Уеб хостинг и SEO 2019

Уеб хостинг и SEO


Вашият уеб хостинг влияе ли на вашия SEO през 2019 г.? Въпреки че оптимизацията за търсачки продължава да се развива през годините, тъй като Google и търсачките променят своите алгоритми, уеб хостингът продължава косвено да влияе на вашия SEO по следните начини.

Всички трябва да използват SSL

Факт е, че Google и уеб браузърите смятат използването на https за критично важно. Ако не използвате SSL тези дни, уебсайтът ви се маркира като несигурен. Освен осигуряването на вашия сайт, използването на SSL / TLS също ви дава тласък в класирането на търсачките. Когато разговарях с Гари Илийс, анализатор на тенденциите за уеб администратори на Google, той беше категоричен, че използването на SSL / TLS определено помага за SERP на уебсайта Ви. Всъщност Гари каза, че знае, че работи, тъй като е работил по този алгоритъм.

Добрата новина тук е, че много уеб хостинг компании признават важността на https и сега включват безплатни SSL сертификати в своите хостинг планове. Определено бих ви насърчил да изберете един от тези хостинг пакети с безплатен SSL.

Скоростта има значение до някаква степен

Скоростта на уебсайтове също играе роля в класацията на вашите търсачки, но в по-малко известна степен. За разлика от SSL, когато попитах Гари дали скоростта на уебсайта е фактор в SERP, той направи смисъл да ми каже, че никога не са казвали, че скоростта е голям фактор в класацията. По-късно той каза, че скоростта може да има някакво влияние, но всъщност не толкова много. Тъй като алгоритмите се променят непрекъснато, мисля, че е добра идея да има бързо работещ уебсайт. И със сигурност подходящият уеб хост може да играе голяма роля в ускоряването на вашия сайт.

Макар че има смисъл, че по-бързото изпълнение на уебсайтове и по-малко престой ще бъде от полза за вашите SEO резултати, означава ли това, че всеки трябва да излезе и да се посвети на хостинг? При толкова много други фактори, влияещи на SEO, не бих си помислил. Допълнителните разходи няма да оправдаят извършването на допълнителна покупка за много хора.

Други фактори за уеб хостинг

В по-малка степен същото може да се каже и за получаване на специален IP адрес. Това не струва толкова, колкото купуването на специален хостинг. Опитът ми обаче е, че специализиран IP не изглежда е толкова голям, колкото до търсачките. Сега ситуацията на всеки може да е малко по-различна, а някои експерти определено имат такива. Няма вреда в получаването на специален IP адрес, но ако имате много уебсайтове, това може да не е рентабилно. Също така съм чувал от други експерти, че уеб хостинг компаниите вършат наистина добра работа в наши дни за отделяне и изолиране на споделени потребители, така че един клиент да не създава проблеми на друг. Вижте по-долу за повече информация относно специализирани IP адреси и SEO.

Друг фактор, който беше споменат, е получаването на уеб хостинг доставчик на същото място като вашия целеви пазар. Въпреки че съм съгласен, че това би било от полза, не винаги е толкова просто. Първо, не всички уеб хостинг компании разкриват местоположението на техните центрове за данни. Въпреки че някои хостове идентифицират своите местоположения, тогава проблемът става къде точно е вашата целева аудитория. Ако сте местен бизнес, тогава е много по-лесно да го направите. Въпреки това, много собственици на уебсайтове са насочени не само към конкретна държава, но много вероятно и към световна аудитория – което го прави по-сложно при избора на място за хостинг.

И така, колко голяма роля трябва да играе уеб хостингът в цялостната Ви SEO стратегия? В този момент бих казал, че избора на някоя от по-утвърдените, най-високо оценени уеб хостинг компании ще се отрази еднакво на вашия SEO. Отново закупуването на специализиран хостинг може да подобри скоростта и продължителността на вашия уеб сайт, но колко (ако има такива), които ще подобрят вашия SEO, остава тема на дебат.

Трябва ли да изберете специален IP адрес?

Един от най-обсъжданите аспекти на уеб хостинга и уебсайтовете е дали наличието на специален IP адрес (за разлика от споделения) подобрява оптимизацията на вашата търсачка (SEO). И въпреки че мненията варират в голяма степен, повечето експерти са склонни да смятат, че наличието на специален IP е в помощ на вашия SEO. Въпреки че има други причини за закупуване на специален IP адрес (например, ако ще имате уебсайт за електронна търговия), въпросът остава за много: Трябва ли да получа специален IP адрес за SEO?

Проблемът с опитите да се определи ефекта на специален IP върху резултатите от вашата търсачка е, че има толкова много други фактори, че е трудно да се определи важността на IP. Например, дори ако повечето от топ 50 уебсайтове на заявки за търсачки използват специализиран IP, може да има много други SEO методи, използвани в тези сайтове. Дори известни SEO експерти харесват Брус Клей и сътрудници заявяват, че въпреки че са установили, че преминаването към специализиран IP причинява увеличение в класирането, това може да е просто съвпадение.

