Intervju z Michelle Stinson Ross – Organ za družbene medije

Michelle Stinson Ross


Družbeni mediji so še naprej eden najmočnejših načinov promocije vaše spletne strani. In čeprav družbene delnice ne bodo neposredno vplivale na rezultate iskalnika, lahko izbira prave platforme socialnih medijev in iskanje ustreznih vplivnežev močno povečata priljubljenost in promet na vašem spletnem mestu.

Pred kratkim sem se imel priložnost pogovarjati z Michelle Stinson Ross, eno vodilnih strokovnjakov v socialnih medijskih panogah pri Agenciji Labs. Predložila je nekaj koristnih nasvetov o iskanju pravih prodajnih mest in orodij za najboljšo promocijo vašega spletnega mesta.

Web Hosting Cat: Kateri so najboljši načini uporabe socialnih medijev za povečanje prometa na vašem spletnem mestu?

Michelle Stinson Ross: Najprej in predvsem, če so družbeni mediji namenjeni prometu, morate vključevati povezave. Ni dovolj, če želite tvitniti nekaj, kar je kul, ali deliti zanimivo sliko. Pravzaprav celo vzamete zarezo in naredite domači video na katerem koli Twitterju Facebooka – to je super! To pripelje ljudi v vaše vozlišče tam na tem kanalu. Kadar pa gre za vožnjo prometa, mora imeti povezavo.

WHC: Ali bi se morali osredotočiti predvsem na Twitter in Facebook? Ali pa poskusite vključiti čim več družbenih medijev?

MSR: Odvisno je od več ciljev. Če je vaš socialni medij, ki je preveč zaskrbljen, doseči čim večjo prepoznavnost blagovne znamke, če gre bolj za oblikovanje personalizacije vaše blagovne znamke na spletu, kot da, si želite širše uporabe. Ko gre za globlje bolj smiselne odnose s strankami in resnično avtoriteto bendov, se morate resnično poglobiti v enega, dva, morda tri kanale, ki jih vaše stranke najbolj ljubijo. To sta lahko Facebook in Twitter – to sta lahko LinkedIn in Google+. Morda sta Periscope in Instagram. Odvisno je od tega, kdo so vaše stranke in kje se res želijo družiti in se resnično želijo ukvarjati.

WHC: Kakšno je vaše mnenje o storitvi Google+? Bi morali ljudje še vedno skrbeti za to?

MSR: Google+ je malce težaven. Številka ena, fantastično je, če vaša niša živi v storitvi Google+. Na primer, za tiste, ki smo tu v industriji digitalnega trženja, obstaja zelo, zelo živahna in aktivna skupnost v storitvi Google+. Ni dovoljeno, če ste v tej panogi, morate biti vključeni v Google+. Če rečem, da je poleg teh niš, ki vas zanimajo v Googlu +, kot vse drugo, boste morda boljši v storitvi Pinterest kot Google+. Resnično se morate prepričati, da poznate svoje občinstvo. Ampak, stran je, da ne vemo, ali bi ga Google lahko upokojil ali ne. To moram pustiti kot opozorilo. Vendar je vsaj nekaj vredno, kako hitro se stran indeksira, če je bila dana v skupno rabo v storitvi Google+. Če ga nujno potrebujete, da se hitro indeksira in začnete hitro razvrščati, vam je to orodje Google+ v zadnjem žepu.

WHC: Ali so nekatere vrste družbenih deležev vrednejše od drugih? Na primer, delnice Facebooka, Twitter-jeve povratne informacije, ponovitve Pinterest-a itd.?

MSR: Ponovno je veliko tega povezano s tistim, kjer je že vaše občinstvo. Če ste podjetje od B do C in imate veliko prisotnosti pri mamicah z malčki doma, potem je ta delež na Facebooku za vas verjetno zelo, zelo dragocen. Ne rečem, da so mamice edine na Facebooku, vendar vemo, da veliko in veliko mam deli življenje, otroci pa na Facebooku. Druge mame nenehno sprašujejo, kaj je najboljše ali kaj je najboljše. Sprašujejo drug drugega o priporočilih za plenice – tovrstne stvari. Če je vaše občinstvo na Twitterju, postane retweet resnično dragocen, še posebej, če je tisto, kar delite, bolj novice in bolj povezano v realnem času. Če morate hitro zapeljati promet, boste morda želeli deliti na retweets, namesto da bi Facebook delil, kar bi lahko trajalo res dolgo.

WHC: Kako pogosto morate dnevno objavljati na družbenih medijih? Ali je v redu, če želite v isti čas prestaviti isti vnos?

MSR: Oh absolutno, da! Premisli. Najprej je tvit vseeno samo 140 znakov. In glede na to, kako aktivno je vaše občinstvo – prepričan sem, da ste videli vire Twitterja, ki se absolutno hitreje prikazujejo, kot jih lahko preberete. Čas, ki ga ta mali tvit ostane pred obrazom nekaterih ljudi, je morda krajši od zasuka prsta. Torej, absolutno je vredno to stvar tweetati znova in znova in čez dan. Če imate veliko občinstva, je najverjetneje občinstvo razširjeno na širokem geografskem območju in vsi skupaj sploh ne bodo hkrati na Twitterju.

WHC: Ali obstajajo orodja za socialne medije, ki jih priporočate ljudem? Ali vam je všeč Hootsuite?

MSR: Všeč mi je Hootsuite. Trenutno ne grem, ampak zato, ker sem pripravljen vložiti malo denarja za to, kar počnem. Všeč mi je SproutSocial za njegovo poročanje, pa tudi njegove vidike oglaševalske akcije za skupno rabo na več kanalov. Še posebej za Twitter je zelo všeč TweetDeck. To je že od nekdaj. Ne počne veliko stvari, toda to, kar počne, res zelo dobro. Torej, pri primerjavi, za kar bi morda uporabil Hootsuite, bi raje uporabil TweetDeck, ko gre za Twitter. In potem, tudi Buffer mi je všeč zgolj kuriranje in deljenje.

WHC: Vsi se vedno sprašujejo o naslednjem velikem spletnem mestu družbenih medijev. Ali je na obzorju kaj, kar vidite, da je naslednja pošast, ko gre za družbene medije ali bodo Facebook in Twitter še naprej prevladovali?

MSR: Pinterest postaja močan. Iskreno ne bi v celoti štel nekaterih novih fantov, kot sta Periscope in MeerKat. Mislim, da je na obzorju vedno več video vsebin in vedno več orodij, majhnih nišnih žepnih stvari, ki znamkam, zagovornikom, rednim vsakodnevnim uporabnikom omogočajo lažje ustvarjanje in skupno rabo video vsebine. Vsekakor bo prišlo do družabnega videa.

Prisluhnite celotnemu intervjuju z Michelle v tej epizodi našega podcasta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map