Web Hosting dhe SEO 2019

Web Hosting dhe SEO


A ndikon që pritja juaj në internet të ndikojë në SEO tuaj në vitin 2019? Ndërsa optimizimi i motorëve të kërkimit ka vazhduar të evoluojë me kalimin e viteve kur Google dhe motorët e kërkimit modifikojnë algoritmet e tyre, web hosting vazhdon të ndikojë në mënyrë indirekte në SEO tuaj në mënyrat e mëposhtme.

Të gjithë duhet të jenë duke përdorur SSL

Shtë fakt që Google dhe shfletuesit e uebit e konsiderojnë përdorimin e https për të qenë mjaft të rëndësishëm. Nëse nuk po përdorni SSL këto ditë, faqja juaj e internetit shënohet si e pasigurt. Përveç sigurimit të faqes tuaj, përdorimi i SSL / TLS gjithashtu ju jep një ngritje në renditjen e motorëve të kërkimit. Kur fola me Gary Illyes, Analisti i Tendencave të Webmasterit të Google, ai ishte i bindur se përdorimi i SSL / TLS ndihmon patjetër SERP të faqes suaj të internetit. Në fakt, Gary tha që ai e di se funksionon që kur ai punoi në atë algoritëm.

Lajmi i mirë këtu është se shumë ndërmarrje të mbajtura në internet njohin rëndësinë e https dhe tani janë duke përfshirë Certifikata SSL falas me planet e tyre të pritjes. Unë definitivisht do t’ju inkurajoj që të zgjidhni një nga këto pako pritëse me SSL falas.

Speështjet e Shpejtësisë në disa gradë

Shpejtësia e faqes në internet gjithashtu luan një rol në renditjen e motorit tuaj të kërkimit, por në një shkallë më të vogël të njohur. Për dallim nga SSL, kur e pyeta Gary në lidhje me shpejtësinë e faqes në internet si faktor në SERP, ai e bëri atë pikë për të më thënë që ata kurrë nuk kanë thënë që shpejtësia ishte një faktor i madh në renditje. Ai më vonë tha që shpejtësia mund të ketë ndikim, por jo në të vërtetë aq shumë. Meqenëse algoritmet janë gjithnjë e në ndryshim, unë mendoj se është një ide e mirë të kesh një faqe interneti me performancë të shpejtë. Dhe, sigurisht që hosti i duhur i uebit mund të luajë një pjesë të madhe në përshpejtimin e faqes tuaj.

Ndërsa ka kuptim perfekt që faqet e internetit me performancë më të shpejtë dhe më pak joproduktive do të jenë të dobishme për rezultatet e SEO tuaj, a do të thotë kjo se të gjithë duhet të dalin jashtë dhe të marrin një pritje të dedikuar? Me kaq shumë faktorë të tjerë që ndikojnë në SEO, nuk do ta mendoja kështu. Kostoja shtesë nuk do të justifikojë bërjen e blerjes shtesë për shumë njerëz.

Faktorë të tjerë të mbajtjes në internet

Në një masë më të vogël, e njëjta gjë mund të thuhet për marrjen e një adrese IP të dedikuar. Nuk kushton aq sa të blini një host të dedikuar. Sidoqoftë, përvoja ime ka qenë që një IP e dedikuar nuk duket se do të bëjë aq shumë ndryshime sa i përket motorëve të kërkimit. Tani situata e të gjithëve mund të jetë pak më ndryshe, dhe disa ekspertë definitivisht kërkojnë të kenë një të tillë. Nuk ka dëm për të marrë një IP të dedikuar, por nëse keni shumë faqe në internet, mund të mos jetë me kosto efektive. Kam dëgjuar gjithashtu nga ekspertë të tjerë, që kompanitë e mbajtjes së faqes në internet bëjnë një punë vërtet të mirë këto ditë të ndarjes dhe izolimit të përdoruesve të përbashkët, kështu që një klient nuk shkakton probleme për një tjetër. Shikoni më poshtë për më shumë në adresat e dedikuara IP dhe SEO.

