VPN-guide 2019

vpn-guide


Hvis du er en websideeier (eller en potensiell), vil du tydeligvis bruke mye tid på internett. Men selv om du bare er en ofte surfer, kan din beliggenhet og personlige informasjon være i faresonen. Siden websikkerhet er et så stort problem i disse dager, bruker flere og flere internettbrukere en VPN (Virtual Private Networks) for personvern og beskyttelse på nettet.

Hva er et virtuelt privat nettverk?

En VPN er på samme måte som en sikkerhetstunnel eller -sti når du bruker et offentlig eller delt nettverk. Det lar deg holde din beliggenhet og din personlige informasjon privat. I stedet for bare å bruke datamaskinen eller smarttelefonen til å surfe og bruke nettet, kobler du med et virtuelt privat nettverk til VPN-serveren først, så du får tilgang til internett fra den serveren i stedet for din egen enhet..

Fordi du bruker VPN for å komme til nettet, holdes posisjonsinformasjonen din (IP-adresse osv.) Privat. Og dataene som sendes fra enheten din til VPN-serveren er kryptert for å beskytte mot hackere.

Hva er fordelene med en VPN??

 • Beskytter deg selv når du bruker offentlige WiFi-nettverk
 • Bla anonymt på nettet
 • Dataene dine er kryptert
 • Få tilgang til strømmetjenester fra andre land
 • Kan brukes på flere enheter (stasjonær datamaskin, bærbar PC, smarttelefon, etc.)
 • Aktiviteten din er ikke logget

En kvalitets VPN-leverandør vil ha et nettverk med mange VPN-servere lokalisert i forskjellige land over hele verden. Du kan koble til en server som ligger i ditt område for bedre hastighet. Sammen med kryptering av data fra militær karakter gjør VPN-leverandører det til et poeng å ikke logge noen av aktivitetene dine. Derfor får du personvern og anonymitet mens du får tilgang til nettet.

Når vil du bruke et virtuelt privat nettverk?

Så, hvem skal bruke et VPN? Hvis du er noen som ofte bruker offentlige, usikre WiFi-nettverk – enten det er på ditt favoritt kaffehus eller et annet sted, bør du virkelig bruke en VPN.

Hvis du vil beskytte din anonymitet mens du surfer på nettet, er en VPN det du trenger.

Og en VPN er også en flott løsning hvis du trenger tilgang til strømmetjenester, som YouTube eller Netflix fra andre land.

Hvordan velge en VPN

Så, hva bør du se etter når du kjøper en VPN-tjeneste? Din første tanke kan være hastighet. Og selv om jeg er enig i at hastighet alltid er viktig, har jeg funnet ut at VPN-leverandørene jeg har brukt, gjør en like god jobb. Jeg har sett noen anmeldelser og sammenligninger som viser faktiske hastighetstall. Men sannheten er at det alltid er vanskelig å måle hastighet på nettet. Og når det gjelder VPN-er, er prosessen eksponentielt vanskelig. Det er bare for mange variabler til å gi konkrete tall for alle.

Nøkkelen her er at du vil ha en VPN som presterer raskt nok, slik at du ikke en gang skjønner at du bruker en. Igjen, min erfaring har vært at de store (og semi-store) VPN-leverandørene gjør nettopp det. Det jeg imidlertid ser etter er en VPN-leverandør som har et nettverk av god størrelse som ideelt sett inkluderer servere i nærheten av ditt område. Å bruke en VPN-server nærmere din beliggenhet vil vanligvis føre til bedre hastigheter.

Å ha funksjoner som ubegrenset båndbredde og serverendringer er definitivt å foretrekke. Igjen inkluderer de fleste VPN-leverandører ubegrensede funksjoner i sine betalte planer. Imidlertid er du vanligvis begrenset hvis du bestemmer deg for å gå med en gratis plan – en annen grunn til at du virkelig bør velge en premium betalt VPN-pakke.

