Web-hosting ja SEO 2019

Web-hosting ja SEO


Vaikuttaako Web-isäntäsi hakukoneoptimointiisi vuonna 2019? Vaikka hakukoneoptimointi on jatkanut kehitystä vuosien varrella, kun Google ja hakukoneet muuttavat algoritmeja, web-hosting vaikuttaa edelleen epäsuorasti hakukoneoptimointiin seuraavilla tavoilla.

Kaikkien tulisi käyttää SSL: tä

On totta, että Google ja selaimet pitävät https: n käyttöä kriittisen tärkeänä. Jos et käytä SSL: tä nykyään, verkkosivustosi merkitään suojaamattomaksi. Sivustosi suojaamisen lisäksi SSL / TLS: n käyttö antaa sinulle lisäyksen hakukoneiden sijoituksiin. Kun puhuin Googlen Webmaster Trends -analyytikon Gary Illyesin kanssa, hän oli vakuuttunut siitä, että SSL / TLS: n käyttö auttaa ehdottomasti verkkosivustosi SERP: tä. Itse asiassa Gary kertoi tietävänsä sen toimivan, koska hän on työskennellyt kyseisen algoritmin kanssa.

Hyvä uutinen on, että monet web-hosting-yritykset tunnustavat https: n merkityksen ja sisällyttävät nyt ilmaisia ​​SSL-varmenteita isännöintisuunnitelmiinsa. Kannustan ehdottomasti valitsemaan yksi näistä hosting-paketeista, joissa on ilmainen SSL.

Nopeus vaikuttaa jossain määrin

Verkkosivuston nopeudella on myös merkitystä hakukoneiden sijoituksissa, mutta vähemmässä määrin. Toisin kuin SSL, kun kysyin Garyltä verkkosivustojen nopeudesta tekijänä SERP: ssä, hän piti asiaa kertoa minulle, etteivät he ole koskaan sanoneet, että nopeus oli iso tekijä rankingissa. Hän sanoi myöhemmin, että nopeudella voi olla vaikutusta, mutta ei oikeastaan ​​niin paljon. Koska algoritmit muuttuvat jatkuvasti, mielestäni on hyvä idea olla nopeasti toimiva verkkosivusto. Ja varmasti oikea web-isäntä voi olla merkittävä osa sivustosi nopeuttamisessa.

Vaikka onkin täysin järkevää, että nopeammin toimivilla verkkosivustoilla ja vähemmän seisokkeilla on hyötyä SEO-tuloksillesi, tarkoittaako tämä, että kaikkien pitäisi mennä ulos ja hankkia omistettu isännöinti? Koska SEO: han on vaikuttanut niin paljon muita tekijöitä, en usko. Lisäkustannukset eivät oikeuta lisäostojen tekemistä monille ihmisille.

Muut web-hosting-tekijät

Vähemmässä määrin sama voidaan sanoa omistetun IP-osoitteen hankkimisesta. Se ei maksa yhtä paljon kuin omistetun isännöinnin ostaminen. Kokemukseni on kuitenkin ollut, että omistettu IP ei näyttänyt tekevän niin paljon eroa hakukoneille. Nyt kaikkien tilanne voi olla hiukan erilainen, ja joillakin asiantuntijoilla on ehdottomasti sellainen, jolla on sellainen. Oman IP-osoitteen hankkimisesta ei ole haittaa, mutta jos sinulla on paljon verkkosivustoja, se ei välttämättä ole kustannustehokasta. Olen kuullut myös muilta asiantuntijoilta, että web-hosting-yritykset tekevät todella hyvää työtä nykyään erottaakseen ja eristäen jaetut käyttäjät, jotta yksi asiakas ei aiheuta ongelmia toiselle. Alla on lisätietoja omistautuneista IP-osoitteista ja SEO: sta.

Yksi muu tekijä, joka on mainittu, on web-palveluntarjoajan saaminen samaan sijaintiin kuin kohdemarkkinat. Vaikka olen samaa mieltä siitä, että tästä olisi hyötyä, se ei ole aina niin yksinkertaista. Ensinnäkin, kaikki web-hosting-yritykset eivät paljasta tietokeskuksensa sijainteja. Vaikka jotkut isännät tunnistavat sijaintinsa, ongelmasta tulee sitten missä tarkalleen kohdeyleisösi on. Jos olet paikallinen yritys, se on paljon helpompaa tehdä. Monet verkkosivustojen omistajat kohdistuvat kuitenkin paitsi tiettyyn maahan, mutta hyvin mahdollisesti maailmanlaajuiseen yleisöön – mikä tekee isäntäpaikan valitsemisesta monimutkaisemman..

