Gazduire Web si SEO 2019

Gazduire Web si SEO


Afectarea dvs. web afectează SEO-ul dvs. în 2019? În timp ce optimizarea motoarelor de căutare a continuat să evolueze de-a lungul anilor, pe măsură ce Google și motoarele de căutare își modifică algoritmii, găzduirea web continuă să vă influențeze indirect SEO-ul în următoarele moduri.

Toată lumea ar trebui să utilizeze SSL

Cert este că Google și browserele web consideră că utilizarea https este importantă. Dacă nu utilizați SSL în aceste zile, site-ul dvs. este marcat ca nesigur. Pe lângă securizarea site-ului dvs., utilizarea SSL / TLS vă oferă, de asemenea, un impuls în clasamentul motoarelor de căutare. Când am vorbit cu Gary Illyes, analistul de tendințe pentru webmaster de la Google, a declarat că utilizarea SSL / TLS ajută SERP-ul site-ului dvs. web. De fapt, Gary a spus că știe că funcționează de când a lucrat la acel algoritm.

Vestea bună este că o mulțime de companii de găzduire web recunosc importanța https și acum includ certificate SSL gratuite cu planurile lor de găzduire. Te-aș încuraja cu siguranță să optezi pentru unul dintre aceste pachete de găzduire cu SSL gratuit.

Viteza contează într-un anumit grad

Viteza site-ului web joacă, de asemenea, un rol în clasamentul motorului de căutare, dar într-o măsură mai puțin cunoscută. Spre deosebire de SSL, când l-am întrebat pe Gary despre faptul că viteza site-ului este un factor în SERP, el a făcut rost să-mi spună că nu au spus niciodată că viteza a fost un factor important în clasament. El a spus mai târziu că viteza poate avea o oarecare influență, dar nu chiar atât de mult. Întrucât algoritmii sunt în continuă schimbare, cred că este o idee bună să ai un site web performant. Și, cu siguranță, gazda web potrivită poate juca un rol important în accelerarea site-ului.

Deși are sens perfect că site-urile web cu performanță mai rapidă și timpii de dezactivare vor fi benefice pentru rezultatele tale SEO, asta înseamnă că toată lumea ar trebui să iasă și să aibă un hosting dedicat? Cu atât de mulți alți factori care afectează SEO, nu aș crede acest lucru. Costul suplimentar nu va justifica efectuarea achiziției suplimentare pentru o mulțime de oameni.

Alți factori de găzduire web

Într-o măsură mai mică, se poate spune același lucru pentru obținerea unei adrese IP dedicate. Nu costă la fel de mult cumpărarea de găzduire dedicată. Cu toate acestea, experiența mea a fost că un IP dedicat nu părea să facă această diferență în ceea ce privește motoarele de căutare. Acum, situația tuturor poate fi puțin diferită, iar unii experți au cu siguranță că au una. Nu este rău să obțineți un IP dedicat, dar dacă aveți multe site-uri web, este posibil să nu fie rentabil. Am auzit și de la alți experți, că companiile de găzduire web fac o treabă foarte bună în aceste zile în separarea și izolarea utilizatorilor partajați, astfel încât un client să nu creeze probleme pentru altul. Vedeți mai jos pentru mai multe despre adresele IP dedicate și SEO.

Un alt factor menționat este obținerea unui furnizor de găzduire web în aceeași locație cu piața țintă. Deși sunt de acord că acest lucru ar fi benefic, nu este întotdeauna atât de simplu. În primul rând, nu toate companiile de găzduire web își dezvăluie locațiile centrului de date. Deși unele gazde își identifică locațiile, problema devine atunci exact unde se află publicul tău țintă. Dacă sunteți o afacere locală, atunci este mult mai ușor de făcut. Cu toate acestea, o mulțime de proprietari de site-uri vizează nu numai o anumită țară, ci foarte posibil o audiență mondială – ceea ce face mai complicat în alegerea locației de găzduire.

Deci, cât de mare ar trebui să joace web hosting-ul în strategia dvs. generală SEO? În acest moment, aș spune că alegerea oricăreia dintre cele mai consacrate și cele mai bine cotate companii de găzduire web vă va afecta SEO în egală măsură. Din nou, achiziționarea de găzduire dedicată poate îmbunătăți viteza și timpul de funcționare al site-ului dvs., dar cât de mult (dacă este cazul) care vă va îmbunătăți SEO rămâne un subiect de dezbatere.

Ar trebui să optați pentru o adresă IP dedicată?

Unul dintre cele mai dezbătute aspecte ale găzduirii web și site-urilor web este dacă aveți sau nu o adresă IP dedicată (spre deosebire de una comună), îmbunătățește optimizarea motorului de căutare (SEO). Și deși opiniile variază mult, majoritatea experților tind să considere că au un IP dedicat ca ajută SEO-ul tău. Deși există alte motive pentru a achiziționa o adresă IP dedicată (de exemplu, dacă aveți de gând să aveți un site web de comerț electronic), întrebarea rămâne pentru mulți: Ar trebui să obțin un IP dedicat în scopuri SEO?

Problema încercării de a determina efectele unei IP dedicate asupra rezultatelor motorului dvs. de căutare este că există atât de mulți alți factori implicați, încât este greu să izolezi importanța unui IP. De exemplu, chiar dacă majoritatea primelor 50 de site-uri web de interogare pentru motoarele de căutare utilizează un IP dedicat, ar putea fi utilizate multe alte metode SEO de către aceste site-uri. Chiar și experți SEO cunoscuți ca Bruce Clay și asociații afirmă că, deși au descoperit că trecerea la un IP dedicat a cauzat creșteri ale clasamentului, ar putea fi doar o coincidență.