Du vil også sørge for at VPN-en din inneholder det som er kjent som en kill switch. Hvis en VPN-tilkobling går ned, stoppes dataene dine fra å bli sendt til internett til den sikre tilkoblingen din er gjenopprettet. På den måten blir ikke personopplysningene dine lekket til utenforstående.

Og ikke glem kundestøtte. Overraskende, ikke alle VPN-leverandører tilbyr 24/7 eller live chat support. Jeg vil definitivt se etter minst en av disse støttefunksjonene.

Slik konfigurerer du og bruker en VPN

Prosessen med å sette opp og bruke en VPN er faktisk veldig enkel. De fleste VPN-leverandører tilbyr installasjon og aktivering av 1 klikk. Du laster bare ned VPN-programvaren en gang, og deretter når du trenger å bruke nettet, starter du VPN-appen.

Her er video jeg gjorde om installasjon og bruk av VPN:

VPN-anbefalinger

Her er noen av VPN-ene jeg har testet ut og brukt. Alle disse virtuelle private nettverksleverandørene tilbyr en gratis prøveperiode, slik at du kan teste ut ting for å se hvordan de fungerer for deg.

Hotspot Shield

hotspot-skjold-vpn
Hotspot Shield har VPN-planer for både personlig og forretningsbruk. De inkluderer live chat support og en 45 dagers pengene tilbake-garanti.

Klikk her for å se My Hotspot Shield Review

IPVanish

ipvanish-vpn
IPVanish har over 1100 VPN-servere lokalisert i over 60 land. Du kan koble opptil 10 forskjellige enheter samtidig.

Klikk her for å se min IPVanish-gjennomgang

Privat internettilgang

privat-internett-access-vpn
Privat Internett-tilgang har over 3200 servere lokalisert i 33 land.

Klikk her for å se min private anmeldelse av Internett-tilgang

Trust.Zone

trustzone-vpn
TrustZone gir både Auto Location Select for å få den nærmeste og raskeste VPN-serveren, så vel som Auto Retry Connect.

Klikk her for å se min TrustZone-anmeldelse

TunnelBear

tunnelbear-vpn
TunnelBear er den eneste VPN som publiserer vanlige sikkerhetsrevisjoner. De inkluderer Auto Tunnel-funksjonen som automatisk gir deg den nærmeste og raskeste serverforbindelsen.

NordVPN

nordvpn-vpn
NordVPN har et nettverk med over 5100 VPN-servere lokalisert i 61 forskjellige land. De tilbyr spesialtjenere som dedikerte IP-servere med din egen IP-adresse, doble VPN-servere for dobbel kryptering og skjult servere for land med begrensninger på internett.

VPN vs VPN-sammenligninger

Hvilken VPN-tjeneste skal du velge? Slik samsvarer VPN-leverandørene med hverandre.

Hotspot Shield vs IPVanish
Hotspot Shield og IPVanish er definitivt to av de beste VPN-leverandørene som jeg har brukt. Denne sammenligningsstudien er en veldig nær samtale …

Hotspot Shield vs privat internettilgang
Hotspot Shield og privat internettilgang er begge levedyktige alternativer hvis du trenger en VPN av høy kvalitet. For bedrifter og for de fleste personlige brukere vil jeg anbefale …

Hotspot Shield vs TrustZone
Hotspot Shield og TrustZone gir begge de viktige funksjonene som er nødvendige for en vellykket VPN-opplevelse. Derimot …

IPVanish vs privat internettilgang
I denne sammenligningen av IPVanish kontra privat internettilgang tar vi en detaljert titt på fordelene hver har å tilby og hvilken VPN-leverandør som er et bedre valg …

IPVanish vs TrustZone
Hvilken VPN er bedre? IPVanish eller TrustZone? For denne sammenligningen av IPVanish og TrustZone vil jeg anbefale for de fleste brukere …

Privat Internett-tilgang vs TrustZone
Når du sammenligner funksjonene du får med Privat Internett-tilgang og TrustZone, ser ting til å begynne med ganske likt ut. Imidlertid ved nærmere undersøkelse og med egne hender på erfaring med begge VPN-leverandørene …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map