Joten, kuinka suurta osaa web-hosting-sivustolla tulisi olla SEO-strategiassasi? Sanoisin, että minkä tahansa vakiintuneimman, parhaiten arvioidun web-hosting-yrityksen valitseminen vaikuttaa SEO: si. Omistetun isännöinnin ostaminen voi taas parantaa verkkosivustosi nopeutta ja käytettävyyttä, mutta kuinka paljon (jos sellaisia ​​on) SEO-tason parantamiseksi, on edelleen keskustelun aihe.

Pitäisikö sinun valita oma IP-osoite?

Yksi verkkosivustojen ja verkkosivustojen keskusteltuimmista asioista on se, parantaako omistettu IP-osoite (toisin kuin jaettu osoite) hakukoneesi optimointia (SEO). Ja vaikka mielipiteet vaihtelevat suuresti, useimmilla asiantuntijoilla on taipumus pitää omaa IP: tä auttavana hakukoneoptimoinnissa. Vaikka erillisen IP-osoitteen ostamiseen on muita syitä (esimerkiksi jos sinulla on verkkokauppasivusto), kysymys jää monille: Pitäisikö minun hankkia oma IP-osoite SEO-tarkoituksiin?

Ongelma yritettäessä määrittää omistetun IP: n vaikutukset hakukoneesi tuloksiin on, että siihen liittyy niin monia muita tekijöitä, että on vaikeaa erottaa IP: n merkitystä. Esimerkiksi, vaikka suurin osa hakukonekyselyjen 50 suosituimmasta verkkosivustosta käyttäisi erillistä IP: tä, kyseisillä sivustoilla voi olla monia muita SEO-menetelmiä. Jopa tunnetut SEO-asiantuntijat pitävät siitä Bruce Clay and Associates toteavat, että vaikka he ovatkin todenneet, että siirtyminen omistetulle IP: lle aiheutti sijoitusten nousun, se voi olla vain sattumaa.

Tällaisissa tapauksissa haluan yleensä tehdä omia testauksia ja tutkimuksia nähdäkseni, mikä toimii tai ei toimi minulle. Joten päätin tehdä oman kokeilun. Erityisesti ostin omistetun IP-osoitteen parille sivustolleni, jotka aiemmin käyttivät jaettua IP: tä. Yrittääksesi edelleen eristää omistettu IP-tehosteita, testasin kahden tyyppisiä sivustoja. Ensimmäinen on suhteellisen uudempi sivusto, jonka keskittyen lähinnä sisältöön ja kirjoitukseen, enkä ole huolissani käänteistä. Toinen testattu verkkosivusto on ollut olemassa useita vuosia, ja olen tehnyt paljon enemmän linkkejä ja muita SEO-menetelmiä liikenteen lisäämiseksi. Itse asiassa tämä toinen sivusto sai osuman Google-päivityksillä.

Suoritin kaksi tutkimusta erillisinä aikoina. Tässä olen mitä olen löytänyt ensimmäisen kerran. Katso alla olevat kaaviot. Vertaamalla viimeisen kuukauden tietoja jaetulla IP: llä viimeisimmän kuukauden tietoihin käyttämällä erillistä IP-osoitetta, huomaat, että hakukoneiden näyttökerroissa ei ole tapahtunut parannuksia..

