Intervju s Chrisom Lemom – podpredsednikom izdelkov na Tekočem spletu

Chris-lema-intervju


V tem intervjuju, ki sem ga opravil z WordPress evangelistom Chrisom Lemeom, ugotovite:

Kar zadeva WordPress in bloganje, je Chris Lema avtoritet v WordPress skupnosti. Če se kdaj udeležite ene od njegovih predstavitev, ne zamudite, ker so njegovi pogovori vedno najbolj priljubljeni in najbolj obiskani na konferencah. Poleg dela na njegovem blogu chrislema.com, Chris je tudi podpredsednik izdelkov v podjetju Liquid Web. Specializirani so za upravljano gostovanje v WordPressu. Zdaj pa sta Chris in njegova ekipa razvili nov upravljani gostiteljski izdelek za WooCommerce.

Pred kratkim sem se veselil klepetati s Chrisom in zelo sem si želel, da bi se lotil njegovega bloganja, prihodnosti WordPress-a in rešitev WooCommerce za tekoči splet..

Mačka za spletno gostovanje: Kaj je vaš nasvet številka ena za blogerje, ki želijo postati uspešni kot vi?

Chris Lema: Vedno je težko nekomu svetovati in reči: “Hej, če delaš, kar sem storil, bom delal”, ker so različni ljudje, različni časi, drugačna dinamika. Vendar menim, da je nasvet, ki ga dajem najpogosteje ljudem in ima največ moči: Vse je v doslednosti. Torej, če boste rekli, da pišem dvakrat na teden, potem pišite dvakrat na teden. Če boste rekli, da pišem štirikrat na teden, potem pišite štirikrat na teden. Ampak to dosledno zagotavljajte, ker ko to storite in ko ustvarite ta dosleden razpored, do katerega lahko ljudje pridejo, si vzbujate zaupanje. In to zaupanje je tisto, kar ljudem omogoča, da rečejo, da bom spet bral, spet bom bral. Pomeni, da dobiš več vsebine, pomeni pa tudi, da razvijejo zaupanje za tvoj glas in spoštovanje do tebe. Tako sem sedem dni na teden pisal tri leta naravnost. In to je tisto, kar je resnično zgrajena moja znamka.

WHC: Kakšne spremembe ste videli v svetu blogiranja odkar ste začeli? Ali se je skozi leta spreminjal vaš pristop k bloganju?

CL: Mislim, da je največja sprememba Google. Googlov model razumevanja, od kod prihaja avtoriteta in kdo spoštuje, kaj in kaj iščejo, se je v resnici premaknil – na bolje -, da se osredotoči na uporabniške namere: kaj uporabnik poskuša storiti? Toda zaradi tega premika v namenu uporabnika je premaknjen v tematske skupine. Pripravljam se, da znova začnem chrislema.com in tam po dveh ali treh letih začnem bolj dosledno pisati bolj počasi. In zdaj je pisanje povsem drugače, ker moram pisati v grozdih. Napišete eno večjo, ne zelo dolgo, ampak eno večjo tematsko točko. Potem pa vsi ti grozdi okoli njega, ki odgovarjajo na druge majhne različice tega vprašanja. Če nekdo reče: “Zakaj bi razmišljal o stiskanju slike?” In pojdi: “Oh, odgovoril bom na to.” Prav tako pa bom storila tudi stiskanje slik v e-trgovini in stiskanje slik na drug način, in če bi storila stiskanje slik, ko sem fotograf. In odgovarjate na vsa ta različna vprašanja, ki so ohlapno povezana, vendar so povezana tudi z različnimi ciljnimi skupinami v tem grozdu in nato povezana drug z drugim. Google pogleda na povezave do celo robnih vozlišč in si ogleda celotno vrednost grozda in pokaže »V redu. Zdaj vidim, da imate avtoriteto. ” Torej se je spremenilo in to vpliva na to, kako razmišljamo o tem, kako pišemo vsebino.

WHC: Kje boste videli WordPress v naslednjih 5 letih?

CL: Prav smo, ko se WordPress preusmeri na ta Gutenbergov model. In če je storil narobe, bi lahko vse to ubil. Če je vse v redu, bi lahko močno odprla vrata. Je kot prepisovanje platforme. Ideja je ta, da bo vsaka stvar v WordPressu blok. Kar pomeni, da bi interakcijo z enim blokom uporabili z drugim blokom. Ko tako razmišljate, počakajte, da to pomeni, da ravnam z oglasi enako kot z vsebino, kar danes ne deluje. Oglase potisnemo v stran. Če pa lahko pogojno dinamično prikazujem oglase, kot sem pogojno dinamično prikazovanje vsebine, in če lahko oglase vstavim kamor koli, lahko vstavim vsebino, imam popolnoma drugačen model. In to je bistvena sprememba načina delovanja WordPress-a. Če je to storjeno pravilno in se bo začelo, bomo lahko videli vse vrste prihodnjih modelov založništva, vse vrste prihodnjih izdelkov, ki so na vrhu. Tako veliko odpira vrata, le pravilno je treba narediti.

chris-lema-podcast-intervju

WHC: Ali lahko poveste o ekipi na Tekočem spletu? Govorite o poslanstvu in ciljih ekipe, zlasti v zvezi z lastniki spletnih strani WordPress.

