VPN-gids 2019

VPN-gids


Als u een website-eigenaar (of een potentiële) bent, gaat u natuurlijk veel tijd op internet doorbrengen. Maar zelfs als u slechts een frequente websurfer bent, kunnen uw locatie en persoonlijke informatie in gevaar komen. Omdat webbeveiliging tegenwoordig zo’n groot probleem is, gebruiken steeds meer internetgebruikers een VPN (Virtual Private Networks) voor privacy en bescherming op het web.

Wat is een virtueel particulier netwerk?

Een VPN lijkt een beetje op een beveiligingstunnel of -pad als je een openbaar of gedeeld netwerk gebruikt. Hiermee kunt u uw locatie en persoonlijke informatie privé houden. In plaats van alleen uw computer of smartphone te gebruiken om te browsen en het web te gebruiken, maakt u met een virtueel particulier netwerk eerst verbinding met de VPN-server, zodat u vervolgens vanaf die server toegang krijgt tot internet in plaats van uw eigen apparaat.

Omdat u de VPN gebruikt om op internet te komen, worden uw locatiegegevens (IP-adres, etc.) privé gehouden. En de gegevens die van uw apparaat naar de VPN-server worden verzonden, zijn gecodeerd om te beschermen tegen hackers.

Wat zijn de voordelen van een VPN?

 • Beschermt uzelf bij het gebruik van openbare WiFi-netwerken
 • Surf anoniem op het web
 • Uw gegevens zijn versleuteld
 • Toegang tot streamingdiensten vanuit andere landen
 • Kan op meerdere apparaten worden gebruikt (desktopcomputer, laptop, smartphone, enz.)
 • Uw activiteit is niet geregistreerd

Een hoogwaardige VPN-provider heeft een netwerk met veel VPN-servers in verschillende landen over de hele wereld. U kunt verbinding maken met een server bij u in de buurt voor een betere snelheid. Naast de codering van uw gegevens op militair niveau, maken VPN-providers er een punt van om uw activiteiten niet te loggen. Daarom krijg je privacy en anonimiteit tijdens het gebruik van internet.

Wanneer zou u een virtueel particulier netwerk gebruiken?

Dus, wie zou een VPN moeten gebruiken? Als u iemand bent die vaak openbare, onveilige wifi-netwerken gebruikt, of dat nu in uw favoriete koffiehuis is of op een andere locatie, moet u echt een VPN gebruiken.

En als u uw anonimiteit wilt beschermen terwijl u op internet surft, heeft u een VPN nodig.

En een VPN is ook een geweldige oplossing als je toegang wilt tot streamingdiensten, zoals YouTube of Netflix vanuit andere landen.

Hoe een VPN te kiezen

Dus waar moet je op letten bij het kopen van een VPN-service? Je eerste gedachte is misschien snelheid. En hoewel ik het ermee eens ben dat snelheid altijd belangrijk is, heb ik gemerkt dat de VPN-providers die ik heb gebruikt even goed werk leveren. Ik heb enkele recensies en vergelijkingen gezien die de werkelijke snelheidsnummers vermelden. Maar de waarheid is dat het meten van snelheid op internet altijd een lastige zaak is. En als het om VPN’s gaat, is het proces exponentieel moeilijk. Er zijn gewoon te veel variabelen om voor iedereen concrete cijfers te geven.

De sleutel hier is dat u een VPN wilt die snel genoeg werkt, zodat u niet eens beseft dat u er een gebruikt. Nogmaals, mijn ervaring is dat de grote (en semi-grote) VPN-providers precies dat doen. Waar ik echter naar op zoek zou zijn, is een VPN-provider met een netwerk van goede grootte dat idealiter servers in de buurt bevat. Het gebruik van een VPN-server dichter bij uw locatie resulteert meestal in betere snelheden.

Functies zoals onbeperkte bandbreedte en serverwijzigingen hebben absoluut de voorkeur. Nogmaals, de meeste VPN-providers nemen onbeperkte functies op in hun betaalde abonnementen. Je bent echter meestal beperkt als je besluit om met een gratis abonnement te gaan – nog een reden waarom je eigenlijk zou moeten kiezen voor een premium betaald VPN-pakket.