Verkkosivusto A jaetun IP-osoitteen käyttäminen:
Sivuston jaetut IP-tulokset

Verkkosivusto A Dedicated IP-osoitteen käyttäminen:
Sivusto Dedicated IP-tulokset

Verkkosivusto B jaetun IP-osoitteen käyttäminen:
Sivusto B: n jaetut IP-tulokset

Verkkosivusto B omistetun IP-osoitteen käyttäminen:
Sivusto B: n omistetut IP-tulokset

Itse asiassa luvut ovat todella pienempiä. Sivusto A (uudempi verkkosivusto) siirtyi yli 10 000 näyttökerrasta hieman alle 9 000: een. Sivusto B (vakiintuneempi verkkosivusto) oli matalampi yli 100 näyttökerralla. Hakutulosten keskimääräinen sijainti osoitti myös parannusta vain vähän tai ei ollenkaan. Uudemman sivuston keskimääräinen sijainti parani vain yhdellä paikalla. Vanhemman sivuston keskimääräinen sijainti oli tosiasiassa huonompi 7 pisteellä.

On selvää, että SEO-tuloksiin vaikuttavat monet tekijät. Ja tuloksesi voivat olla erilaisia. Toistaiseksi testaukseni kanssa näyttää kuitenkin siltä, ​​että oma IP-osoite ei paranna SEO-tasoa. Omistetun IP: n hankkimisessa ei todellakaan ole mitään vikaa. Mutta huomaa, että jos ostat pääasiassa SEO-parannuksesi, saatat olla pettynyt.

Kun tarkastellaan toisen testitutkimuksen hakukoneiden näyttökertoja, sivustolla A (uudemmalla sivustolla) on tosiasiallisesti pienempi lukumäärä kuin kuukausi sitten. Sivusto B (vanhempi sivusto) osoittaa tosiaankin hieman kasvaneet näyttökerrat; se voi kuitenkin johtua muista tekijöistä, kuten äskettäisestä Google-päivityksestä.

Sivusto A: aiemmat hakukoneiden tulokset
Sivusto Dedicated IP-tulokset

Sivusto A: Päivitetyt hakukoneiden tulokset
Sivustolle omistettu IP-tulokset päivitetty

Sivusto B: Edelliset hakukoneiden tulokset
Sivusto B: n omistetut IP-tulokset

Sivusto B: Päivitetyt hakukoneiden tulokset
Sivuston B omistettu IP-tulokset päivitetty

Tässä vaiheessa en vain näe mitään todellista näyttöä siitä, että omistettu IP-osoite parantaisi hakukoneoptimointiasi. Varmasti ne ovat välttämättömiä sivustoille, jotka käyttävät SSL: tä. Mutta jos olet ajatellut ostaa yhden yksinkertaisesti paremman hakukoneoptimoinnin hyväksi, suosittelen, että pidät ja säästät vähän rahaa.

Tässä on pari muuta väitettä omistautuneista IP-osoitteista, jotka olet ehkä kuullut ajatukseni mukana:

Jos käytät jaettua IP: tä, sivustosi saattaa olla saastunut roskapostisivustolla, joka jakaa IP-osoitteesi.

Vaikka kerralla tämä saattoi olla totta, en ole koskaan kokenut mitään tämänkaltaisia ​​ongelmia. Totuus on, että useimmat web-hosting-yritykset tekevät hienoa työtä insooloidakseen jaetun hosting-asiakkaansa toisiinsa.

Jos käytät virtuaalista IP-osoitetta, joku, joka yrittää navigoida sivustoosi syöttämällä IP-osoitteen URL-osoitteen sijasta, saattaa päätyä jonkun toisen verkkosivustoon.

Tämä tilanne ilmenee yleensä vain, jos palvelimesi on määritetty väärin. En jälleen kerran ole kokenut tällaista ongelmaa. Mikä yleensä tapahtuu, jos jaettu IP-osoitteesi kirjoitetaan selaimeen, on se, että siirryt Web-isäntäsivulle. Ja kuinka monta ihmistä kirjoittaa IP-osoitteen URL-osoitteen sijasta nykyään?

Bottom Line web-hosting ja SEO vuonna 2019

Tärkeimmät web-hosting-palvelusi mahdolliset vaikutukset SEO: hon ovat verkkosivuston nopeuden ja SSL: n säilyminen. Vaikka hakukoneissa sijoittumisellesi on paljon isompia tekijöitä (käänteiset linkit, verkkotunnuksen auktoriteetti jne.), Ei ole koskaan vaikeata valita Web-palveluntarjoajaa, joka sisältää ilmaisen SSL: n ja tarjoaa useita datakeskuspaikkoja yhdessä oman suorituskykyvälimuistin kanssa. tekniikka.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map