SiteGround хостинг преглед

SiteGround


2019 най-добър уеб хостингНай-добра поддръжка на клиенти В моя непрекъснат стремеж да намеря най-добрите налични планове за уеб хостинг, е време да разгледаме друга управлявана опция за хостинг на WordPress. SiteGround е компания, която съществува от 2004 г. и предлага пълна гама от уеб хостинг услуги – включително WordPress.

Важно: Ако търсите честно SiteGround Отзиви, моля, имайте предвид, че аз съм действително платен клиент, използващ SiteGround WordPress хостинг. За разлика от други отзиви там, които може да се основават на безплатен пробен акаунт, това са моите реални преживявания с използването на моя истински хостинг акаунт на SiteGround на живо.

Опции за хостинг на WordPress

SiteGround има три типа управлявани хостинг планове за WordPress.

Стартиране:

 • За начинаещи
 • Само един уебсайт
 • За приблизително 10 000 посещения на месец

GrowBig:

 • Включва Premium функции
 • Множество уебсайтове
 • За приблизително 25 000 посещения на месец

GoGeek:

 • Включва зона за поставяне
 • Множество уебсайтове
 • За приблизително 100 000 посещения на месец

В моя случай избрах плана GrowBig. Планът GoGeek е насочен към корпоративните потребители. За тези случаи обаче препоръчвам да проверите WP Engine или MediaTemple, ако наистина се нуждаете от това ниво на ресурси. Планът SiteGround GrowBig е чудесен избор за малък бизнес и лични сайтове на WordPress, които изискват управляван хостинг.

Центрове за данни на SiteGround

SiteGround има пет центъра за данни, разпределени около три континента – Чикаго, Илинойс; Лондон, Великобритания; Амстердам, NL; Милано ИТ; и Сингапур SG. По този начин можете да изберете най-близкия до посетителите си за по-бързо време за зареждане на сайта. Освен това, с помощта на SuperCacher технологията на SiteGround, скоростта на уебсайта Ви е още по-добра.

Записвам се

Регистрацията с SiteGround е много лесна и права. Можете да платите с кредитната си карта. Ако обаче предпочитате да плащате чрез PayPal, можете да го направите, като се свържете с поддръжката. Те ще ви накарат да продължите и да изпратите формуляра за поръчка, като данните за фактуриране са оставени празни. След това ще ви бъде предоставена специална връзка за извършване на плащането чрез PayPal.

След приключване на процеса на регистрация, ще получите приветствен имейл с данните си за вход и връзка към областта на вашия SiteGround акаунт.
SiteGround Добре дошли имейл

Областта на клиентския ви акаунт SiteGround съдържа цялата необходима информация в настройките на вашия акаунт. Можете също да навигирате през раздели, за да получите поддръжка, достъп до информация за плащане, както и да получите допълнителни услуги и ресурси.
Панел за акаунти на SiteGround Моите акаунти

Прехвърляне на съществуващ WordPress сайт

Ако вече имате уебсайт на WordPress онлайн с друг хост, ще се радвате да знаете, че SiteGround всъщност ще прехвърли вашия сайт безплатно, ако желаете. Можете също да изберете сами да преместите вашия сайт. В моя случай избрах да прехвърля уебсайта си сам. Извърших нова инсталация на WordPress в моя акаунт на SiteGround и импортирах съществуващата си база данни в новосъздадената такава в SiteGround. Тогава просто трябваше да копирам папката си с wp-съдържание в SiteGround – и уебсайтът ми вече беше готов!

След като инсталирате WordPress, ще получите имейл за потвърждение с данните за вход в администратора и връзки към уроци и видеоклипове.
SiteGround WordPress имейл за инсталиране

Характеристики за хостинг на SiteGround WordPress

В допълнение към добре проектираната зона за управление на акаунта на SiteGround вие получавате и cPanel като свой контролен интерфейс. Определено харесвам начина, по който SiteGround персонализира своя cPanel с раздели за управление на акаунта ви, налични в горната част. От особен интерес за собствениците на сайтове на WordPress ще бъде разделът за WordPress инструменти. Тук можете да кликнете върху инструменти за инсталиране на WordPress, активиране на автоматични актуализации, изпълнение на администраторски функции, активиране на SuperCacher и настройка на етап и GIT.
SiteGround cPanel

