Intervju med Michelle Stinson Ross – Social Media Authority

Michelle Stinson Ross


Sociala medier fortsätter att vara ett av de mest kraftfulla sätten att marknadsföra din webbplats. Och även om sociala aktier inte påverkar dina sökmotorresultat direkt, kan du välja rätt sociala medieplattform och hitta rätt påverkare mycket popularitet och trafik till din webbplats..

Nyligen hade jag möjlighet att prata med Michelle Stinson Ross, en av branschens ledande experter på sociala medier med Authority Labs. Hon gav några användbara tips om hur du hittar rätt sociala medier och verktyg för att bäst marknadsföra din webbplats.

Webbhotellkatt: Vilka är de bästa sätten att använda sociala medier för att driva trafik till din webbplats?

Michelle Stinson Ross: Först och främst om sociala medier är avsedda att driva trafik, måste du inkludera länkar. Det räcker inte att tweeta något som är coolt eller dela en intressant bild. Verkligen till och med ta upp ett hack och göra inbyggd video i endera Twitter på Facebook – det är fantastiskt! Det ger människor till ditt nav där på den kanalen. Men när det gäller att köra trafik måste den ha en länk.

WHC: Bör du fokusera huvudsakligen på Twitter och Facebook? Eller bör du försöka ta med så många sociala medier som möjligt?

MSR: Det beror på flera mål. Så, om ditt övergripande mål på sociala medier är att bara få så mycket varumärkesigenkänning som du kan, om det handlar mer om att bygga ditt varumärkes persona online, än ja, du vill sprida. När det gäller djupare och mer meningsfulla kundrelationer och äkta bandbehörighet måste du verkligen borras ner i en, två, kanske tre kanaler som dina kunder älskar bäst. Det kan vara Facebook och Twitter – det kan vara LinkedIn och Google+. Det kan vara Periscope och Instagram. Det beror på vem dina kunder är och var de verkligen vill umgås och verkligen vill engagera sig.

WHC: Vad tycker du om Google+? Bör människor fortfarande bry sig om det?

MSR: Google+ är lite svårt. Nummer ett, det är fantastiskt om din nisch råkar leva på Google+. Till exempel för oss här i den digitala marknadsföringsbranschen finns det ett mycket, mycket livligt och aktivt community på Google+. Utesluter ingen, om du är i den här branschen bör du vara involverad i Google+. Efter att ha sagt att det, utöver de nischer som är intresserade av Google+, det är som allt annat, kanske du får bättre service på Pinterest än Google+. Du måste verkligen se till att du känner din publik. Men baksidan av det är att vi inte vet om Google kanske går i pension eller inte. Jag måste lämna det som en varning. Men det finns åtminstone något värde i hur snabbt en sida indexeras om den har delats på Google+. Så om du absolut behöver att det ska indexeras snabbt och börja rangordna snabbt behöver du det Google+ verktyget i din bakficka.

WHC: Är vissa typer av sociala aktier mer värdefulla än andra? Till exempel Facebook-aktier, Twitter återvänder, Pinterest-repins osv.?

MSR: Återigen, mycket av det har att göra med var din publik redan är. Om du är ett B-till-företag och du har en enorm närvaro med säga mammor med småbarn hemma, är den Facebook-aktien förmodligen mycket, mycket värdefull för dig. Jag säger inte att stanna hemma mammor är de enda på Facebook, men vi vet att massor av mammor delar deras liv, sina barn på Facebook. De frågar ständigt andra mammor om vad som är bäst detta eller vad är det bästa. De frågar varandra om blöjeannonser – den typen av saker. På samma gång, om din publik är på Twitter, blir den retweet verkligen, verkligen värdefull – särskilt om det du delar är mer nyhetsrelaterat, mer realtidsrelaterat. Om du behöver driva trafik snabbt, kanske du vill ha andelar på retweets snarare än en Facebook-aktie som kan ta väldigt lång tid att komma till verket.

WHC: Hur ofta ska du posta per dag på sociala medier? Är det okej att retweeta samma post vid olika tidpunkter?

MSR: Åh absolut, ja! Tänk på det. Först och främst är den tweeten bara 140 tecken ändå. Och beroende på hur aktiv din publik är – jag är säker på att du har sett Twitter-flöden som absolut rullar snabbare än du kan läsa dem. Den tid som den lilla tweeten stannar framför vissa människors ansikte kan bara vara kortare än ett finger. Så det är absolut värt att tweeta den saken om och om igen och igenom hela dagen. Om du har en stor publik är det troligt att publiken är spridd över ett brett geografiskt område och de kommer inte ens att vara på Twitter samtidigt.

WHC: Finns det några sociala medier som du rekommenderar att människor använder? Gillar du Hootsuite?

MSR: Jag gillar Hootsuite. Det är inte min väg till just nu, men det beror på att jag är villig att lägga lite pengar bakom det jag gör. Jag älskar SproutSocial både för rapportering och kampanjtyps aspekter av delning över flera kanaler. För Twitter särskilt, gillar jag verkligen TweetDeck. Det har funnits för alltid. Det gör inte många saker, men vad den gör gör det verkligen, riktigt bra. Så när jag jämför vad jag kan använda Hootsuite för skulle jag föredra att använda TweetDeck när det gäller Twitter. Och sedan gillar jag också buffert för bara kurering och delning.

WHC: Alla undrar alltid om nästa stora sociala mediesida. Finns det något i horisonten som du ser som nästa monster när det gäller sociala medier eller kommer Facebook och Twitter att fortsätta att dominera?

MSR: Pinterest kommer starkt. Jag ärligt talat skulle inte helt räkna ut några av de nya killarna att fältet som Periscope och MeerKat. Jag tror att det som kommer i horisonten är mer och mer videoinnehåll, och fler och fler små verktyg, små nischficka saker som gör det möjligt för varumärken, förespråkare, vanliga vardagliga användare att lättare skapa och dela videoinnehåll. Social video kommer definitivt att bli den sak som kommer upp.

Lyssna på den fullständiga intervjun med Michelle i det här avsnittet av vår podcast.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map