Com fer una còpia de seguretat del vostre lloc WordPress

com fer una còpia de seguretat del vostre lloc de wordpress


La millor ofensa és una bona defensa. I en el cas de la seguretat del lloc web, la millor defensa és que es faci una còpia de seguretat de les vostres dades. Mentre que WordPress sigui la plataforma de llocs web més popular en aquests dies, no és estrany que els llocs de WordPress sovint siguin atacats. A continuació, es mostren alguns consells sobre com fer una còpia de seguretat del vostre lloc de WordPress i assegurar-vos que esteu protegit.

Complements de còpia de seguretat de WordPress

La manera més fàcil de fer una còpia de seguretat del vostre lloc de WordPress és mitjançant un complement i un servei extern per realitzar les vostres còpies de seguretat. Jo personalment no utilitzo aquest mètode. Tot i això, aquí teniu dos dels complements de còpia de seguretat de WordPress més populars.

BackupBuddy—Te permet programar còpies de seguretat automatitzades i emmagatzemar les dades fora del lloc.

Còpia de seguretat de WordPress a Dropbox—Per fer una còpia de seguretat i emmagatzemar el vostre lloc de WordPress al vostre compte Dropbox.

Si bé solucions com a còpies de seguretat de plugins són convenients, també us poden costar més diners.

Còpia de seguretat manual

Al contrari del que podríeu pensar, la còpia de seguretat manual del vostre lloc de WordPress no és tan difícil i no necessiteu massa temps. Pels meus llocs web, prefereixo fer una còpia de seguretat manual. El procés és fàcil i no costen diners addicionals per realitzar les vostres còpies de seguretat.

La còpia de seguretat de forma manual del vostre lloc de WordPress comporta bàsicament dos passos: la còpia de seguretat de la base de dades més la vostra configuració i fitxers de contingut de WordPress. A continuació, us detallem com realitzar la vostra còpia de seguretat de WordPress mitjançant cPanel. Sempre recomano anar amb un amfitrió web de cPanel a menys que opteu per un pla d’allotjament de WordPress gestionat de manera premium més cara. cPanel és la nostra interfície d’allotjament preferida en la majoria dels casos.

Còpia de seguretat de la base de dades MySQL
cpanel-phpmyadmin
Per fer una còpia de seguretat de la base de dades, utilitzeu phpMyAdmin.

Si no sabeu quina base de dades utilitza el vostre lloc de WordPress, podeu veure el fitxer wp-config.php. Desplaceu-vos pel fitxer fins que veieu la declaració de definició de la base de dades que s’assembla a aquesta:
wordpress-base de dades nom

Un cop tingueu el nom de la base de dades, engegueu phpMyAdmin i seleccioneu aquesta base de dades. Seleccioneu totes les taules i feu clic al botó Exporta a la part superior de la pantalla. A continuació, feu clic a l’opció Personalitzada al mètode d’exportació.
base de dades export-wordpress

Feu clic a la casella de selecció Afegeix TAULA DROP a les Opcions de creació d’objectes per evitar que es produeixin errors si restaures la base de dades i hi ha taules existents amb els mateixos noms.
còpia de seguretat-wordpress-base de dades

Aleshores, només cal fer clic al botó Vés per exportar i descarregar una còpia de la base de dades.

Còpia de seguretat dels vostres fitxers WordPress
cpanel-file-manager
El següent pas és fer una còpia de seguretat dels fitxers de configuració de WordPress i d’altres continguts (imatges, complements, etc.). Podeu utilitzar FTP o el Gestor de fitxers a cPanel. Personalment, prefereixo el Gestor de fitxers.

Si heu instal·lat WordPress en un subdirector, només podeu copiar i descarregar aquesta subcarpeta. Tanmateix, si heu instal·lat WordPress al directori arrel, els fitxers que heu de fer una còpia de seguretat solen aparèixer al vostre directori public_html. Els continguts seran així:
còpia de seguretat d’aquests fitxers wordpress

Si voleu fer una còpia de seguretat de tots els fitxers .php i totes les carpetes. Si els vostres fitxers són grans, podeu comprimir-los en un arxiu zip i després descarregar-lo al vostre ordinador.

Per obtenir més protecció de còpia de seguretat, copieu els fitxers de base de dades i de WordPress a un suport extern per guardar-los de forma segura.

Còpies de seguretat de l’allotjament web

a2-allotjament SiteGround

Finalment, com a última línia de seguretat afegida o de seguretat, el vostre pla d’allotjament web hauria d’incloure un servei adequat de restauració i còpia de seguretat per als vostres llocs web de WordPress. Anteriorment, vaig escriure un article sobre el qual els amfitrions web tenen les millors funcions de còpia de seguretat i restauració, de manera que no entraré en grans detalls en aquest moment (podeu fer clic a l’enllaç al final d’aquest article per veure els detalls).

Com a recordatori, no confieu només en el vostre host web per fer una còpia de seguretat dels vostres llocs web. Feu sempre les vostres còpies de seguretat de dades de manera manual o mitjançant un servei de còpia de seguretat independent per assegurar-vos que sempre teniu una còpia vàlida del vostre lloc de WordPress per restaurar.

De moment, només us informaré que, segons la meva opinió, dos dels millors plans d’allotjament web per a la còpia de seguretat i restauració de dades són de SiteGround i A2 Hosting. No només proporcionen còpies de seguretat excel·lents de dades, sinó que també són dues de les millors empreses d’allotjament de WordPress. A2 Hosting proporciona un entorn de WordPress optimitzat per a velocitat i seguretat. SiteGround ofereix funcions d’allotjament de WordPress gestionades a preus molt raonables. I, l’atenció al client d’ambdues empreses és excel·lent.

Feu clic aquí per veure la nostra Guia de còpia de seguretat de l’allotjament web

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map