lagrade vi på övergivna vagnar, så vi gjorde ett partnerskap med Jilt så att du kunde få tillbaka dessa kunder. Genom att få dem tillbaka ger det dig möjlighet att generera mer intäkter. Så det är tre av de stora som vi sa låt oss se till att dessa löses när vi lanserar.

WHC: För de som är intresserade av att få en första titt på Liquid Web: s WooCommerce Hosting, kan de schemalägga en demo online med en rådgivare?

CL: Japp. Och vi har också en annan funktion. Vi har något som heter 15-dagars prestandautmaning. 15-dagars prestandautmaningen är ett program där kunden låter oss göra en kopia av deras webbplats till vår plattform. Det är inte en fungerande butik – vi kommer inte att avskräcka någon trafik eller något annat. Vi gör bara en kopia av butiken till vår server. Och sedan går vårt team och gör en serie optimeringar. Och vid varje optimering spårar det resultatskillnaden. Och inom 15 dagar kommer vi att ha ett möte med dig och vi kommer att visa dig. Vi har gjort hundratals av dessa nu, och i varje enskilt fall har tiden sjunkit med minst 50%. Om du tar en 12 sekunders butik och tar den till 6, eller tar en 6 sekunders butik och tar ner den till 2, är det dramatiskt för den butikens fördel när det gäller att människor klickar och bläddrar och umgås.

chris-lema-Michael-jamesDet var ett stort nöje att ha möjlighet att chatta med Chris Lema – Blogger, WordPress Evangelist och VD för produkter på Liquid Web.

Kolla in Chris’s Blog på ChrisLema.com

Läs min recension av Liquid Web’s Managed WooCommerce Hosting här

Klicka här för mer information om Liquid Web’s Managed WooCommerce Hosting, en gratis demonstration och 15-dagars prestandautmaning

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map