Intervju med Maria Sparagis – DirectPayNet

Maria Sparagis


Om du planerar att bygga en e-handelswebbplats eller om du behöver bearbeta onlinebetalningar måste du vara medveten om dina alternativ för att ställa in ett handelskonto och en betalningsport. Maria Sparagis är en expert på att hitta betalningslösningar – särskilt för nischar med hög risk. Jag talade nyligen med henne om vad webbplatsägare måste tänka på när de implementerar ett betalningssystem, framtiden för digital valuta och hur hennes företag DirectPayNet kan hjälpa till med betalningslösningar.

Webbhotellkatt: Kan du berätta lite om din bakgrund och hur ditt företag DirectPayNet hjälper internetföretagare med deras onlineförsäljning?

Maria Sparagis: Jag har varit i betalningsutrymmet i tio år. Jag var faktiskt en av de första anställda på MindGeek. Så jag hjälpte dem att utveckla en betalningsstrategi och gick igenom alla hinder för att förstå varför vi inte kunde få betalningsleverantörer och integrera gateways och i princip navigera i hela utrymmet. Jag gjorde det i cirka tre år. Jag fortsatte därifrån och startade DirectPayNet bara för att jag insåg att det fanns en möjlighet för mig att hjälpa andra köpmän som är i rymden – allt hög risk. Så digitala nedladdningar, dieterbjudanden, vad som helst på det området. Så i huvudsak hjälper jag köpmän som har svårt att hitta betalningslösningar hitta lösningar antingen inhemskt här i USA eller offshore. Många köpmän söker mig specifikt för att jag kan ge dem tips om konverteringar, tips på deras beställningssidor (vad som fungerar), hur vi kan minska deras minskningsprocent, få bättre godkännanden och så vidare.

WHC: Vad behöver nya webbplatsägare absolut veta om de vill starta en e-handelswebbplats eller acceptera betalningar online?

FRÖKEN: Det enda som jag säger till köpmännen så snart de börjar är att du först ska leta efter din lösning innan du letar efter din CRM och din teknik, eftersom din lösning för att hitta ett handelskonto är mycket svårare än att hitta teknikleverantörer att stödja den specifika lösningen. Det som händer är många gånger när handlare kommer igång, de väljer en CRM, de väljer all denna teknik och sedan hittar de en betalningslösning – men inget av det är integrerat och de har spenderat så mycket pengar. Så då försöker de att arbeta bakåt, vilket inte är mycket meningsfullt.

WHC: Finns det några webbplatsplattformar som är bättre lämpade för att acceptera onlinebetalningar?

FRÖKEN: Jag tror att plattformen är agnostisk. Det spelar ingen roll så länge din design är bra och den konverterar. Vad jag tror skulle hjälpa är att många handlare börjar använda värd betalningssidor. Jag skulle förmodligen säga att om du har lite pengar att investera i att designa din egen sida och se till att den finns på din URL, kontra att avleda kunden någon annanstans, har du förmodligen mycket bättre. Men det tar lite pengar. Du behöver ditt SSL-certifikat. Du måste se till att dina sidor är krypterade och så vidare. Men jag tycker att det är en värdefull investering eftersom det vanligtvis ger högre konverteringar för kunderna.

WHC: I din erfarenhet av att arbeta med webbplatsförsäljning, finns det några andra tips om betalningsbearbetning som du kan dela med vår publik som kan hjälpa dem att öka sin försäljning?

FRÖKEN: Beroende på var din volym är, försök att hitta en lokal lösning. Om du till exempel har mycket europeisk trafik och vill tjäna pengar på den kommer du alltid att konvertera bättre med en lokal europeisk bank kontra en bank i USA. Försök också att debitera kunder i deras ursprungliga valuta. Så om det är euro eller GBP, även om din bank konverterar den till amerikanska dollar efter, är det bättre för dig att debitera i det avseendet. Jag tror vad gäller trafik och din beställningssida, som jag sa att det är verkligen viktigt att försöka vara värd för din egen.

WHC: Vad tycker du om framtiden för digital valuta som Bitcoin?

FRÖKEN: Det är ett av mina favoritämnen. Jag har varit en stor förespråkare och en stor tro på att saker kommer att förändras i det monetära systemet. Min personliga åsikt är att vi kommer att se en hel del förändringar i betalningsutrymmet beror mer på Blockchain än på Bitcoin – tekniken som hjälper Bitcoin att vara vad den är. Blockchain tillåter människor att omedelbart handla mot till exempel ett kreditkort som har en tre dagars avvecklingsperiod. Jag tror att på grund av att världen rör sig på det digitaliserade sättet så är det folk vill ha sina pengar direkt. De vill inte vänta tre dagar. När människor inser hur kraftfull denna teknik är, tror jag att vi kommer att se några enorma förändringar de närmaste tre till fem åren där.

WHC: Kan du förklara hur processen fungerar när någon kontaktar DirectPayNet för att få hjälp med att ställa in betalningsbehandling online?

FRÖKEN: Vi har en föransökningsprocess som inte är någon skyldighet för handlaren. Så om de vill se om en lösning skulle passa, kontakta de oss bara via vår försäljnings-e-postadress. De kan gå till vår webbplats. Jag har också en personlig sida, MariaSparagis.com. Och det berättar faktiskt lite om mina färdigheter och så vidare, men DirectPayNet.com – vi har några få ombord som kan hjälpa också.

WHC: Hur lång tid tar processen innan någon kan behandla live betalning på sin webbplats?

FRÖKEN: Det är en av mina favoritfrågor eftersom det alltid beror på säljaren och hur snabbt de gör saker. Men om saker fungerar i en mycket trevlig takt, där till exempel min begäran om ändringar eller dokumentation görs inom en till två dagar, skulle det vanligtvis ta ett inhemskt amerikansk konto ungefär två veckor.

Besök DirectPayNet.com för mer information om betalningsbehandling online.

Se till att lyssna på min intervju med Maria på webbhotell Cat Podcast.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map