CL: Prišel sem pred približno 18 meseci. In pred 18 meseci skoraj ni bilo nobenega truda ali dela okoli WordPressa ali WooCommercea. In tako sem del tega, kar sem se lotil, sestavil ekipo izdelkov in to ekipo namenil, da se osredotoči na ne le WordPress, ampak na stvar, ki smo jo pred kratkim zagnali, upravljalo gostovanje WooCommerce. Torej je fokus te ekipe izgradnja te nove platforme. In ker do takrat še ni bilo upravljane platforme WooCommerce, jo izmišljate. Vprašanje je: Kaj je upravljana platforma WooCommerce? Ali vam gostitelji WordPressa že ne dovolijo namestiti WooCommerce? Ja, toda to v svetu WooCommerce ne bi smelo biti upravljana platforma. Torej, naj bi pomenilo več. Morala bi narediti več in tako smo porabili nekaj časa. V tej sobi je osredotočenost vseh enaka. Poudarek je na tem, kako narediti najboljše in novo definicijo, kako izgleda upravljanje WooCommerce gostovanja.

WHC: Navedite nekaj pomembnih točk, s katerimi se lahko spopadajo uporabniki WooCommerce, ki ste jih naslovili z upravljanim WooCommerce gostovanjem s tekočim spletom?

CL: Eno največjih je poročanje. Mislim, poročanje je eden tistih delov, ki jih želite, če uporabljam izvirno poročanje WooCommerce, najprej pa nimam veliko podatkov. Če pa dobim podatke, to pomeni, da svojo trgovino naredim počasneje in jo prosim, da zažene vsa ta poizvedba. Torej, to ni dobro za moje stranke. Potem pa, če želim vedeti določena vprašanja, [na primer] pokazati vsem strankam, ki so kupile s kuponi, je tako; no, ne vem, kako to storiti. To ni tisto, kar počnem. Torej, ena stvar, ki smo jo šli storiti, je bilo graditi partnerstvo z glew.io. In s Glewom smo si prizadevali, da bi vso to avtosegmentacijo in vse to poročanje vnesli v platformo. Torej, poročanje je bilo eno izmed njih.

Mogoče je bila druga največja, za katero smo porabili veliko časa, hitrost. Povprečna trgovina WooCommerce se naloži v 4 do 6 sekundah, in pojdiš, “to je ravno prepočasno”. Vendar ni nujno, da je kriv WooCommerce. Razvijalci pogosto gradijo spletno mesto ali lastnike trgovin, ki so delali na njem, in vse, kar so storili, ne da bi pozorni na hitrost. Torej imamo na primer vzorčno mesto, ki ga testiramo vsak dan. Opravili smo veliko testiranja zmogljivosti. In na tem vzorčnem mestu je 9.000 izdelkov. Ima dobro videti temo. Ima slike in več slik. Omogoča povečevanje teh slik. Na telesih ima popolne opise. Ima sorodne izdelke. In celotno spletno mesto, vsaka stran, ki jo nalagate, se naloži v približno .7 sekundah.

Torej, hitrost in poročanje sta bili prvi dve veliki, ki smo se jih lotili. In potem smo se naložili na zapuščeni voziček, zato smo z Jiltom sklenili partnerstvo, da boste lahko te stranke dobili nazaj. Če jih dobite nazaj, vam daje priložnost za več prihodkov. Torej, to so tri velike, za katere smo rekli, da se moramo prepričati, da se bodo rešile do začetka predstavitve.

WHC: Za tiste, ki so zainteresirani za ogled iz prve roke WooCommerce gostovanja tekočega spleta, ali lahko s svetovalcem načrtujejo demo predstavitev v spletu?

CL: Ja. In imamo še eno lastnost. Imamo nekaj, kar imenujemo 15-dnevni izziv za uspešnost. 15-dnevni izvedbeni izziv je program, kjer nam stranka dovoli, da naredimo kopijo svojega spletnega mesta na naši platformi. To ni delujoča trgovina – ne bomo odvračali od prometa ali česar koli drugega. Pravkar naredimo kopijo trgovine na naš strežnik. In potem gre naša ekipa in opravi vrsto optimizacij. In pri vsaki optimizaciji sledi razliko v uspešnosti. V 15 dneh se bomo z vami sestali in vam pokazali. Zdaj smo jih storili na stotine in za vsak primer se je čas zmanjšal za najmanj 50%. Če vzamete trgovino v 12 sekundah in jo pripeljete na 6 ali jo shranite v 6 sekund in jo znižate na 2, je dramatična korist te trgovine v smislu, da ljudje kliknejo, brskajo in se družijo.

chris-lema-michael-jamesV veliko veselje mi je bilo, da smo imeli priložnost klepetati s Chrisom Lemom – Bloggerjem, WordPress evangelistom in podpredsednikom izdelkov na Liquid Web.

Oglejte si Chrisov blog na ChrisLema.com

Tukaj preberite moj pregled o gostovanju WooCommerce gostovanja s tekočim spletom

Kliknite tukaj za več podrobnosti o upravljanem WooCommerce gostovanju s tekočim spletom, brezplačnem predstavitvi in ​​15-dnevnem izzivu z zmogljivostmi

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map