Inside Joomla met Open Source Matters President Robert Jacobi

robert-jacobi-joomla


Interview met president Robert Jacobi van Open Source Matters

Als een van de top drie contentmanagementsystemen wordt Joomla door veel website-eigenaren gebruikt voor allerlei soorten sites. De Joomla Community heeft onlangs de downloadmarkering van 80 miljoen overschreden en blijft floreren. Robert Jacobi is onlangs verkozen tot president van Open Source Matters, de organisatie die het Joomla-project ondersteunt. Het was mij een genoegen om de kans te krijgen om met Robert te praten over Joomla en contentmanagementsystemen – inclusief waar je op moet letten bij het winkelen voor Joomla webhosting.

Onder de onderwerpen die hij behandelde waren:

  • De missie en visie van Open Source Matters
  • Joomla’s recente verbeteringen
  • Hoe Joomla zich verhoudt tot WordPress en Drupal
  • De beste manier om Joomla te leren
  • Welk type webhosting is het beste voor Joomla
  • De toekomst van Joomla

Web Hosting Cat: Joomla heeft onlangs de downloadmarkering van 80 miljoen overschreden. Kun je ons vertellen over de Joomla Community en hoe deze in de loop der jaren is gegroeid?
Robert Jacobi: We zijn een organisatie zonder winstoogmerk, dus Open Source Matters is de juridische en financiële arm voor Joomla. Open Source Matters is volledig vrijwilliger. De hele Joomla Community is volledig vrijwilliger. Het is een van de grootste open source-projecten op internet, met bijna vier procent van het internet, meer dan zeven procent van de bekende contentbeheersystemen – een enorm project.

WHC: Als President van Open Source Matters – de organisatie die het Joomla-project ondersteunt, kun je praten over de missie en visie van de organisatie?
RJ: Onze missie is in de eerste plaats open source: ervoor zorgen dat alles wat we ontwikkelen en uitbouwen vrij beschikbaar, gemakkelijk toegankelijk en gemakkelijk bruikbaar is. We zijn van mening dat er een manier is om via internet te communiceren die niet zo eenvoudig is als alleen een blogservice en ook niet zo complex als helemaal opnieuw opbouwen. Dus we proberen die middenweg te bereiken waar we ontwikkelaars kunnen aanspreken die gemakkelijk sjablonen kunnen downloaden en hun visuele opslagplaats van ontwikkelde sites kunnen uitbreiden, evenals ontwerpers die zich op ontwikkelaars richten.

WHC: Wat zijn enkele van de recente verbeteringen van Joomla?
RJ: We hebben zojuist Joomla 3.7 bèta 4 aangekondigd. We proberen inhoud toegankelijker te maken. We hebben aangepaste velden toegevoegd aan veel van onze inhoud, dus het is niet alleen één groot artikel, maar ook om onze internationale taalondersteuning uit te breiden. En dat is echt een van de belangrijkste verbazingwekkende dingen waaraan we de afgelopen bijna vijf jaar heel hard hebben gewerkt.

WHC: wat is uw mening over de huidige staat van contentbeheersystemen en waar gaan ze in de toekomst naartoe??
RJ: Welnu, er zijn momenteel twee zeer verschillende groepen. Ik zou zeggen dat je je software downloadt en laat draaien – of je het nu op je eigen set servers doet of een hostingprovider gebruikt, evenals de cloud-software als een service. Joomla heeft eigenlijk een beheerde services-module op joomla.com. De software is beschikbaar op joomla.org. U kunt ook naar joomla.com gaan om het als een service uit te voeren.

WHC: Hoe zou u Joomla onderscheiden van andere contentbeheersystemen zoals WordPress en Drupal?
RJ: WordPress bedient een geweldige specifieke niche, en het is een goede plek en zeer succesvol dat ze 50% van de markt bezitten. Terwijl je naar Joomla kijkt, hoewel het op de tweede plaats staat, is het slechts ongeveer 4%. WordPress zou de inhoud van die inhoud heel snel naar de consument kunnen sturen. Waar we ons bij Joomla op richten, is die volgende stap zetten. Hoe krijg je iemand die vertrouwd is met een WordPress-type module en ze vervolgens heel gemakkelijk een winkel laat toevoegen, heel eenvoudig workflow toevoegt, verschillende soorten contentstructuren – zonder zo technisch te hoeven zijn als een Drupal-ontwikkelaar. Ik denk dat we de consument beter begrijpen als ze iets gewoon op een krachtige manier moeten doen.

WHC: Als iemand Joomla wil leren gebruiken, hoe zou u hem dan aanraden dit te doen?
RJ: Ga rechtstreeks naar joomla.org. Maar we hebben ook een groot educatief centrum op de website dat veel praktische video’s biedt om doorheen te lopen voordat je gaat zitten om het te downloaden. We hebben ook meerdere soorten demo-omgevingen voor het uitvoeren van Joomla. Er is demo.joomla.org. Er is joomla.com die gratis pakketten aanbiedt, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het downloaden en installeren ervan. U kunt een heel goed idee krijgen van hoe u de software kunt gebruiken, gewoon via uw browser.

WHC: Joomla beheert allerlei soorten websites, waaronder Holiday Inn, United Nations en Michael Phelps. Is er een bepaald type industrie of website dat u een toenemende groei ziet met betrekking tot het gebruik van Joomla?
RJ: Traditioneel was Joomla erg populair voor non-profitorganisaties. En ze hebben ontdekt dat we die community heel goed hebben begrepen en dat we weten hoe we met ze moeten communiceren, sites kunnen opzetten en met hen kunnen samenwerken. Maar het is in elke branche gebruikt. We krijgen dus veel overheidswebsites, vooral buiten Amerika. Dus Europese websites, overheidswebsites zijn gevestigd in Joomla, Afrika, het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië, evenals e-commerce winkels die tientallen tot honderden miljoenen dollars aan producten en diensten verkopen. Er is dus geen specifieke eindgebruiker. Het is echt gericht op die gebruiker die meer wil doen en niet door tonnen softwarecode wil worden belast of de proceduretaal van Drupal 7 wil leren.

WHC: Wat zijn enkele van de belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar Joomla-webhosting? Welk type hosting zou u aanbevelen?
RJ: Veel hangt af van uw behoeften. Dus een deel ervan kan zijn: ‘Ik heb echt iemand nodig die me het hele proces bijhoudt.’ U kunt ook geweldige schaalbare websites maken met Microsoft Azure- of Amazon-webservices. Microsoft Azure heeft een met één klik te installeren Joomla-versie. U wilt natuurlijk een webhost met de nieuwste versie van PHP.

WHC: Wat wacht Joomla in de toekomst?
RJ: We hebben Joomla 4, die waarschijnlijk eind van het jaar lijkt te zijn, dat de architectuur voor rust-API’s uitbreidt, meer communicatie tussen andere software en services, een gestroomlijnde gebruikerservaring. Er zijn dus een aantal spannende dingen waar we naar kijken.

Klik hier voor aanbevelingen van Joomla Web Hosting

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector