Jason Cosper podjetja WP Engine pri razvoju WordPressa

Jason-cosper-wp-motor


Če ste uporabnik WordPress-a in bi radi sodelovali pri razvijanju lastnih tem in vtičnikov ali če ste izkušeni razvijalci WordPress-a, ki želite mnenje strokovnjaka o stanju razvoja WordPress-a, morate to preveriti. Kot zagovornik razvijalcev pri WP Engine, Jason Cosper začne delati vse vrste super stvari, ki vključujejo WordPress. Ne glede na to, ali gre za temo ali vtičnike, orodja za razvijalce WordPressa, razvoj lokalnega okolja, PHP ali katero koli drugo temo, povezano z razvojem WordPress aplikacij, je Jason pristojen. V WordCampu v okrožju Orange v Kaliforniji sem leta 2017 z njim sedel in klepetal o razvoju WordPressa.

Mačka za spletno gostovanje: Povejte nam svojo vlogo pri WP Engine kot zagovornik razvijalcev.

Jason Cosper: Vsak dan se lahko pogovarjam z razvijalci vtičnikov in tem o tem, kako bi lahko njihova koda bolje delovala na naši platformi in kako bi lahko naša platforma bolje delovala z njihovo kodo. Ampak v bistvu sem plačan cel dan, da govorim o WordPressu. To je moja funkcija. In ne vem, kako mi je uspelo posrečiti takšno vlogo, ampak da sem se lahko spopadla z WordPressom za vsakodnevno stvar, imam neverjetno srečo.

WHC: Kateri je najboljši način za začetek kot WordPress Developer?

JC: Iskreno, za začetek razvoja je nekaj spletnih tečajev, ki so res fantastični. Treehouse ima dober tečaj za razvoj WordPressa. Mislim, da so ga nehali posodabljati, vendar je še vedno dovolj nedavno, da je vredno preveriti, ali imate račun Treehouse. Poznajte kodo – imajo še eno vadnico za razvoj začetnika. Toda res samo vrsta potapljanja in učenja, sprva le splošen PHP, nato pa vrsta potapljanja in učenje vtičnikov ali tem – kar vas zanima več. In [potem] nekakšno druženje na forumih in odgovarjanje na nekatera vprašanja.

WHC: Ali je lažje začeti razvijati teme ali vtičnike?

JC: Imam vtičnik, za katerega sem napisal, da je verjetno 25 vrstic kode, 30 vrstic kode. Tema je nekoliko bolj vpletena. Začeti morate z več datotekami. Če pogledate vtičnik Hello Dolly, ki je priložen vsaki namestitvi WordPress-a, je razlog, da obstaja, da lahko začnete z razvojem WordPress-a. Če želite urediti Hello Dolly in jo spremeniti v Big Lebowski Quotes ali če želite kaj drugega, spremenite to okoli, lahko začnete eksperimentirati s tem in s tem je veliko lažje delati.

WHC: Kakšni so nekateri dejavniki, ki jih morate upoštevati pri odzivnem oblikovanju?

JC: Poskrbim za uspešnost in optimizacijo, zato poskrbite, da bodo vaše slike dobro uglašene, da ne boste naložili nepotrebnega JavaScript-ja, še posebej, če ne potrebujete nujno učinka strani v manjši velikosti, kot pri večjih velikost. Če vam ni treba vključiti jQuery, zakaj potem vključiti jQuery? Bodite pozorni in malo bolj premišljeni o tem, kaj morate naložiti na določenih točkah preloma in velikostih in podobnih stvareh.

WHC: Kakšne misli imate o HHVM proti PHP7? Kateri priporočate?

JC: Cenim to, kar sta HHVM in ekipa na Facebooku naredila za hitrejše PHP. V bistvu se je spremenil v vesoljsko dirko. Na tej točki menim, da je PHP boljša izbira, le zato, ker pred kratkim ne izvajajo testov na HHVM za nove različice WordPressa. Ko izide nova različica WordPress-a, testirajo na PHP različicah na 5.2. Torej 5.2, 5.3, 5.4, 5.5, 5.6 in zdaj 7, so tudi testirali na HHVM. HHVM test je imel vedno nekaj hroščev, prepirov, napak in bili so takšni: »Veste, PHP 7 je dovolj dober. Testiranja na HHVM se ne bomo več trudili. ” Torej, če je dovolj dober za jedrni projekt WordPress, je zame dovolj dobro.