В тези видове случаи обикновено обичам да правя собствени тестове и изследвания, за да видя какво работи или не работи за мен. И така, реших да направя собствен експеримент. По-конкретно, закупих специален IP адрес за няколко мои сайтове, които преди това използваха споделен IP. За да се опитам по-нататък да изолирам ефектите на специален IP, тествах два различни типа сайтове. Първият е сравнително по-нов сайт, който се съсредоточих основно върху съдържанието и авторството и не съм притеснен от връзки. Другият уебсайт, който тествах, съществува от няколко години и направих много повече беклингови и други SEO методи, за да опитам и да увелича трафика. Всъщност този втори сайт взе хит с актуализациите на Google.

Извърших две изследвания в отделно време. Ето какво открих за първи път. Разгледайте графиките по-долу. Сравнявайки данните от последния месец, използващи споделен IP, с данните от последния месец с помощта на специален IP адрес, можете да видите, че не е имало подобрение в импресиите на търсачките.

Уебсайт A Използване на споделен IP адрес:
Сайт A Споделени IP резултати

Уебсайт A Използване на специален IP адрес:
Специализирани IP резултати от сайта A

Уебсайт B Използване на споделен IP адрес:
Сайт B Споделени резултати от IP

Уебсайт B Използване на специален IP адрес:
Сайт B Специализирани резултати от IP

Всъщност числата всъщност са по-ниски. Сайт A (по-новият уебсайт) премина от над 10 000 импресии до малко под 9 000. Сайтът Б (по-утвърденият уебсайт) е по-нисък с над 100 импресии. Средната позиция за резултатите от заявките за търсене също показа малко или никакво подобрение. За по-новия сайт средната позиция се подобри само с едно място. Средната позиция за по-стария сайт всъщност беше по-лоша със 7 петна.

Очевидно има много фактори, които влияят на вашите SEO резултати. И вашите резултати може да са различни. Засега обаче с моето тестване изглежда, че специален IP адрес не подобрява вашия SEO. Със сигурност няма нищо лошо в получаването на специален IP адрес. Но имайте предвид, че ако купувате основно такъв, за да подобрите SEO, може да сте разочаровани.

Като гледам впечатленията от търсачката за второто ми тестово проучване, сайт A (по-новият сайт) всъщност има по-ниски числа, отколкото преди месец. Сайт В (по-старият сайт) всъщност показва леко увеличение на импресиите; това обаче може да се дължи на други фактори, включително скорошна актуализация на Google.

Сайт A: Предишни резултати от търсачките
Специализирани IP резултати от сайта A

Сайт A: Актуализирани резултати от търсачката
Актуализиран IP адрес на сайта A Обновен

Сайт Б: Предварителни резултати от търсачката
Сайт B Специализирани резултати от IP

Сайт Б: Актуализирани резултати от търсачката
Актуализирани резултатите от сайта B Специализирани IP резултати

Към момента просто не виждам никакви реални доказателства, че специален IP адрес ще подобри вашия SEO. Със сигурност са необходими за сайтове, които използват SSL. Но ако мислите да закупите такъв просто за по-добро SEO, бих ви препоръчал да задържите и да спестите малко пари.

Ето няколко други твърдения за посветени IP адреси, които може би сте чували заедно с моите мисли:

Ако използвате споделен IP адрес, вашият сайт може да бъде заразен от спам, споделящ вашия IP адрес.

Докато по едно време това може да е вярно, никога не съм срещал проблеми като този. Истината е, че повечето уеб хостинг компании вършат чудесна работа за инсолиране на споделените хостинг клиенти един от друг.

Ако използвате виртуален IP адрес, някой, който се опитва да навигира до вашия сайт чрез въвеждане на вашия IP вместо URL адреса, може да се появи на уебсайта на някой друг.

Тази ситуация обикновено се случва само ако вашият сървър е неправилно конфигуриран. Отново не съм изпитвал такъв проблем. Това, което обикновено се случва, ако споделеният ви IP адрес бъде въведен в браузър, е, че отивате на страницата на уеб хостовете си. И наистина колко хора всъщност въвеждат IP адрес вместо URL тези дни?

Долната линия за уеб хостинг и SEO през 2019 г.

Основните влияния, които вашият уеб хостинг може да окаже на вашия SEO остават скоростта на уебсайта и SSL. Въпреки че има много по-големи фактори за определяне на това как се класирате в търсачките (връзки, авторитет на домейн и др.), Никога не боли да изберете доставчик на уеб хостинг, който включва безплатен SSL и предлага множество места за обработка на данни, заедно със собственото им кеширане на производителността технология.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map