Webhosting og SEO 2019

Webhosting og SEO


Påvirker dit webhosting din SEO i 2019? Mens optimering af søgemaskiner har fortsat udviklet sig gennem årene, da Google og søgemaskinerne ændrer deres algoritmer, fortsætter webhosting indirekte med at påvirke din SEO på følgende måder.

Alle skal bruge SSL

Det er en kendsgerning, at Google og webbrowsere anser det for at være kritisk vigtigt at bruge https. Hvis du ikke bruger SSL i disse dage, markeres dit websted som usikkert. Ud over at sikre dit websted giver brug af SSL / TLS dig også et løft i placeringerne i søgemaskinerne. Da jeg talte med Gary Illyes, Googles Webmaster Trends Analyst, var han fast ved, at brug af SSL / TLS helt sikkert hjælper dit websteds SERP. Faktisk sagde Gary, at han ved, at det fungerer, siden han arbejdede med den algoritme.

Den gode nyhed her er, at mange webhostingfirmaer anerkender betydningen af ​​https og nu inkluderer gratis SSL-certifikater med deres hostingplaner. Jeg vil bestemt opfordre dig til at vælge en af ​​disse hosting-pakker med gratis SSL.

Speed ​​Matters til en vis grad

Webstedshastighed spiller også en rolle i din placering af din søgemaskine, men i mindre kendt grad. I modsætning til SSL, da jeg spurgte Gary om webstedshastighed som en faktor i SERP, gjorde han det til et punkt at fortælle mig, at de aldrig har sagt, at hastighed var en stor faktor i rankingen. Senere sagde han, at hastighed kan have en vis indflydelse, men egentlig ikke så meget. Da algoritmerne ændrer sig konstant, synes jeg, det er en god ide at have et websted, der fungerer hurtigt. Og bestemt kan den rigtige webhost spille en stor rolle i at fremskynde dit websted.

Selvom det giver perfekt mening, at hurtigere udførende websteder og mindre nedetid vil være gavnlige for dine SEO-resultater, betyder det, at alle skal gå ud og få dedikeret hosting? Med så mange andre faktorer, der påvirker SEO, ville jeg ikke tro det. De ekstra omkostninger er ikke berettigede til at gøre det ekstra køb for mange mennesker.

Andre webhotelfaktorer

I mindre grad kan det samme siges for at få en dedikeret IP-adresse. Det koster ikke så meget som at købe dedikeret hosting. Min erfaring har dog været, at en dedikeret IP ikke så ud til at gøre så meget forskel for søgemaskinerne. Nu kan alles situation være lidt anderledes, og nogle eksperter viser bestemt, at de har en. Der er ingen skade i at få en dedikeret IP, men hvis du har en masse websteder, er det muligvis ikke omkostningseffektivt. Jeg har også hørt fra andre eksperter, at webhostingfirmaerne gør et rigtig godt job i disse dage med at adskille og isolere delte brugere, så en kunde ikke skaber problemer for en anden. Se nedenfor for mere om dedikerede IP-adresser og SEO.

En anden faktor, der er nævnt, er at få en webhostingudbyder på samme sted som dit målmarked. Selvom jeg er enig i, at dette ville være gavnligt, er det ikke altid så enkelt. For det første afslører ikke alle webhostingfirmaer deres datacenterplaceringer. Selvom nogle værter identificerer deres placering, bliver problemet så nøjagtigt, hvor din målgruppe er. Hvis du er en lokal virksomhed, er det meget nemmere at gøre. Imidlertid er mange webstedsejere ikke kun målrettet mod et specifikt land, men meget muligvis et verdensomspændende publikum – hvilket gør det mere kompliceret at vælge et hostingsted.

Så hvor stor del skal webhosting spille i din overordnede SEO-strategi? På dette tidspunkt vil jeg sige, at valg af en af ​​de mere etablerede, bedst bedømte webhostingfirmaer vil påvirke din SEO ligeligt. Igen kan køb af dedikeret hosting forbedre dit websteds hastighed og oppetid, men hvor meget (hvis nogen) der vil forbedre din SEO forbliver et debat emne.

Bør du vælge en dedikeret IP-adresse?

Et af de mest diskuterede aspekter ved webhosting og websteder er, om ikke en dedikeret IP-adresse (i modsætning til en delt) forbedrer din søgemaskineoptimering (SEO). Og selvom udtalelser varierer meget, har de fleste eksperter en tendens til at have en dedikeret IP som hjælp til din SEO. Selvom der er andre grunde til at købe en dedikeret IP-adresse (hvis du f.eks. Vil have et e-handelswebsted), er spørgsmålet stadig for mange: Skal jeg få en dedikeret IP til SEO-formål?

Problemet med at prøve at bestemme virkningerne af en dedikeret IP på dine søgemaskineresultater er, at der er så mange andre faktorer involveret, at det er svært at isolere en IP’s betydning. Selv hvis de fleste af de top 50 websteder med søgemaskineforespørgsel bruger en dedikeret IP, kan der for eksempel være mange andre SEO-metoder, der anvendes af disse websteder. Selv kendte SEO-eksperter kan lide Bruce Clay and Associates oplyser, at selv om de har fundet ud af, at skift til en dedikeret IP forårsagede stigninger i placeringer, kunne det bare være en tilfældighed.