Një faktor tjetër që është përmendur është marrja e një ofruesi të web hosting në të njëjtin vend me tregun tuaj të synuar. Ndërsa jam dakord që kjo do të ishte e dobishme, nuk është gjithmonë kaq e thjeshtë. Së pari, jo të gjitha kompanitë e mbajtjes së faqes në internet zbulojnë vendndodhjet e qendrave të tyre. Edhe pse disa hoste identifikojnë vendndodhjet e tyre, atëherë çështja bëhet aty ku është saktësisht audienca juaj e synuar. Nëse jeni një biznes lokal, atëherë është shumë më lehtë ta bësh. Sidoqoftë, shumë pronarë të uebfaqeve synojnë jo vetëm një vend të veçantë, por shumë ndoshta një audiencë në mbarë botën – gjë që e bën atë më të ndërlikuar në zgjedhjen e një lokacioni pritës.

Pra, sa pjesë e madhe duhet të luajë web hosting në strategjinë tuaj të përgjithshme të SEO? Në këtë pikë në kohë, unë do të them se zgjedhja e ndonjë prej kompanive më të vendosura, më të vlerësuarat të pritjes së uebit, do të ndikojë në SEO tuaj në mënyrë të barabartë. Përsëri, blerja e hosteve të dedikuar mund të përmirësojë shpejtësinë dhe kohën e duhur në faqen tuaj të internetit, por sa (nëse ka) që do të përmirësojë SEO tuaj mbetet një temë debati.

Nëse duhet të zgjedhni një Adresë IP të Përkushtuar?

Një nga aspektet më të debatuara në web hosting dhe faqet e internetit është nëse të kesh apo jo një adresë të dedikuar IP (në krahasim me një të përbashkët) përmirëson optimizimin e motorit të kërkimit (SEO). Dhe megjithëse mendimet ndryshojnë shumë, shumica e ekspertëve priren të shohin që kanë një IP të dedikuar si ndihmë për SEO tuaj. Ndërsa ka arsye të tjera për blerjen e një adrese IP të dedikuar (për shembull, nëse do të keni një faqe interneti për ecommerce), pyetja mbetet për shumë njerëz: A duhet të marr një IP të dedikuar për qëllime SEO?

Problemi me përpjekjen për të përcaktuar efektet e një IP të dedikuar në rezultatet e motorit tuaj të kërkimit është se ka kaq shumë faktorë të tjerë të përfshirë, është e vështirë të izoloni rëndësinë e një IP. Për shembull, edhe nëse shumica e 50 faqeve të internetit më të mira të kërkimit të motorit të kërkimit përdorin një IP të dedikuar, mund të ketë shumë metoda të tjera SEO të përdorura nga ato faqe. Edhe ekspertë të njohur të SEO pëlqejnë Bruce Clay dhe bashkëpunëtorët deklaroni se edhe pse ata kanë zbuluar se kalimi në një IP të dedikuar shkaktoi rritje të renditjes, thjesht mund të ishte një rastësi.

Në këto lloj rastesh, zakonisht më pëlqen të bëj testimin dhe hulumtimin tim për të parë se çfarë funksionon ose nuk funksionon për mua. Kështu që, vendosa të bëj eksperimentet e mia. Në mënyrë të veçantë, unë bleva një adresë IP të dedikuar për një çift të faqeve të mia që më parë ishin duke përdorur një IP të përbashkët. Për të provuar më tej për të izoluar efektet e dedikuara të IP, unë testova dy lloje të ndryshme sitesh. E para është një sit relativisht më i ri që jam përqendruar kryesisht në përmbajtje dhe autorizim dhe nuk jam shqetësuar për lidhjet e prapme. Uebsajti tjetër që kam testuar ka qenë rreth e rrotull për disa vite dhe kam bërë shumë më tepër lidhje me lidhjet e lidhjes dhe metodat e tjera të SEO për të provuar dhe forcuar trafikun. Në fakt, kjo faqe e dytë mori një hit me azhurnimet e Google.

Kam kryer dy studime në periudha të veçanta. Ja çfarë kam gjetur herën e parë. Shikoni grafikët më poshtë. Duke krahasuar të dhënat nga muaji i fundit duke përdorur një IP të përbashkët me të dhënat e muajit të fundit duke përdorur një adresë IP të dedikuar, mund të shihni se nuk ka pasur ndonjë përmirësim në përshtypjet e motorit të kërkimit.