WHC: Sposobnost razvoja v lokalnem okolju je očitno pomembna. Ali lahko govorite o projektu Valet in nekaterih prednostih njegove uporabe za lokalni razvoj WordPressa?

JC: Resnično mislim, da je Valet navdušujoč. Uporabljam več različnih razvojnih okolij. Vagrant uporabljam za svoj lokalni razvoj. Uporabljam Dockerja. Gre za uporabo orodja, ki je pravilno za tisto, kar morate storiti. Ko je program Valet nameščen v vašem sistemu, vedno deluje v ozadju. Ko deluje samo v prostem teku, zavzame le 7 MB RAM-a. Primerjajte to s [ko] v ozadje naložite vagranta; polovica vašega RAM-a ni več. In delate na tem in bo šlo odlično, potem pa boste nenadoma morali sprejeti klic v Skypeu ali pa se morate oglasiti v Googlovi klepetalnici Hangout ali se pogovoriti s svojo ekipo. In med Googlovimi klepetalnicami »Hangout« in programom »Vagrant« nenadoma vaš RAM samo izgine. Valet je nekakšna podloga za praske. Tako vidim. Če morate kaj hitro narediti hitro in umazano in to naredite, je Valet moj najprimernejši način za to.

WHC: Katere so funkcije, ki jih ponuja WP Engine, ki jih WordPress razvijalci res lahko izkoristijo?

JC: Pravkar smo pravzaprav dodali način za označevanje namestitev in jih razvrstili. Če torej imate en račun z 10 ali 20 ali kolikor toliko namestitev, recimo, da uspete mešati poslovno in osebno in imate v načrtu nekaj osebnih spletnih mest, kjer prodajate ali prodajate gostovanje za ljudi. Lahko dejansko označite in rečete “to so moja osebna spletna mesta”. Poleg tega označevanje omogoča tudi, da določeno spletno mesto označite kot razvojno mesto [ali] prizorišče. Včasih ljudje želijo svojo spletno stran postaviti v bližje življenje. Delovni tokovi, ki smo jih zdaj uspeli postaviti, vam bodo omogočili dejansko okoljsko produkcijsko okolje, v katerega lahko vstavite nekaj, preden ga razgrnete..

WHC: Kako izgleda prihodnost pri razvoju WordPress-a?

JC: Matt Mullenweg, pred nekaj leti v državi Beseda, je v WordCampu ZDA dejal: “globoko se nauči JavaScript”. Trenutno se odvija velika razprava o React and View. Resnično nimam nič proti temu, kdo počnejo v tem trenutku. Vidim prednosti obeh. A zaradi API-ja REST je to razlog, da govorijo o tem, da imajo prednost enega okvira JavaScript pred drugim.

Zelo navdušujoče je videti aplikacije, ki jih bodo ljudje uspeli sestaviti za to. Vem, da Human Made naredi aplikacijo za digitalne nomade, ki se potepajo naokoli. Lahko se prijavijo in poklepetajo ter vse te druge stvari – in WordPress je osnova za to. To je neverjetno. Dejstvo, da je tu aplikacija za iOS in jo namestite na svoj telefon, kolikor kdo ve, je le aplikacija za iOS. Toda pod njim je WordPress! Če bi mi pet, deset let nazaj rekli, da bo WordPress v iOS-u, bi bil takšen, “Zakaj? Posodabljate objave v iOS-u? ” Toda zdaj so možnosti skoraj neomejene.

Prisluhnite celotnemu intervjuju na spletnem gostovanju Cat Podcast!

Kliknite tukaj za več informacij o funkcijah WordPress za razvijalce WP Engine

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map