По-добър контрол на автоматичните актуализации на WordPress

Много уеб хостинг компании предлагат автоматични актуализации на WordPress. Но ето още една област, в която SiteGround свети, като направите нещата още по-напред. Вече имате много по-добър контрол над автоматичните ви актуализации на WordPress чрез новата функция за планиране на SiteGround. Графикът по подразбиране на SiteGround за актуализации на WordPress е незабавна актуализация за незначителни версии на сигурността и надстройка след 24 часа за основните основни актуализации. Можете обаче да промените планирането, когато се извършват незначителни и големи актуализации до 24, 48 или 72 часа – което ви позволява повече време да подготвите сайта си за надстройките.

Можете да насрочите автоматичните актуализации на WordPress, като щракнете върху иконата за автоматично актуализиране на WP във вашия cPanel.
SiteGround WordPress инструменти

Автоматични актуализации на приставките за WordPress!

Всъщност има още по-големи новини от SiteGround, що се отнася до актуализациите на WordPress. Освен това, включена в новия автоматичен график за актуализиране е възможността да актуализирате и всичките си WordPress приставки. Това е огромна функция, която обикновено се намира само в много по-скъпи управлявани хостинг планове! И това е друг пример на ангажимента на SiteGround за иновации и подобрения.

Можете да активирате автоматични актуализации на плъгини от зоната за автоматично актуализиране на WP.
Настройки за автоматично актуализиране на SiteGround

WordPress Toolkit ви позволява да автоматизирате задачи като нулиране на администраторски пароли, промяна на домейни и преместване или изтриване на WP инсталации.
SiteGround WordPress Tools Toolkit

SuperCacher за по-добра скорост на уебсайта

SiteGround SuperCacher предоставя на уебсайта Ви допълнителни нива на кешираща функционалност, за да ускори зареждането на сайта Ви и да може да се справя с повече посещения.
SiteGround WordPress Tools Supercacher
SuperCacher има три различни нива за ускоряване на вашия сайт:

 • Лакирайте статичния кеш
 • Динамичен кеш на лака
 • Memcached

Написах отделна публикация за SuperCacher на SiteGround, която можете да проверите тук. Също така, можете да слушате моето изключително интервю с експерта по SEO и WordPress от SiteGround, Христо Панджаров, който говори за SuperCacher и как вашият уеб хостинг може да направи огромна разлика в скоростта на уебсайта ви.

SiteGround продължава да удивява със скоростта и ефективността на уебсайта си. В нашето скорошно тестване на скоростта SiteGround произведе някои от най-добрите времена за зареждане на сайтове, които някога сме виждали. Комбинацията от непрекъснатите им иновации и подобрения на тяхната хостинг платформа, заедно с тяхната технология SuperCacher, и тъй като те винаги се стремят да предоставят най-новите версии на PHP, SiteGround публикува някои невероятни резултати.

По-долу е дадена извадка от резултатите от нашите тестове за скоростта на SiteGround за трите региона на САЩ.
SiteGround от скоростта на тестовите резултати

Архивиране и възстановяване на данни

SiteGround също има една от най-добрите автоматизирани ежедневни функции за архивиране и възстановяване. Данните от вашия уебсайт се архивират автоматично всеки ден и можете да изберете да възстановите от последните 30 дни. За да възстановите данните си или ръчно да създадете резервно копие, просто влезте в своя cPanel и превъртете надолу до секцията Мениджър на архивиране..
SiteGround-бекъп-мениджър

Актуализация: Добри новини – особено за клиентите на GoGeek хостинг план! SiteGround вече подобри техните вече отлични функции за архивиране и възстановяване на данни. Сега, освен автоматичните ежедневни архиви, вие също имате възможност да създавате резервни копия при поискване, когато пожелаете. Това е чудесна функция за безопасност, която можете да използвате, например преди да актуализирате вашите теми и приставки. С новата функция за архивиране имате право да създавате 5 моментални резервни копия на вашите данни – в допълнение към автоматизираните си резервни копия, които са създадени за вас.

Незабавни резервни копия са достъпни безплатно с хостинг план на GoGeek на SiteGround. Той е достъпен и за клиенти на хостинг план на StartUp и GrowBig, но ще трябва да заплатите допълнителни такси. Въпреки това има добри новини за клиентите на StartUp план, тъй като автоматичното ежедневно архивиране вече е включено във всички хостинг планове.

