Веб хостинг и СЕО 2019

Веб хостинг и СЕО


Да ли ваш веб хостинг утиче на ваш СЕО у 2019. години? Иако се оптимизација претраживача наставља развијати током година како Гоогле и претраживачи мењају своје алгоритме, веб хостинг наставља да индиректно утиче на ваш СЕО на следеће начине.

Сви треба да користе ССЛ

Чињеница је да Гоогле и веб прегледачи сматрају да је коришћење хттпс-а критично важно. Ако ових дана не користите ССЛ, ваша веб локација означена је као несигурна. Поред тога што осигуравате своју веб локацију, коришћење ССЛ / ТЛС такође вам даје потицај у рангирању претраживача. Када сам разговарао са Гари Иллиес-ом, Гооглеовим аналитичаром трендова вебмастера, он је непоколебљив што коришћење ССЛ / ТЛС-а дефинитивно помаже СЕРП-у веб локације. У ствари, Гари је рекао да зна да ради откад је радио на том алгоритму.

Добра вест је да много веб хостинг компанија препознаје важност хттпс-а и сада укључују бесплатне ССЛ сертификате у своје планове за хостинг. Дефинитивно бих вас охрабрио да се одлучите за један од ових хостинг пакета са бесплатним ССЛ-ом.

Брзина је важна за неки степен

Брзина веб странице такође игра улогу у рангирању вашег претраживача, али у мање познатој мери. За разлику од ССЛ-а, када сам питао Гари-а да ли је брзина веб странице фактор СЕРП-а, он ми је рекао да никада нису рекли да је брзина велики фактор у рангирању. Касније је рекао да брзина може имати неки утицај, али не баш толико. Пошто се алгоритми непрестано мењају, мислим да је добра идеја да се веб локација са брзим перформансама изврши. И свакако прави веб домаћин може играти велику улогу у убрзавању ваше веб странице.

Иако има савршеног смисла да ће брже перформансе веб локација и краћи временски застоји бити корисни за ваше СЕО резултате, да ли то значи да би сви требали изаћи и посветити се хостингу? С тако пуно других фактора који утичу на СЕО, не бих ни помислио. Додатни трошак неће оправдати стварање додатне куповине за пуно људи.

Остали фактори веб хостинга

У мањој мери исто се може рећи и за добијање наменске ИП адресе. Не кошта толико као куповина наменског хостинга. Међутим, моје искуство је да се чини да посвећени ИП-ов није толико битно чинио што се тиче претраживача. Сада је ситуација можда мало другачија, а неки стручњаци то дефинитивно сматрају. Нема набавке наменског ИП-а нема штете, али ако имате пуно веб локација, то можда неће бити исплативо. Такође сам чуо од других стручњака да компаније које пружају услуге хостинга раде заиста добар посао ових дана одвајањем и изолирањем дељених корисника тако да један купац не прави проблеме другом. Погледајте доле за више о наменским ИП адресама и СЕО.

Још један од фактора који се помиње је добијање провајдера за веб хостинг на истој локацији као и ваше циљно тржиште. Иако се слажем да би ово било корисно, није увек тако једноставно. Прво, нису све веб хостинг компаније откриле локације својих податковних центара. Иако неки домаћини препознају своје локације, проблем тада постаје тачно где је ваша циљна публика. Ако сте локални посао, то је много лакше учинити. Међутим, пуно власника веб страница циља не само одређену земљу, већ врло вероватно и светску публику – што отежава одабир локације за хостинг.

Дакле, колику би улогу веб хостинга требало одиграти у вашој укупној СЕО стратегији? У овом тренутку, рекао бих да одабир било које од више етаблираних, најбоље оцијењених компанија за веб хостинг утјече на ваш СЕО једнако. Опет, куповина наменског хостинга може да побољша вашу веб локацију и продужи радни век, али колико (ако уопште постоји) који ће побољшати ваш СЕО остаје тема расправе.

Ако се одлучите за наменску ИП адресу?

Један од аспеката веб хостинга и веб локација који се највише расправља је да ли коришћење посебне ИП адресе (за разлику од дељене) побољшава оптимизацију вашег претраживача (СЕО). Иако се мишљења увелико разликују, већина стручњака има тенденцију да им посвећена ИП адреса помаже као ваш СЕО. Иако постоје други разлози за куповину наменске ИП адресе (на пример, ако ћете имати веб локацију за е-трговину), за многе остаје питање: Да ли треба да добијем наменски ИП за СЕО потребе?

Проблем са покушајем да се утврде ефекти наменског ИП-а на резултате претраживача је тај што је укључено толико много других фактора да је тешко издвојити важност ИП-а. На пример, чак и ако већина првих 50 веб локација претраживача користи наменски ИП, на тим веб локацијама могу бити запослени многи други СЕО методи. Чак и познати СЕО стручњаци воле Бруце Цлаи и сарадници кажу да иако су установили да је прелазак на наменски ИП изазвао повећање рангирања, то би могла бити само случајност.

У овим врстама случајева обично волим да направим сопствено тестирање и истраживање да видим шта код мене функционише или не делује. Одлучио сам да експериментишем. Конкретно, купио сам наменску ИП адресу за неколико мојих веб локација које су претходно користиле дељени ИП. Да бих додатно покушао да изолим ефекте наменских ИП адреса, тестирао сам две различите врсте веб локација. Прва је релативно новија веб локација коју сам усредсредио углавном на садржај и ауторство и нисам био забринут због повратних веза. Друга веб локација коју сам тестирао постоји већ дужи низ година и урадила сам много више повратних линкова и других СЕО метода како бих покушала да појачам саобраћај. У ствари, овај други сајт је погодио Гоогле ажурирања.

Обавила сам две студије у одвојеним временима. Ево шта сам први пут пронашао Погледајте графиконе испод. Упоређујући податке из прошлог месеца који користе дељени ИП са подацима последњег месеца помоћу наменске ИП адресе, можете видети да није било побољшања у приказима претраживача.

Веб локација А Коришћење заједничке ИП адресе:
Резултати заједничког ИП сајта

Веб локација А Коришћењем наменске ИП адресе:
ИП адреса намењених ИП локацијама

Веб локација Б Коришћење заједничке ИП адресе:
Дељени ИП резултати ИП локације

Веб локација Б Коришћењем наменске ИП адресе:
ИП адреса посвећена ИП сајту

У ствари, бројке су заправо ниже. Место А (новија веб локација) прешло је са преко 10 000 приказивања на нешто мање од 9000. Веб локација Б (успостављена веб локација) била је мања за преко 100 приказивања. Просечна позиција за резултате упита за претрагу такође је показала мало или нимало побољшања. За новије сајтове, просечна позиција је побољшана за само једно место. Просечан положај за старије локације био је заправо лошији за 7 места.

Очигледно је да многи фактори утичу на ваше СЕО резултате. А, ваши резултати могу бити различити. Међутим, за сада се с мојим тестирањем чини да посвећена ИП адреса не побољшава ваш СЕО. Сигурно нема ничег лошег у добијању наменског ИП-а. Али имајте на уму да, ако купујете углавном један да бисте побољшали свој СЕО, можда ћете бити разочарани.

Гледајући утиске на претраживачу за моју другу тестну студију, страница А (новија веб локација) заправо има ниже бројке него пре месец дана. Веб локација Б (старија локација) заправо показује незнатан пораст појављивања; али то би могло бити последица других фактора, укључујући недавне Гооглеове исправке.

Сите А: Претходни резултати претраживача
ИП адреса намењених ИП локацијама

Сите А: Ажурирани резултати претраживача
Ажурирано посвећено ИП резултатима на сајту

Сите Б: Претходни резултати претраживача
ИП адреса посвећена ИП сајту

Сите Б: Ажурирани резултати претраживача
Ажурирани ИП резултати посвећени сајту Б

У овом тренутку, само не видим ниједан реалан доказ да ће наменска ИП адреса побољшати ваш СЕО. Свакако су потребни за веб локације која користе ССЛ. Али ако размишљате да купите један само за бољи СЕО, препоручио бих вам да одложите и уштедите мало новца.

Ево још неколико тврдњи о наменским ИП адресама које сте можда чули заједно са мојим мислима:

Ако користите дељени ИП адреса, вашу веб локацију може да контаминира нежељена пошта која дели вашу ИП адресу.

Иако је то у једном тренутку могло бити истина, никад нисам имао проблема попут овога. Истина је да већина веб хостинг компанија обавља сјајан посао удруживања својих клијената са заједничким хостингом једни од других.

Ако користите виртуелну ИП адресу, неко ко покушава да се креће до ваше веб локације уносећи ваш ИП уместо УРЛ-а, може доћи до нечијег веб-сајта.

Оваква ситуација се обично дешава само ако је ваш сервер погрешно конфигуриран. Опет, нисам имао оваквих проблема. Оно што се обично догоди ако се дељена ИП адреса укуца у прегледач јесте да пређете на страницу са веб локацијама. И заиста, колико људи заправо уноси ИП адресу уместо адресе ових дана?

Дно црта веб хостинга и СЕО у 2019. години

Главни утицаји које ваш веб хостинг може имати на ваш СЕО остају брзина веб странице и ССЛ. Иако постоје много већи фактори за одређивање како се рангирате у претраживачима (повратне везе, ауторитет домена итд.), Никада не боли изабрати добављача веб хостинга који укључује бесплатни ССЛ и нуди више локација података центра заједно са сопственим предмеморирањем перформанси технологија.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map