În aceste tipuri de cazuri, de obicei îmi place să fac propriile testări și cercetări pentru a vedea ce funcționează sau nu funcționează pentru mine. Așadar, am decis să fac propria mea experimentare. Mai exact, am achiziționat o adresă IP dedicată pentru câteva dintre site-urile mele care foloseau anterior un IP comun. Pentru a încerca în continuare să izolăm efectele unui IP dedicat, am testat două tipuri diferite de site-uri. Primul este un site relativ mai nou, care m-am concentrat în principal pe conținut și autor, și nu m-a preocupat legăturile de backlink. Celălalt site web pe care l-am testat este de mai mulți ani și am făcut mult mai multe retracțiuni și alte metode SEO pentru a încerca să stimuleze traficul. De fapt, acest al doilea site a avut un succes cu actualizările Google.

Am efectuat două studii la ore separate. Iată ce am găsit prima dată. Aruncați o privire la graficele de mai jos. Comparând datele din ultima lună folosind un IP comun cu datele din ultima lună folosind o adresă IP dedicată, puteți vedea că nu a fost îmbunătățită în afișările motorului de căutare.

Website A Utilizând o adresă IP partajată:
Site-ul Rezultate IP partajate

Website A Utilizând o adresă IP dedicată:
Site A Rezultate IP dedicate

Website B folosind o adresă IP partajată:
Rezultatele IP comune ale site-ului B

Website B folosind o adresă IP dedicată:
Rezultatele IP dedicate site-ului B

De fapt, numerele sunt de fapt mai mici. Site-ul A (cel mai nou site web) a trecut de la peste 10.000 de afișări la puțin sub 9.000. Site-ul B (site-ul web mai stabilit) a fost mai mic cu peste 100 de afișări. Poziția medie pentru rezultatele interogării de căutare a arătat, de asemenea, puțină sau nicio îmbunătățire. Pentru site-ul mai nou, poziția medie s-a îmbunătățit cu doar un singur punct. Poziția medie pentru site-ul mai vechi a fost de fapt mai slabă cu 7 puncte.

Evident, există mulți factori care vă afectează rezultatele SEO. Și, rezultatele dvs. pot fi diferite. Cu toate acestea, până acum, odată cu testarea mea, se pare că o adresă IP dedicată nu îmbunătățește SEO. Cu siguranță, nu este nimic greșit în obținerea unui IP dedicat. Dar trebuie să fiți conștienți că dacă achiziționați în principal unul care să vă îmbunătățească SEO, puteți fi dezamăgiți.

Analizând impresiile motorului de căutare pentru cel de-al doilea meu studiu de testare, site-ul A (cel mai nou site) are un număr mai redus decât l-a făcut acum o lună. Site-ul B (site-ul mai vechi) arată de fapt o ușoară creștere a afișărilor; cu toate acestea, acest lucru s-ar putea datora altor factori, inclusiv o actualizare recentă a Google.

Site A: Rezultatele anterioare ale motorului de căutare
Site A Rezultate IP dedicate

Site A: Rezultate actualizate ale motorului de căutare
Site-ul a fost actualizat rezultatele IP dedicate

Site B: Rezultate anterioare ale motorului de căutare
Rezultatele IP dedicate site-ului B

Site B: Rezultate actualizate ale motorului de căutare
Rezultatele IP dedicate site-ului B au fost actualizate

În acest moment, nu văd doar dovezi reale că o adresă IP dedicată vă va îmbunătăți SEO. Cu siguranță, sunt necesare site-urilor care folosesc SSL. Dar dacă vă gândiți să cumpărați unul pur și simplu pentru un SEO mai bun, v-aș recomanda să rețineți și să economisiți bani.

Iată câteva alte afirmații despre IP-uri dedicate pe care le-ați auzit împreună cu gândurile mele:

Dacă utilizați un IP partajat, site-ul dvs. ar putea fi contaminat de un site spam care vă permite adresa IP.

Deși la un moment dat acest lucru ar fi putut fi adevărat, nu am întâmpinat niciodată probleme de genul acesta. Adevărul este că majoritatea companiilor de găzduire web fac o treabă minunată în a-și insola clienții de gazdă partajată unul de la celălalt.

Dacă utilizați o adresă IP virtuală, cineva care încearcă să navigheze pe site-ul dvs. prin introducerea IP-ului dvs. în loc de adresa URL, poate apărea pe site-ul altuia.

Această situație ar apărea de obicei numai dacă serverul dvs. este configurat incorect. Din nou, nu am experimentat acest tip de probleme. Ceea ce se întâmplă de obicei dacă adresa dvs. IP comună este introdusă într-un browser este că accesați pagina dvs. de gazde web. Și într-adevăr, câte persoane tastează de fapt o adresă IP în loc de o adresă URL în aceste zile?

Linia de jos pe web hosting și SEO în 2019

Principalele influențe pe care gazduirea dvs. web le poate avea asupra SEO-ului dvs. rămân viteza site-ului și SSL. Deși există factori mult mai mari pentru a determina modul în care vă încadrați în motoarele de căutare (backlinks, autoritate de domeniu, etc.), nu strică niciodată să alegeți un furnizor de găzduire web care să includă SSL gratuit și să ofere mai multe locații ale centrelor de date împreună cu propriile funcții de memorie în cache. tehnologie.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector