Interview met SiteGround-expert Hristo Pandjarov

Hristo Pandjarov - SiteGround


Tegenwoordig is een snellere website belangrijker dan ooit. Naast het tevreden houden van uw bezoekers en ze niet gefrustreerd genoeg maken om uw site te verlaten, kan een website die sneller laadt u misschien zelfs helpen als het gaat om de zoekmachines.

Hristo Pandjarov is een WordPress- en SEO-expert bij SiteGround. Onlangs kreeg ik de kans om met Hristo te praten over de snelheid van websites. Hij gaf een aantal handige tips die alles omvatten, van webservers en reverse proxies tot databaseproblemen, contentoptimalisatie en meer.

We bespraken ook hoe SiteGround zijn klanten helpt om hun websites te versnellen.

Web Hosting Cat: Laten we beginnen met een klein beetje over je achtergrond. Aan wat voor leuke dingen werk je voor SiteGround?

Hristo Pandjarov: Ik werk aan vrijwel alles wat we maken voor onze WordPress-klanten. Onze nieuwste en coolste tools zijn onze staging-tool waarmee u snel een kopie van uw website kunt maken, zodat u niet aan uw live pagina’s hoeft te werken. En we hebben een van de meest geavanceerde cachingsystemen: onze SuperCacher – die de prestaties van uw website aanzienlijk verbetert.

WHC: Hoeveel verschil maakt webhosting eigenlijk in termen van sitesnelheid?

HP: Het maakt veel verschil. Als u niet voldoende moeite heeft gedaan om uw servercommunicatie, serverconfiguratie, uw netwerk, uw datacenter te optimaliseren; krijg je geen goede snelheden. Mensen alleen PHP en MySQL bieden is niet meer genoeg. Een kwalitatieve webhostingprovider zou u een mooi cachemechanisme zoals Nginx of Varnish moeten geven en tools die u kunt gebruiken om uw website te verbeteren.

WHC: Kun je iets vertellen over omgekeerde proxy’s versus bestandscaching? Is het vergelijkbaar? Is het ene beter dan het andere? Wat zou jij aanraden?

HP: Ze werken op een vergelijkbare manier. Ze slaan allebei de uiteindelijke output van uw website op in een cache. En als de volgende bezoeker dezelfde pagina opent en die inhoud niet wordt gewijzigd, krijgt hij de gecachte versie ervan in plaats van de dynamische. Dus op deze manier slaat u MySQL-databaseverzoeken op, bespaart u het werk van de PHP-service en in het algemeen worden uw laadtijden sneller.

Het verschil is dat de plug-ins bestanden caching bieden; ze slaan die informatie op de harde schijf van de server op, terwijl omgekeerde proxy’s deze opslaan in het geheugen van de server. En bovendien werken ze voor de webserver. Uw omgekeerde proxy’s zijn dus veel geavanceerder dan uw gewone bestandscaching. Je krijgt de informatie van het RAM, dat is vrijwel de snelste plaats waar je die informatie vandaan gaat halen.

WHC: Databases zijn een ander groot probleem waar u knelpunten kunt hebben. Wat zijn de beste manieren om trage zoekopdrachten met uw databases af te handelen?

HP: Eerst moet u uw langzame vragen volgen. Het MySQL-logboek voor langzame query’s wijst u naar de reden voor die [langzame] zoekopdrachten. Waarschijnlijk heb je een niet-geoptimaliseerde plug-in of een stuk code dat je hebt geschreven dat niet goed is. Er is niet één regel om al deze problemen op te lossen.

WHC: de website van iedereen moet boeiende inhoud hebben. Wat zijn enkele manieren waarop we onze pagina-inhoud kunnen optimaliseren, zodat deze sneller wordt geladen?

HP: Het is een goed idee om wat tijd te besteden aan het analyseren van hoe uw bezoekers daadwerkelijk omgaan met uw website. Er zijn gratis tools beschikbaar, evenals betaalde tools. In mijn hoofd zit Crazy Egg omdat ik het regelmatig gebruik voor het testen van SiteGround en mijn persoonlijke websites. U voegt alleen een klein JavaScript toe aan uw site. Vervolgens begint het informatie te verzamelen over hoe uw gebruikers daadwerkelijk omgaan met uw website. Dus als u bijvoorbeeld kunt zien dat de meeste van uw bezoekers niet naar het einde van uw inhoud scrollen, is er misschien een goede plek om deze pagina in meerdere pagina’s te knippen.

WHC: Eindelijk, tot op browserniveau, is er iets dat kan worden gedaan om uw individuele browsers te optimaliseren om dingen sneller te maken?

HP: Je kunt een paar dingen doen. De krachtigste zijn om gebruik te maken van uw browsercaching – die de browsers van uw bezoeker vrijwel vertelt hoe lang een lokale kopie van bepaalde soorten bronnen, zoals JavaScript-bestanden, css-bestanden, moet worden bewaard. En als u weet dat u die niet zo vaak zult wijzigen, kunt u die op een hogere waarde instellen, zoals een maand. Dus zodra uw bezoeker uw index laadt, zullen ze die css- en JavaScript-bestanden krijgen. En dan zal elke andere pagina die op dezelfde bestanden vertrouwt veel, veel sneller worden weergegeven, omdat die al op hun lokale harde schijf zijn opgeslagen.

Een ander ding is om gzip je inhoud te comprimeren. Op deze manier verzendt u een gecomprimeerde versie van die gegevens via het netwerk.

WHC: Alles wat opwindend is op de snoek bij SiteGround?

HP: We hebben veel coole dingen gepland. Mijn advies zou zijn om onze blog in de gaten te houden. We hebben zojuist ons nieuwe cloudhostingplatform geïntroduceerd. Het is gebaseerd op containers. Het is supersnel. Het is echt heel erg schaalbaar. We werken voortdurend aan het toevoegen van nieuwe dingen [en] om onze service te verbeteren.

Download de Web Hosting Cat Podcast om het volledige interview te horen.

Voor meer informatie over de hostingfuncties van SiteGround, klik hier om hun website te bezoeken

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map