Uebfaqja A Përdorimi i një Adresë të Ndarë IP:
Rezultatet e Ndara të IP-së në sit

Uebfaqe A Përdorimi i një Adrese IP të Dedikuar:
Rezultatet e dedikuara të faqes IP

Uebfaqja B duke përdorur një adresë të përbashkët të IP:
Rezultatet e Ndarjes IP të faqes B

Uebfaqja B duke përdorur një adresë IP të përkushtuar:
Rezultatet IP të Dedikuara të sitit B

Në fakt, numrat janë në të vërtetë më të ulët. Siti A (faqja e internetit më e re) shkoi nga të pasurit mbi 10,000 mbresa në pak më poshtë se 9,000. Siti B (faqja e internetit më e themeluar) ishte më e ulët për mbi 100 mbresa. Pozicioni mesatar për rezultatet e pyetjes së kërkimit gjithashtu tregoi pak ose aspak përmirësim. Për sitin më të ri, pozicioni mesatar është përmirësuar me vetëm një vend. Pozicioni mesatar për sitin më të vjetër ishte në të vërtetë më keq nga 7 pika.

Natyrisht, ka shumë faktorë që ndikojnë në rezultatet e SEO tuaj. Dhe, rezultatet tuaja mund të jenë të ndryshme. Sidoqoftë, deri më tani me testimin tim, duket se një adresë e dedikuar IP nuk përmirëson SEO tuaj. Nuk ka asgjë të keqe në marrjen e një IP të dedikuar. Por jini të vetëdijshëm që nëse blini kryesisht një për të përmirësuar SEO tuaj, mund të zhgënjeheni.

Duke parë përshtypjet e motorit të kërkimit për studimin tim të dytë të testit, faqja A (faqja më e re) në të vërtetë ka numra më të ulët se ajo bëri një muaj më parë. Siti B (faqja më e vjetër) në të vërtetë tregon një rritje të vogël të përshtypjeve; megjithatë kjo mund të jetë për shkak të faktorëve të tjerë duke përfshirë një azhurnim të fundit të Google.

Faqja A: Rezultatet e mëparshme të motorit të kërkimit
Rezultatet e dedikuara të faqes IP

Siti A: Rezultatet e azhurnuara të motorit të kërkimit
Azhurnimi i rezultateve të përkushtuara të IP-së

Siti B: Rezultatet e motorit të kërkimit paraprak
Rezultatet IP të Dedikuara të sitit B

Siti B: Rezultatet e azhurnuara të motorit të kërkimit
Azhurnimi i Rezultateve IP Dedikuar të sitit B

Në këtë pikë, unë thjesht nuk shoh ndonjë provë të vërtetë që një adresë e dedikuar IP do të përmirësojë SEO tuaj. Sigurisht që ato janë të domosdoshme për faqet që përdorin SSL. Por nëse po mendoni të blini një thjesht për SEO më ​​të mirë, unë do t’ju rekomandoja të hiqni dorë dhe të kurseni pak para.

Këtu janë disa pretendime të tjera për IP të dedikuara që mund të keni dëgjuar së bashku me mendimet e mia:

Nëse përdorni një IP të përbashkët, faqja juaj mund të jetë e kontaminuar nga një faqe spam që ndan adresën tuaj IP.

Ndërsa në një kohë kjo mund të kishte qenë e vërtetë, unë kurrë nuk kam përjetuar ndonjë problem të tillë si ky. E vërteta është se shumica e kompanive të mbajtura në internet bëjnë një punë të shkëlqyeshme për të izoluar klientët e tyre të përbashkët të pritjes nga njëri-tjetri.

Nëse përdorni një adresë IP virtuale, dikush që përpiqet të lundrojë në faqen tuaj duke hyrë në IP tuaj në vend të URL-së mund të përfundojë në uebfaqen e dikujt tjetër.

Kjo situatë zakonisht do të ndodhte vetëm nëse serveri juaj është konfiguruar gabimisht. Përsëri, nuk kam përjetuar këtë lloj problemi. Usuallyfarë ndodh zakonisht nëse adresa juaj e përbashkët e IP-së shtypet në një shfletues është që të shkoni në faqen tuaj të host-eve. Dhe me të vërtetë, sa njerëz në të vërtetë shkruajnë në një adresë IP në vend të një URL këto ditë?

Bottom Line në Web Hosting dhe SEO në 2019

Ndikimet kryesore që mund të ketë mbajtja juaj e uebit në SEO tuaj mbetet shpejtësia e internetit dhe SSL. Ndërsa ka faktorë shumë më të mëdhenj për përcaktimin se si renditesh në motorët e kërkimit (backlinks, autoriteti i domenit, etj.), Kurrë nuk ju dhemb të zgjedhni një ofrues të një web hosting që përfshin SSL falas dhe ofron vendndodhje të shumta të qendrave të të dhënave së bashku me mbajtjen e tyre të performancës teknologji.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map