Intervju med SiteGround-ekspert Hristo Pandjarov

Hristo Pandjarov - SiteGround


I disse dager er det viktigere enn noen gang å ha et raskere nettsted. I tillegg til å holde besøkende fornøyde og ikke bli frustrerte nok til å forlate nettstedet ditt, kan en raskere lasting av nettsteder faktisk hjelpe deg når det gjelder søkemotorene.

Hristo Pandjarov er WordPress- og SEO-ekspert hos SiteGround. Nylig hadde jeg en sjanse til å snakke med Hristo om hastighet på nettstedet. Han tilbød en rekke nyttige tips som involverer alt fra webservere og omvendt fullmakt til databaseproblemer til innholdsoptimalisering og mer.

Vi diskuterte også hvordan SiteGround hjelper kundene med å få fart på nettstedene sine.

Web Hosting Cat: La oss begynne med litt om bakgrunnen din. Hva slags kule ting jobber du med for SiteGround?

Hristo Pandjarov: Jeg jobber med stort sett alt vi lager for våre WordPress-kunder. De nyeste og kuleste verktøyene våre er stasjonsverktøyet som lar deg raskt lage en kopi av nettstedet ditt, slik at du ikke trenger å jobbe på livesidene dine. Og vi har et av de mest sofistikerte hurtigbufringssystemene: SuperCacher – som forbedrer ytelsen til nettstedet ditt.

WHC: Hvor mye av forskjellen gjør webhotell faktisk med tanke på nettstedets hastighet?

HP: Det gjør mye forskjell. Hvis du ikke har lagt inn nok innsats for å optimalisere serverkommunikasjonen, serverkonfigurasjonen, nettverket ditt, datasenteret; du får ikke gode hastigheter. Å gi folk bare PHP og MySQL er ikke nok lenger. En kvalitetsleverandør av webhotell bør gi deg en fin cache-mekanisme som Nginx eller Lakk og verktøy som du kan bruke til å forbedre nettstedet ditt.

WHC: Kan du snakke litt om omvendte fullmakter kontra hurtigbufring? Er det likt? Er den ene bedre enn den andre? Hva vil du anbefale?

HP: De fungerer på en lignende måte. De lagrer begge den endelige utdataene fra nettstedet ditt i en cache. Og når neste besøkende åpner den samme siden, hvis innholdet ikke endres, vil de få den hurtigbufrede versjonen av den i stedet for den dynamiske. Så slik du lagrer MySQL-databaseforespørsler, sparer du arbeidet med PHP-tjenesten, og generelt gjør det at lastetidene blir raskere.

Forskjellen er at plugins som gir hurtigbufring av filer; de lagrer den informasjonen på serverens harddisk, mens omvendte fullmakter lagrer den i serverens minne. Og dessuten jobber de foran webserveren. Så, dine omvendte fullmakter er langt mer sofistikerte enn din vanlige filbuffer. Du får informasjonen fra RAM, som er ganske mye det raskeste stedet du kommer til å få den informasjonen fra.

WHC: Databaser er et annet stort problem der du kan ha flaskehalser. Hva er de beste måtene å håndtere langsomme spørsmål med databasene dine?

HP: Først må du overvåke sakte spørsmål. MySQL sakte spørringslogg vil peke deg på årsaken til de [sakte] spørsmålene. Sannsynligvis har du en uoptimert plugin eller et stykke kode du har skrevet som ikke er bra. Det er ikke en regel å løse alle disse problemene.

WHC: Alle nettstedene må ha overbevisende innhold. Hva er noen av måtene vi kan optimalisere sideinnholdet slik at det blir lastet raskere?

HP: Det er en god idé å bruke litt tid på å analysere hvordan de besøkende faktisk samhandler med nettstedet ditt. Det er gratis verktøy der ute, [så vel som] betalte verktøy. På toppen av hodet mitt er Crazy Egg fordi jeg regelmessig bruker det til å teste SiteGround og mine personlige nettsteder. Du inkluderer bare et lite JavaScript til nettstedet ditt. Så begynner det å samle informasjon om hvordan brukerne dine faktisk samhandler med nettstedet ditt. Så hvis du for eksempel kan se at de fleste av besøkende ikke bla til slutten av innholdet ditt, er det kanskje et bra sted å kutte denne siden til flere sider.

WHC: Til slutt når jeg kommer ned på nettlesernivå, er det noe som kan gjøres for å optimalisere de individuelle nettleserne for å gjøre ting raskere?

HP: Det er noen få ting du kan gjøre. De kraftigste er å utnytte hurtigbufring av nettleseren – noe som ganske mye forteller den besøkende nettlesere hvor lenge de skal beholde en lokal kopi av visse typer ressurser som JavaScript-filer, CSS-filer. Og hvis du vet at du ikke vil endre dem som ofte, kan du stille dem til en høyere verdi som en måned. Så når besøkende besøker indeksen, får de disse css- og JavaScript-filene. Og så vil hver andre side som er avhengig av de samme filene bli gjengitt mye, mye raskere fordi de allerede er lagret på deres lokale harddisk.

En annen ting er å gzip komprimere innholdet ditt. På denne måten overfører du en komprimert versjon av dataene gjennom nettverket.

WHC: Alt spennende som kommer ned gjedda på SiteGround?

HP: Vi har mange kule ting planlagt fremover. Mitt råd vil være å følge med på bloggen vår. Vi har nettopp introdusert vår nye sky hosting plattform. Det er containerbasert. Det er superraskt. Det er virkelig, virkelig skalerbart. Vi jobber kontinuerlig med å legge til nye ting [og] for å forbedre tjenesten vår.

Last ned Web Hosting Cat Podcast for å høre hele intervjuet.

For mer informasjon om SiteGround-vertsfunksjonene, klikk her for å besøke nettstedet deres

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map