Intervju med SiteGround-expert Hristo Pandjarov

Hristo Pandjarov - SiteGround


Idag är det viktigare än någonsin att ha en snabbare webbplats. Förutom att hålla dina besökare lyckliga och inte få dem frustrerade nog att lämna din webbplats, kan en snabbare laddningswebbplats faktiskt hjälpa dig när det gäller sökmotorerna.

Hristo Pandjarov är WordPress- och SEO-expert på SiteGround. Nyligen hade jag en chans att prata med Hristo om webbplatsens hastighet. Han erbjöd ett antal användbara tips som involverade allt från webbservrar och omvända ombud till databasfrågor till innehållsoptimering och mer.

Vi diskuterade också hur SiteGround hjälper sina kunder att påskynda sina webbplatser.

Webbhotellskatt: Låt oss börja med lite om din bakgrund. Vilka slags coola saker jobbar du på för SiteGround?

Hristo Pandjarov: Jag arbetar med nästan allt vi gör för våra WordPress-kunder. Våra senaste och coolaste verktyg är vårt sceneringsverktyg som gör att du snabbt kan göra en kopia av din webbplats så att du inte behöver arbeta på dina live-sidor. Och vi har ett av de mest sofistikerade cachesystemen: vår SuperCacher – vilket förbättrar prestandan på din webbplats kraftigt.

WHC: Hur mycket av skillnaden gör webbhotell faktiskt vad gäller hastighet på webbplatsen?

HP: Det gör mycket skillnad. Om du inte har gjort tillräckligt med ansträngningar för att optimera din serverkommunikation, serverkonfiguration, ditt nätverk, ditt datacenter; du får inte bra hastigheter. Att tillhandahålla människor med bara PHP och MySQL räcker inte längre. En webbhotellleverantör av hög kvalitet bör ge dig en trevlig cachemekanism som Nginx eller Lack och verktyg som du kan använda för att förbättra din webbplats.

WHC: Kan du prata lite om omvända ombud gentemot filcachen? Är det liknande? Är det en bättre än den andra? Vad skulle du rekommendera?

HP: De fungerar på liknande sätt. De lagrar båda den slutliga produktionen av din webbplats i en cache. Och när nästa besökare öppnar samma sida, om innehållet inte ändras, får de cache-versionen av den istället för den dynamiska. Så på det här sättet sparar du MySQL-databasförfrågningar, du sparar arbetet med PHP-tjänsten, och i allmänhet gör det dina laddningstider snabbare.

Skillnaden är att plugins som tillhandahåller cache-lagring; de lagrar den informationen på serverns hårddisk, medan omvända ombud lagrar den i serverns minne. Och dessutom arbetar de framför webbservern. Så dina omvända proxyer är mycket mer sofistikerade än din vanliga filcache. Du får informationen från RAM-minnet, vilket är ganska mycket den snabbaste platsen du kommer att få den informationen från.

WHC: Databaser är en annan stor fråga där du kan ha flaskhalsar. Vilka är de bästa sätten att hantera långsamma frågor med dina databaser?

HP: Först måste du övervaka dina långsamma frågor. MySQL långsam frågelogg pekar dig på orsaken till dessa [långsamma] frågor. Du har förmodligen ett unoptimiserat plugin eller en kod som du har skrivit som inte är bra. Det finns ingen regel för att fixa alla dessa problem.

WHC: Alla webbplatser måste ha trevligt innehåll. På vilka sätt kan vi optimera vårt sidinnehåll så att det laddas snabbare?

HP: Det är en bra idé att spendera lite tid på att analysera hur dina besökare faktiskt interagerar med din webbplats. Det finns gratis verktyg där ute, [liksom] betalda verktyg. På toppen av mitt sinne är Crazy Egg eftersom jag regelbundet använder det för att testa SiteGround och mina personliga webbplatser. Du inkluderar bara ett litet JavaScript till din webbplats. Sedan börjar det samla in information om hur dina användare faktiskt interagerar med din webbplats. Så om du till exempel kan se att de flesta av dina besökare inte rullar till slutet av ditt innehåll, kanske det finns ett bra ställe att klippa den här sidan på flera sidor.

WHC: Slutligen, ner till webbläsarnivå, finns det något som kan göras för att optimera dina individuella webbläsare för att göra saker snabbare?

HP: Det är några saker du kan göra. De mest kraftfulla är att utnyttja din webbläsare cachar – vilket ganska mycket berättar besökarens webbläsare hur länge du ska behålla en lokal kopia av vissa typer av resurser som JavaScript-filer, css-filer. Och om du vet att du inte kommer att ändra dem ofta kan du ställa in dem till ett högre värde som en månad. Så när din besökare laddar ditt index kommer de att få dessa css- och JavaScript-filer. Och sedan kommer alla andra sidor som är beroende av samma filer att återges mycket, mycket snabbare eftersom de redan lagras på sin lokala hårddisk.

En annan sak är att gzip komprimera ditt innehåll. På så sätt skickar du en komprimerad version av den informationen via nätverket.

WHC: Allt spännande som kommer ner på gädda på SiteGround?

HP: Vi har en hel del coola saker som planeras framöver. Mitt råd skulle vara att hålla ett öga på vår blogg. Vi introducerade just vår nya molnhotellplattform. Det är containerbaserat. Det är supersnabbt. Det är verkligen, riktigt skalbart. Vi arbetar ständigt med att lägga till nya saker [och] att förbättra vår tjänst.

Ladda ner webbhotell Cat Podcast för att höra hela intervjun.

För mer information om SiteGrords värdfunktioner, klicka här för att besöka deras webbplats

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map