Interview met Gary Illyes – Google Webmaster Trends Analyst

Gary Illyes Interview


Elke website-eigenaar wil weten wat werkt en werkt niet met Google om hun positie in de zoekmachine te verbeteren. We hebben de antwoorden gekregen van de Google-analist voor webmastertrends van Google, Gary Illyes. Hier is mijn exclusieve interview dat ik onlangs met Gary heb gehouden. Hij biedt zeer interessante en nuttige informatie over onderwerpen zoals website-inhoud, SSL, sociale media, negatieve SEO, de nieuwe domeinextensies en videozoekopdrachten.

Web Hosting Cat: Wat zou uw eerste advies zijn voor website-eigenaren die proberen hun sites hoger te laten scoren in de zoekmachines?

Gary Illyes: Dat is een geweldige vraag. Ik denk dat we in het algemeen willen dat makers van inhoud zich op slechts één ding concentreren: en dat zou de gebruiker zijn. Dat is wat we doen en dat moeten ze ook doen. Het gaat echt niet om geld verdienen. Als uw belangrijkste prioriteit is om geld te verdienen, doet u het waarschijnlijk verkeerd. Je moet erachter komen hoe je de gebruiker kunt helpen. En dan volgt ook het geld.

WHC: In termen van website-inhoud is er een ideale lengte die een bericht of artikel moet hebben om goed te scoren in zoekmachines?

GI: Niet echt. U kunt inhoud van verschillende lengtes zien in onze zoekresultaten. Sommigen van hen scoren erg hoog, ook al zijn het maar drie zinnen. Sommigen van hen zijn echt lange artikelen. Het maakt echt niet uit. Het maakt een beetje uit wat gebruikers vragen – wat aan hun informatiebehoeften voldoet. Als een one-liner bijvoorbeeld kan voldoen aan zijn informatiebehoefte aan een specifieke zoekopdracht, zal dat heel goed presteren in de zoekresultaten.

WHC: Geeft SSL websites echt een boost in de rangschikking van zoekmachines?
Raad je aan dat grote, gevestigde sites converteren naar https?

GI: Er is zeker een boost. Ik heb dat algoritme ontwikkeld en ik weet dat er een boost is. Het is actief en het staat online in de zoekresultaten, dus het werkt 100% van de tijd. Of grote sites moeten wisselen? Ik zou absoluut ja zeggen, omdat het de gebruiker de indruk geeft dat de site om zijn privacy geeft. Dat is één ding. Het andere is dat je met SSL – eigenlijk is het tegenwoordig TLS – content-injectie kunt vermijden. Wat u wilt weergeven, wordt ook weergegeven in het bericht van de gebruiker.

WHC: Hoe belangrijk is de populariteit van sociale media als het gaat om de rangschikking van zoekmachines?

GI: Helemaal niet. Voor zover ik weet, gebruiken we geen sociale signalen in onze ranglijst. Daar is een heel goede reden voor. Het is omdat het erg luidruchtig is. De tweede is dat zodra het sociale mediaplatform besluit dat we geen toegang tot hun inhoud mogen hebben, we een signaal minder zijn. En dat kunnen we gewoon niet. We moeten onze signalen de hele tijd kunnen verzamelen. Het moet consistent zijn. Hoe belangrijk is het nu voor uw ranglijst in het algemeen? Het is niet voor de ranglijst. Het gaat meer om inhoudsdistributie. Dus als u bijvoorbeeld kunt overtuigen, laten we zeggen een influencer om uw inhoud te delen, krijgt u meer bezoekers.

WHC: Wat zijn de beste manieren om jezelf te beschermen tegen negatieve SEO die de positie van je zoekmachine beïnvloedt? Wanneer raad je iemand aan om de tool voor afwijzen te gebruiken?

GI: Dat is een interessante vraag. Eerlijk gezegd onderzocht ik waarschijnlijk een paar dozijn gevallen waarin mensen negatieve SEO rapporteerden – en geen van hen was eigenlijk negatieve SEO. Ik heb persoonlijk geen bewijs dat zou ondersteunen dat er negatieve SEO bestaat. Bestanden afwijzen zijn geweldig om u gemoedsrust te geven. Dus als je bijvoorbeeld veel links ziet die je niet wilt, dan kun je die links gemakkelijk verwijderen met de Disavow Tool. Maar aan de andere kant van de medaille kun je jezelf ook in de voet schieten met een afwijzingsbestand, want als je links afwijst die van hoge kwaliteit zijn en een hoge waarde hebben, zullen ze niet bijdragen aan je ranglijst.

WHC: Zal ​​een van de nieuwe domeinextensies in de toekomst van invloed zijn op de resultaten van zoekmachines? Is het beter om bij een .com te blijven?

GI: Dat is weer een uitstekende vraag. Over het algemeen geven we geen voorkeur aan de generieke domeinnamen op het hoogste niveau. Dus als je bijvoorbeeld met een .fotografie gaat, ga je gang en doe het. U krijgt niet meer voordelen dan bij .com.

WHC: zijn er voor video optimalisatietips die u kunt geven? Is er een groot verschil in de manier waarop Google Video Search werkt ten opzichte van de YouTube-zoekmachine?

GI: Zoeken op Google-video is heel anders dan zoeken op YouTube. Het zijn twee verschillende zoekmachines. Google-video houdt in het algemeen rekening met wat webmasters en contenteigenaren bieden op pagina en in sitemaps. YouTube – ik heb geen idee – ik werk niet op YouTube. Maar bijvoorbeeld voor Google Video, als u schema-org-video op uw pagina’s aanbiedt, in feite aan zoekmachines op de pagina vertelt waar de video over gaat – de lengte, beperkingen van inhoudsdistributie en dergelijke dingen, dan zullen zoekmachines er gebruik van maken– hetzelfde voor xml-sitemaps.

Luister zeker naar het volledige interview met Gary op onze podcast.

Gary Illyes Podcast Interview

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map