Поддръжка на клиенти

Трябва да кажа, че поддръжката на клиенти на SiteGround беше страхотна. Времето за отговор на поддръжката им на чат на живо е отлично и всички служители за поддръжка, с които работих, успяха да отговорят на въпроси и да се грижат за всякакви въпроси приятелски и бързо. По-долу е примерен екран, заснет от една от моите сесии за поддръжка на чат.
SiteGround Пример за поддръжка на чат на живо

Обучението, което получават клиентите на SiteGround за обслужване на клиенти, е много обширно – и това е много ясно от изключителната отзивчива поддръжка, която получих през годините. Специално попитах за екипа за поддръжка, когато разговарях с главния оперативен директор на SiteGround Ренета Цанкова. Тя обясни, че всички нови членове на екипа за поддръжка имат най-малко 2 до 4 седмици обучение, преди дори да започнат да говорят с клиенти. След това започват да помагат на клиентите под надзора на ментор, който може да им помогне. Обучението продължава около 3 до 6 месеца, докато поддържащият агент не е готов да помага на клиентите самостоятелно.

Видео: 5 неща, които харесвам в SiteGround

Ето видео, което изтъкнах в топ 5 неща, които харесвам при хостинг на SiteGround:

Още отзиви на SiteGround

SiteGround срещу Bluehost
SiteGround срещу DreamHost
SiteGround срещу GoDaddy
SiteGround срещу InMotion
SiteGround срещу WP Engine

Иновации и подобрения на SiteGround

Освен отличното обслужване и поддръжка, това, което наистина отличава SiteGround от другите уеб хостове, е постоянният им ангажимент за иновации и подобрения в технологиите. През годините, в които бях клиент на SiteGround, бях свидетел на множество подобрения и надстройки всяка година. Ето само няколко примера:

Надстройка до цялата споделена хостинг платформа

SiteGround възстанови своята платформа за споделен хостинг, използвайки Linux Containers (LXC Technology). Позволява им да предлагат ефективност на ресурсите и по-голяма стабилност по време на скокове на трафика. За повече подробности можете да разгледате моята статия в Основното надграждане на SiteGround за споделен хостинг.

Нова вътрешна система за архивиране и възстановяване

С новата система за архивиране и възстановяване на SiteGround те могат да възстановят данните на целия сървър по-бързо и ефективно. Въпреки че не е често срещано явление да се възстановява цял сървър, ако ситуацията се случи, прекъсването на уебсайта значително се намалява с новата система. Вижте статията ми тук в системата за архивиране и възстановяване на собственост на SiteGround.

Уникална система за борба с изкуствения интелект

SiteGround също е разработила своя собствена система за изкуствен интелект, която блокира до 2 милиона груби атаки на час. Атаките се спират на ниво сървър, преди да достигнат до уебсайтовете на клиента.

WordPress Starter

И като говорим за подобрения, SiteGround вече е още по-добър за начинаещите WordPress. Новата функция на WordPress Starter ви води през процеса на създаване на сайта. След като инсталирате WordPress, когато отидете на вашия WordPress Admin за първи път, WordPress Starter автоматично се стартира и ви помага да изберете вашата тема и да добавите функционалността, от която се нуждае уебсайтът ви. WordPress Starter включва и персонализирано табло за управление на WordPress, осигуряващо лесен достъп до функциите на вашия уебсайт.

Ето видео, което направих наскоро в WordPress Starter:

Препоръки

Както вече казах в миналото, не всички потребители на WordPress ще се нуждаят от управляван хостинг план. Всъщност има някои отлични планове за уеб хостинг от компании като Bluehost, DreamHost и Web Hosting Hub (за да назовем само няколко), които включват WordPress и са напълно способни да обработват много видове уебсайтове на WordPress. Ако обаче предпочитате да имате хостинг план, специално пригоден за WordPress и който изпълнява повечето от задачите за поддръжка, свързани с WP, тогава определено бих разгледал SiteGround. Те предоставиха няколко отлични WordPress инструменти, заедно с чудесни хостинг услуги, които са ми от полза.

Кликнете тук за повече подробности относно управляваният WordPress хостинг на SiteGround

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map