Je wilt ook zeker weten dat je VPN een zogenaamde kill-switch bevat. Met een kill-schakelaar, als uw VPN-verbinding wordt verbroken, worden uw gegevens niet meer naar internet verzonden totdat uw beveiligde verbinding opnieuw tot stand is gebracht. Op die manier worden uw persoonlijke gegevens niet naar buiten gelekt.

En vergeet de klantenondersteuning niet. Verrassend genoeg bieden niet alle VPN-providers 24/7 of live chat-ondersteuning. Ik zou zeker op zoek gaan naar ten minste een van deze ondersteuningsfuncties.

Hoe een VPN in te stellen en te gebruiken

Het opzetten en gebruiken van een VPN is eigenlijk heel eenvoudig. De meeste VPN-providers bieden installatie en activering met één klik. U downloadt eenvoudig de VPN-software en vervolgens, wanneer u het web nodig heeft, start u de VPN-app.

Hier is een video die ik heb gemaakt over het installeren en gebruiken van een VPN:

VPN-aanbevelingen

Hier zijn enkele van de VPN’s die ik heb getest en gebruikt. Al deze virtuele particuliere netwerkproviders bieden een gratis proefperiode, zodat u dingen kunt testen om te zien hoe ze voor u werken.

Hotspot Shield

hotspot-shield-vpn
Hotspot Shield heeft VPN-abonnementen voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik. Ze bieden ondersteuning voor live chats en een geld-terug-garantie van 45 dagen.

Klik hier om My Hotspot Shield Review te zien

IPVanish

ipvanish-vpn
IPVanish heeft meer dan 1100 VPN-servers in meer dan 60 landen. Je kunt tot wel 10 verschillende apparaten tegelijk aansluiten.

Klik hier om mijn IPVanish-recensie te zien

Privé-internettoegang

privé-internet-toegang-vpn
Private Internet Access heeft meer dan 3200 servers in 33 landen.

Klik hier om mijn beoordeling van privé-internettoegang te bekijken

Trust.Zone

trustzone-vpn
TrustZone biedt zowel Auto Location Select om de dichtstbijzijnde en snelste VPN-server te krijgen, als Auto Retry Connect.

Klik hier om mijn TrustZone-recensie te zien

TunnelBear

tunnelbear-vpn
TunnelBear is de enige VPN die regelmatig beveiligingsaudits publiceert. Ze bevatten hun Auto Tunnel-functie die u automatisch de dichtstbijzijnde en snelste serververbinding geeft.

NordVPN

nordvpn-vpn
NordVPN heeft een netwerk met meer dan 5100 VPN-servers in 61 verschillende landen. Ze bieden speciale servers zoals Dedicated IP Servers met uw eigen IP-adres, Double VPN Serves voor dubbele codering en Obfuscated Servers voor landen met internetbeperkingen.

VPN versus VPN-vergelijkingen

Welke VPN-service moet je kiezen? Hier leest u hoe de VPN-providers het tegen elkaar opnemen.

Hotspot Shield versus IPVanish
Hotspot Shield en IPVanish zijn absoluut twee van de beste VPN-providers die ik heb gebruikt. Deze vergelijkende studie komt heel dichtbij…

Hotspot Shield versus privé-internettoegang
Hotspot Shield en Private Internet Access zijn beide haalbare opties als je een VPN van hoge kwaliteit nodig hebt. Voor bedrijven en voor de meeste persoonlijke gebruikers zou ik aanraden …

Hotspot Shield vs TrustZone
Hotspot Shield en TrustZone bieden beide de essentiële functies die nodig zijn voor een succesvolle VPN-ervaring. Maar …

IPVanish versus privé-internettoegang
In deze vergelijking van IPVanish versus privé-internettoegang bekijken we gedetailleerd de voordelen die elk te bieden heeft en welke VPN-provider een betere keuze is …

IPVanish versus TrustZone
Welke VPN is beter? IPVanish of TrustZone? Voor deze vergelijking van IPVanish en TrustZone zou ik voor de meeste gebruikers aanraden …

Privé-internettoegang versus TrustZone
Bij het vergelijken van de functies die u krijgt met Private Internet Access en TrustZone, lijken de dingen in eerste instantie redelijk op elkaar. Maar bij nader inzien en met mijn eigen hands-on ervaring met beide VPN-providers …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map