I disse typer sager kan jeg normalt lide at udføre mine egne test og undersøgelser for at se, hvad der fungerer eller ikke fungerer for mig. Så jeg besluttede at gøre min egen eksperiment. Specielt købte jeg en dedikeret IP-adresse til et par af mine websteder, der tidligere brugte en delt IP. For yderligere at forsøge at isolere en dedikeret IP-effekt, testede jeg to forskellige typer websteder. Den første er et relativt nyere sted, som jeg hovedsageligt har koncentreret mig om indhold og forfatterskab og ikke har været bekymret for backlinks. Det andet websted, jeg testede, har eksisteret i en række år, og jeg har gjort meget mere backlinking og andre SEO-metoder for at forsøge at øge trafikken. Faktisk fik dette andet websted et hit med Google-opdateringer.

Jeg udførte to studier adskilt. Her er hvad jeg har fundet første gang. Se graferne herunder. Når du sammenligner data fra den sidste måned ved hjælp af en delt IP med den seneste måneds data ved hjælp af en dedikeret IP-adresse, kan du se, at der ikke er sket nogen forbedring i søgemaskinevisninger.

Websted A ved hjælp af en delt IP-adresse:
Site A-delt IP-resultater

Websted A ved hjælp af en dedikeret IP-adresse:
Webstedets dedikerede IP-resultater

Hjemmeside B Brug af en delt IP-adresse:
Site B-delte IP-resultater

Hjemmeside B Brug af en dedikeret IP-adresse:
Webstedets dedikerede IP-resultater

Faktisk er antallet faktisk lavere. Websted A (det nyere websted) gik fra at have over 10.000 visninger til lige under 9.000. Websted B (det mere etablerede websted) var lavere med over 100 visninger. Den gennemsnitlige placering for søgeresultaterne viste også ringe eller ingen forbedring. For det nyere site blev den gennemsnitlige position forbedret med kun et sted. Den gennemsnitlige placering for det ældre sted var faktisk værre med 7 pletter.

Der er naturligvis mange faktorer, der påvirker dine SEO-resultater. Og dine resultater kan være forskellige. Men indtil videre med min test ser det ud til, at en dedikeret IP-adresse ikke forbedrer din SEO. Der er bestemt ikke noget galt i at få en dedikeret IP. Men vær opmærksom på, at hvis du hovedsageligt køber en til at forbedre din SEO, kan du blive skuffet.

Ser man på søgemaskinevisningerne til min anden testundersøgelse, har site A (det nyere websted) faktisk lavere tal, som det gjorde for en måned siden. Websted B (det ældre websted) viser faktisk en mindre stigning i visninger; dog kan det skyldes andre faktorer, herunder en nylig Google-opdatering.

Websted A: Tidligere resultater af søgemaskiner
Webstedets dedikerede IP-resultater

Websted A: Opdateret søgemaskineresultater
Websted A-dedikerede IP-resultater opdateret

Websted B: Forudgående resultater af søgemaskiner
Webstedets dedikerede IP-resultater

Websted B: Opdaterede søgemaskineresultater
Webstedets dedikerede IP-resultater opdateret

På dette tidspunkt ser jeg bare ikke rigtige beviser for, at en dedikeret IP-adresse vil forbedre din SEO. De er bestemt nødvendige for websteder, der bruger SSL. Men hvis du overvejer at købe en til en bedre SEO, vil jeg anbefale dig at holde ud og spare lidt penge.

Her er et par andre påstande om dedikerede IP’er, du måske har hørt sammen med mine tanker:

Hvis du bruger en delt IP, forurenes dit websted muligvis af et spamwebsted, der deler din IP-adresse.

Selvom dette på et tidspunkt måske har været sandt, har jeg aldrig oplevet problemer som dette. Sandheden er, at de fleste webhostingfirmaer gør et godt stykke arbejde med at isolere deres delte hostingkunder fra hinanden.

Hvis du bruger en virtuel IP-adresse, kan en, der forsøger at navigere til dit websted ved at indtaste din IP i stedet for URL, vinde op på en andens websted.

Denne situation forekommer normalt kun, hvis din server er forkert konfigureret. Igen har jeg ikke oplevet denne form for problem. Hvad der normalt sker, hvis din delte IP-adresse indtastes i en browser, er at du går til din webhosteside. Og hvor mange mennesker skriver faktisk en IP-adresse i stedet for en URL i disse dage??

Bundlinjen om webhosting og SEO i 2019

Den største indflydelse, din web-hosting kan have på din SEO, forbliver webstedshastighed og SSL. Mens der er meget større faktorer til at bestemme, hvordan du rangerer i søgemaskinerne (backlinks, domænemyndighed osv.), Gør det aldrig ondt at vælge en webhostingudbyder, der inkluderer gratis SSL og tilbyder flere datacenterplaceringer sammen med deres egen cache-præstation teknologi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map