Een back-up maken van uw WordPress-site

hoe u een back-up maakt van uw wordpress-site


De beste aanval is een goede verdediging. En in het geval van websitebeveiliging, is de beste verdediging om ervoor te zorgen dat er een goede back-up van uw gegevens wordt gemaakt. Omdat WordPress tegenwoordig het meest populaire websiteplatform is, is het niet verrassend dat WordPress-sites vaak worden aangevallen. Hier zijn enkele tips voor het maken van een back-up van uw WordPress-site en ervoor zorgen dat u beschermd bent.

WordPress back-upplug-ins

De eenvoudigste manier om een ​​back-up van uw WordPress-site te maken, is door een plug-in en externe service te gebruiken om uw back-ups uit te voeren. Ik gebruik deze methode persoonlijk niet. Hier zijn echter twee van de meest populaire WordPress-back-upplug-ins.

BackupBuddy—Hiermee kunt u geautomatiseerde back-ups plannen en de gegevens offsite opslaan.

WordPress-back-up naar Dropbox—Laat je een back-up maken van je WordPress-site en deze opslaan in je Dropbox-account.

Hoewel dergelijke back-upoplossingen voor plug-ins handig zijn, kunnen ze u ook meer geld kosten.

Handmatige back-up

In tegenstelling tot wat u misschien denkt, is het handmatig back-uppen van uw WordPress-site eigenlijk niet zo moeilijk en kost het niet al te veel tijd. Voor mijn websites geef ik er de voorkeur aan ze gewoon handmatig te back-uppen. Het proces is eenvoudig en het kost geen extra geld om uw eigen back-ups te maken.

Het handmatig back-uppen van uw WordPress-site omvat in feite twee stappen: Een back-up maken van uw database plus uw WordPress-configuratie en inhoudsbestanden. Hier leest u hoe u uw eigen WordPress-back-up maakt met cPanel. Ik raad altijd aan om met een cPanel-webhost te gaan, tenzij je kiest voor een duurder premium managed WordPress-hostingplan. cPanel is in de meeste gevallen onze favoriete hosting-interface.

Een back-up maken van uw MySQL-database
cpanel-phpmyadmin
Om een ​​back-up van uw database te maken, gebruikt u phpMyAdmin.

Als u niet weet welke database uw WordPress-site gebruikt, kunt u uw wp-config.php-bestand bekijken. Blader door het bestand totdat u de definitie van de database ziet die er als volgt uitziet:
wordpress-database-naam

Zodra u de databasenaam heeft, start u phpMyAdmin en selecteert u die database. Selecteer alle tabellen en klik op de knop Exporteren tab bovenaan het scherm. Klik vervolgens op de optie Aangepast onder de Exportmethode.
export-wordpress-database

Klik op het selectievakje DROP TABLE toevoegen onder Opties voor objectcreatie om te voorkomen dat er fouten optreden als u de database herstelt en er bestaande tabellen met dezelfde namen zijn.
backup-wordpress-database

Klik vervolgens op de knop Go om een ​​kopie van uw database te exporteren en te downloaden.

Een back-up maken van uw WordPress-bestanden
cpanel-file-manager
De volgende stap is om een ​​back-up te maken van uw WordPress-configuratiebestanden en andere inhoud (afbeeldingen, plug-ins, enz.). Je kunt FTP of Bestandsbeheer gebruiken in cPanel. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan Bestandsbeheer.

Als je WordPress in een submap hebt geïnstalleerd, kun je die submap gewoon kopiëren en downloaden. Als u WordPress echter in uw root-directory hebt geïnstalleerd, bevinden de bestanden waarvan u een back-up moet maken zich meestal in uw public_html-directory. De inhoud ziet er als volgt uit:
backup-deze-wordpress-bestanden

U wilt een back-up maken van alle .php-bestanden en alle mappen. Als uw bestanden groot zijn, kunt u ze in een zip-archief comprimeren en vervolgens naar uw computer downloaden.

Voor extra back-upbescherming kopieert u uw database en WordPress-bestanden naar externe media om ze veilig te bewaren.

Back-ups van webhosting

a2-hosting SiteGround

Ten slotte moet uw webhostingplan als laatste regel van toegevoegde beveiliging of back-up een adequate back-up- en herstelservice voor uw WordPress-websites bevatten. Ik heb eerder een artikel geschreven over welke webhosts de beste back-up- en herstelfuncties hebben, dus ik zal op dit moment niet in detail treden (je kunt op de link aan het einde van dit artikel klikken om de details te zien).

Ter herinnering: vertrouw niet alleen op uw webhost om een ​​back-up van uw websites te maken. Voer altijd uw eigen gegevensback-ups uit, handmatig of via een afzonderlijke back-upservice om ervoor te zorgen dat u altijd een geldige kopie van uw WordPress-site heeft om te herstellen.

Voor nu laat ik je gewoon weten dat naar mijn mening twee van de beste webhostingplannen voor back-up en herstel van gegevens afkomstig zijn van SiteGround en A2 Hosting. Ze bieden niet alleen uitstekende gegevensback-ups, maar ze zijn ook twee van de beste hostingbedrijven voor WordPress. A2 Hosting biedt een WordPress-omgeving die is geoptimaliseerd voor snelheid en beveiliging. SiteGround biedt beheerde WordPress-hostingfuncties tegen zeer redelijke prijzen. En de klantenondersteuning bij beide bedrijven is geweldig.

Klik hier om onze Web Hosting Backup Guide te zien

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector