WP Engines Jason Cosper på WordPress-utveckling

jason-cosper-wp-motor


Om du är en WordPress-användare och vill utveckla dina egna teman och plugins, eller om du är en erfaren WordPress-utvecklare som vill ha en experts åsikt om tillståndet för WordPress-utveckling, måste du kolla detta. Som utvecklaradvokat på WP Engine får Jason Cosper arbeta med alla slags coola saker som involverar WordPress. Oavsett om det är tema- eller pluginutveckling, WordPress-utvecklare, lokalmiljöutveckling, PHP eller andra ämnen relaterade till utvecklingen av WordPress-applikationer, är Jason myndigheten. På WordCamp i Orange County, CA, fick jag chansen att sitta och chatta med honom om WordPress-utveckling 2017.

Webbhotellkatt: Berätta om din roll på WP Engine som utvecklaradvokat.

Jason Cosper: Vad jag får göra dagligen är att jag pratar med plugin- och temautvecklare om hur deras kod kan fungera bättre på vår plattform och hur vår plattform kan fungera bättre med deras kod. Men i princip får jag betalt hela dagen för att prata om WordPress. Det är min funktion. Och jag vet inte hur jag har lyckats lycka till en sådan roll, men att kunna nördas om WordPress för min dagliga sak, jag är otroligt lycklig.

WHC: Vad är det bästa sättet att komma igång som WordPress-utvecklare?

JC: Ärligt talat, för att komma igång med utvecklingen finns det några kurser online som är riktigt fantastiska. Treehouse har en bra WordPress-utvecklingskurs. Jag tror att de slutade uppdatera, men det är fortfarande tillräckligt nyligen att det är värt att kolla om du har ett Treehouse-konto. Känner koden – de har en annan nybörjarutvecklingshandledning. Men egentligen bara typ av dykning och inlärning, initialt bara allmän PHP, och sedan typ av dykning och inlärning av plugins eller teman – vilket som intresserar dig mer. Och [då] slags att umgås på forumen, få svar på några frågor.

WHC: Är det lättare att börja utveckla teman eller plugins?

JC: Jag har ett plugin som jag skrev som antagligen är 25 kodrader, 30 kodrader. Ett tema är lite mer involverat. Du måste börja hantera flera filer, liknande saker. Om du tittar på Hello Dolly-insticksprogrammet som kommer med varje installation av WordPress, är hela anledningen till att du kan komma igång med WordPress-utveckling. Så om du vill redigera Hello Dolly och förvandla det till Big Lebowski-citat eller om du vill ha något annat, ändra det runt, kan du börja experimentera med det och det är mycket lättare att arbeta igenom det.

WHC: Vad är några av övervägandena att tänka på för responsiv design?

JC: Jag handlar om prestanda och optimering, så se till att dina bilder är väl anpassade, se till att du inte laddar onödigt JavaScript – särskilt om du inte nödvändigtvis behöver en sideffekt i den mindre storleken som du gör på en större storlek. Om du inte behöver inkludera jQuery, varför inkludera jQuery? Var uppmärksam och lite mer tankeväckande på vad du behöver ladda på vilka speciella brytpunkter och storlekar och liknande saker.

WHC: Vad är dina tankar om HHVM vs PHP7? Vilket rekommenderar du?

JC: Jag uppskattar vad HHVM och teamet på Facebook har gjort för att göra PHP snabbare. Det har bara i princip förvandlats till ett rymdlopp. Just nu tror jag att PHP är det bättre valet, bara för att de nyligen inte kör tester på HHVM för nya versioner av WordPress. Så när en ny version av WordPress släpps testar de på PHP-versioner tillbaka till 5.2. Så 5.2, 5.3, 5.4, 5.5, 5.6 och nu 7 testade de också till HHVM. HHVM-testet hade alltid ett par små buggar, gränser, misslyckanden, och de var som, “Du vet, PHP 7 är tillräckligt bra. Vi kommer inte att bry oss om att testa för HHVM längre. ” Så om det är tillräckligt bra för WordPress-kärnprojektet är det bra nog för mig.

WHC: Att kunna utvecklas i en lokal miljö är uppenbarligen viktigt. Kan du prata om Valet-projektet och några av fördelarna med att använda det för lokal WordPress-utveckling?

JC: Jag tycker verkligen att Valet är spännande. Jag använder ett antal olika utvecklingsmiljöer. Jag använder en Vagrant för min lokala utveckling. Jag använder Docker. Det handlar om att använda det verktyg som är rätt för det du behöver göra. När Valet är installerat på ditt system körs det alltid i bakgrunden. När den körs bara på tomgång tar den bara upp 7 MB RAM. Jämför det med [när] du laddar upp en Vagrant i bakgrunden; halva RAM-minnet är borta. Och du arbetar med det och det går bra, men då måste du plötsligt hoppa på ett Skype-samtal eller så måste du komma på en hangout på Google eller något att prata med ditt team. Och mellan Google-hangouts och din Vagrant är plötsligt ditt RAM-minne bara borta. Betjänad är en typ av repor. Det är så jag ser det. Om du behöver göra något snabbt och smutsigt och få det gjort är Valet min föredragna metod för att göra det.

WHC: Vilka är de funktioner som WP Engine erbjuder som WordPress-utvecklare verkligen kan dra nytta av?

JC: Vi har precis lagt till ett sätt att märka dina installationer och kategorisera dem. Så effektivt, om du driver ett enda konto med 10 eller 20 eller hur många installationer du än har, säger du att du lyckas blanda affärsmässigt och personligt, och du har ett par personliga webbplatser i din plan där du säljer eller du säljer värd för folk. Du kan faktiskt tagga och säga ”det här är mina personliga webbplatser”. Dessutom tillåter taggningen också märkningen av en viss webbplats som en utvecklingswebbplats [eller] som en iscenesättningssida. Ibland vill människor arrangera sin webbplats i en närmare livsmiljö. De arbetsflöden som vi har lyckats lägga ut nu låter dig ha en verklig scenproduktionsmiljö som du kan lägga in något innan du rullar ut det.

WHC: Hur ser framtiden ut för WordPress-utveckling?

JC: Matt Mullenweg, för ett par år sedan vid State of the Word, sa vid WordCamp U.S., “lära dig JavaScript djupt”. Just nu pågår det en stor diskussion kring React and View. Jag har verkligen inget emot vilken som de gör just nu. Jag ser fördelarna med båda. Men på grund av REST-API: et är det hela anledningen till att de pratar om att ha en prioritering för en JavaScript-ram framför den andra.

Det är verkligen spännande att se de applikationer som människor kommer att klara att bygga för detta. Jag vet att Human Made skapar en app för digitala nomader som strövar runt. De kan checka in och chatta och allt detta annat – och WordPress är backend för det. Det är fantastiskt. Det faktum att här är en iOS-app och du installerar den på din telefon, såvitt någon vet, det är bara en iOS-app. Men det är WordPress under! Om du sa till mig för fem, tio år sedan att WordPress kommer att vara på iOS, skulle jag ha varit som, “För vad? Uppdaterar du inlägg på iOS? ” Men nu är möjligheterna nästan obegränsade.

Lyssna på hela intervjun på webbhotell Cat Podcast!

Klicka här för mer information om WP Motors WordPress Developer-funktioner

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector